Waar bent u naar op zoek?

Hoe maak je lekkere bbq spiesjes?

5x overheerlijke barbecue spiesjes

Staat bij een paar zonnestralen de bbq bij jou al aan? En tja een barbecue kan natuurlijk niet zonder lekkere spiesjes op de grill.

Wist je dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken? Ja, echt. Een kind kan de was doen. Maak ze met vlees, vis of juist vegetarisch. Je kunt eindeloos variëren.

Wij hebben een aantal leuke en lekkere recepten voor je op een rijtje gezet!

Spiesjes met biefstuk en groene salsa

Jazeker, een lekker zomers spiesje met Mexicaanse salsa twist, die je in een paar minuutjes klaar hebt! Dit is toch wel één van onze favorieten! 

Voor dit spiesje heb je nodig: biefstuk, champignons, spek, ui, takje rozemarijn, peper, zout, olijfolie, handje koriander, halve limoen, handje peterselie, een sjalotje en knoflook.

Om te beginnen snijd je de biefstuk in kleine blokjes. Leg ze vervolgens in een schaal en voeg 3 theelepels olijfolie, peper en zout toe. Snijd de rozemarijn in fijne stukjes en besprenkel de stukjes biefstuk hiermee. Roer het mengsel vervolgens even goed om en laat het tenminste een uurtje staan.

Snijd daarna de rest van de groenten in partjes. Pak een satéprikker en doe op iedere prikker 2 stukjes vlees, 2 plakken bacon, 2 champignons en ook twee uitjes.

Vervolgens de spiesjes een minuutje of 3-4 laten grillen op de bbq. Dan kan je in tussentijd bezig met de salsa dressing. Doe het sjalotje, knoflook, peterselie, koriander en de limoen in een keukenmachine. Voeg flink wat olijfolie toe en roer totdat het een fijne salsa saus is.

Giet als de spiesjes gaar zijn de salsa saus erover en klaar!

Aardappelspies met spek

Voor de echte aardappeleters onder ons! Een spies met Hollandse aardappels. Voor deze spies het je nodig: 4 aardappelen, groene paprika, ontbijtspek, peper, zout en een scheut olijfolie.

Maak de aardappelen goed schoon en laat de schil zitten. Kook de aardappelen vervolgens ca. 15 minuten. Snijd daarna de ontbijtspek én aardappelen in plakjes en de paprika in stukjes. 

Rijg om en om een stukje aardappel met spek of paprika om de spies heen. Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe en leg de spiesjes tot slot zo’n 7 minuutjes op de bbq tot ze mooi goudbruin zijn. 

Klaar is kees! 

Spiesjes met gamba’s

Een spiesje met vis! Voor dit overheerlijke spiesje heb je nodig: gamba’s, bieslook, 4 teentjes knoflook, citroenmelisse, 1 eetlepel sambal, koriander, olijfolie, peper en zeezout.

Begin met het fijnsnijden van de kruiden en leg ze in een grote kom. Voeg vervolgens wat olijfolie en sambal aan de kruiden toe en roer het geheel goed door elkaar. Doe de gamba’s bij de kom in en roer alles nogmaals totdat de gamba’s goed gemarineerd zijn.

Rijg de 3-5 gamba’s om de spiesjes en leg ze op de barbecue. Grill ze ongeveer 4-5 minuten, totdat ze een mooie oranje kleur krijgen.

Slagerij van Guilik

Tip van Slagerij van Guilik

Zijn je saté prikkers van hout? Leg ze dan eerst in het water, voordat je je spiesjes gaat prikken. Zo verbranden de puntjes van je spiesjes minder snel.

Arnoud van Guilik

Spiesjes met worst

Ben jij dol op die bbq worstjes? Dan is deze spies echt iets voor jou! Een barbecue worstje gemarineerd in honing en mosterd met rode ui en paprika. Voor dit spiesje heb je het volgende nodig: barbecueworstjes, paprika, rode ui, 1 eetlepel honing, theelepel mosterd, rozemarijn en een scheutje olijfolie.

Snijd allereerst de barbecue worst in stukken. Doe de honing, rozemarijn, mosterd en olijfolie in een kom en doe de worst er ook in. Roer het mengsel even goed door. Snijd de ui en paprika in stukjes en roer dit ook door het mengsel. Laat het mengsel tenminste een half uurtje afgedekt marineren.

Rijg de stukjes worst, paprika en ui om de spiesjes en grill ze ongeveer 10 minuten goudbruin op de bbq.

Spies met pittige tofu

Houd je van pittig? Probeer deze spies met pittige tofu dan eens. Je hebt nodig: tofu, 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal, een halve courgette en cherrytomaatjes.

Let het stuk tofu tussen 2 stukken keukenpapier en druk hem zo goed als mogelijk uit, zodat al het vocht eruit is. Als al het vocht eruit is, snijd je de tofu in niet al te grote blokjes. Doe de sambal en ketjap in een kom en schep de blokjes tofu hier doorheen.

Zet het mengsel een half uurtje afgedekt in de koelkast en prik daarna de stukken tofu afgewisseld met tomaat of courgette aan een satéprikker.

Grill ze tot slot een minuut of 5 op de barbecue.

Barbecuepakketten van de echte slager!

Toch liever niet te lang in de keuken staan? Of ben je met een hele grote groep?
Wij hebben verschillende barbecuepakketten in ons assortiment waar, naast heerlijke spiesjes, ook stukken pepersteak, varkenshaassaté of ambachtelijke runderhamburgers zitten.

En bij onze all-in pakketten hoef je je geen zorgen meer te maken over: huisgemaakte salades, stokbroden, borden en bestek!

Heb jij nog een leuk recept voor een barbecuespies?

Geef een reactie

Your email address will not be published.