Rollade klaarmaken

Zo rond de feestdagen is het een populair stuk vlees: de rollade. Lekker tijdens het kerstdiner, maar ook voor het gewone avondeten. Het beste is: je kunt het zowel warm, als koud eten als de rollade eenmaal is gegaard. Want een broodje met een plakje rollade is ook heerlijk bij de lunch 🙂 

Maar, weet jij hoe je een rollade kunt en moet bereiden? Wij vertellen het je!

Hoe maak ik een hamrollade klaar?

  • Haal de rollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
  • Verhit op hoog vuur een stuk of scheut boter voor bakken en braden vast of vloeibaar in een braadpan, wacht tot de boter bruin kleurt.
  • Leg de hamrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40-50 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
  • Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!

Rollade kopen?

Aanbieding!

Hamrollade 1 kilo

 8,98  7,50
Aanbieding!

Kiprollade 800 gram

 7,50  5,98

Geef een reactie

Your email address will not be published.