Waar bent u naar op zoek?

De 5 lekkerste hapjes voor een feestje

Wat zet jij op tafel met een feestje?

Een verjaardag, jubileum of een andere feestelijke gelegenheid. Ben jij van plan om een feestje te geven? Dan horen daar natuurlijk hapjes bij. Want een feest zonder hapjes is niet compleet.

Wil je eens een keer wat anders op tafel zetten dan een schaal vol kaas, worst en komkommer? Iets waarmee jij jouw gasten echt mee kunt verrassen?

Wij geven je graag 5 ideeën voor leuke hapjes die je zelf eenvoudig kunt maken. En daar hoef je echt geen keukenprins- of prinses voor te zijn 😉

Bekijk de 5 lekkerste hapjes voor een feestje

Idee 1: Wraprolletjes met zalm

Wraprolletjes zijn heel eenvoudig in een handomdraai te maken. Wij lichten nu een rolletje met zalm toe, maar je kunt ook enorm veel andere variaties maken. Denk aan een wrap met kip en pesto. 

Of een wrap met kipfilet en smeerkaas. Of wat dacht je van een wrap met serranoham en stukjes perzik?

Misschien hoef je er niet eens perse voor naar de supermarkt. Je belegt ze gewoon met wat je op dat moment nog in huis hebt. 

Maar als je echt wilt gaan voor de rolletjes met zalm, dan heb je de volgende producten nodig:

verschillende soorten wraps

Hoe maak je wraprolletjes?

Smeer de wraps is met roomkaas of crème fraiche en leg over het laagje wat rucola of ijsbergsla. Het is eigenlijk maar net wat jij lekkerder vindt! Leg vervolgens een plakje zalm op het bedje van sla en bestrooi met wat bieslook en pijnboompitten. Rol de wraps op en plak ze dicht met een likje roomkaas (of crème fraiche natuurlijk).

Wikkel de rollen in aluminiumfolie en laat ze even goed opstijven in de koelkast. En dit mag gerust een hele nacht zijn! Zo kun je ze straks alleen maar beter snijden, zonder dat alles uit elkaar valt.

Haal ze tot slot na verloop van tijd uit de aluminiumfolie, snijd in stukjes en ze kunnen op tafel.

Idee 2: Kaasstengels

Kaasstengels zijn altijd erg leuk om op tafel te zetten. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken!

En het leuke aan een eigengemaakte kaasstengels is dat je zelf kunt bepalen wat je er allemaal op gaat smeren. Zo kun je naast kaas ook pesto (rood of groen), rozemarijn of tuinkruiden toevoegen. En zo geef jij de kaasstengels een eigen ‘twist’.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van je eigen kaasstengels heb je nodig:

En nu aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden, rol de bladerdeeg uit en snijd dit in dunne plakken. Smeer vervolgens de stroken in met geklopte eieren en vergeet niet om steeds twee stroken op elkaar te leggen. 

Draai de stroken een beetje, zodat er spiralen ontstaan en leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met lekker (veel) kaas! Wil je nog iets toevoegen naast de kaas? Dan is dit je moment om lekkere smeersels toe te voegen. 

Doe ze tot slot 20 á 25 minuten in de oven en op tafel maar!!!!

Tip: laat ze wel even een minuut of 10 afkoelen! Anders heb je kans dat je gasten hun mond verbranden aan de hete kaas van de kaasstengels.

Idee 3: Bruschetta stokbrood

Van bruschetta’s loopt het water ons altijd in de mond. Een echte Italiaanse klassieker. Eenvoudig en erg lekker. 

Een bruschetta stokbrood is erg leuk om te maken als je een groepje gasten gaat ontvangen. En wist je dat het ook nog eens super eenvoudig is. In een kleine 20 minuten zet jij wat heerlijks op tafel.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van je eigen kaasstengels heb je nodig:

tomaat op een bruschetta

En dan...

Heb jij alle ingrediënten in huis? Dan gaan we aan de slag. Verwarm de oven op 180 graden en snijd het stokbrood doormidden in de lengte. Smeer het stokbrood in met olijfolie en strooi knoflookpoeder over het brood.

Tip! Kies je voor de iets minder makkelijke weg? Wrijf dan een verse teen knoflook flink over het al geroosterde brood, dat geeft een hele andere smaaksensatie. Of, ook lekker natuurlijk, verse knoflook fijngesneden verdelen over het brood.

Bak vervolgens het stokbrood ruim 10 minuten in de oven zodat het brood lekker knapperig wordt.

Doe ondertussen de stukjes tomaat in een kom en bestrooi met oregano, basilicum, peper en zout en roer het geheel goed door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens over het stokbrood en strooi nog een vleugje oregano over het geheel. 

Snijd het stokbrood tot slot in stukken en je gasten kunnen aanvallen 🙂

Idee 4: Meloen met ham

Makkelijk én erg lekker! En ze zijn niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens super leuk uit. Op elke hapjesschaal hoort toch wel een caprese stokje te liggen.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van je eigen kaasstengels heb je nodig:

ham met meloen

Tip: maak je eigen balsamico dressing! Doe 2 eetlepels balsamico azijn, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel suiker en 6 eetlepels olijfolie in een kom. Roer het geheel door en jij hebt jouw eigen gemaakte dressing.

Hoe maak je ze?

Rijg een bolletje mozzarella, een cherry tomaat en een blaadje basilicum aan een saté prikker en klaar is kees. Maak je gebruik van je eigen dressing? Leg de bolletjes mozzarella dan een kleine 10 minuten in jouw dressing, zodat ze de smaak lekker kunnen opnemen.

Idee 5: Caprese stokjes

Wil je een lekkere frisse hap op tafel? Dan is meloen met ham een echte aanrader! Je kunt het serveren in een glaasje of in blokjes op een mooie schaal.

stokjes met mozerella en tomaat

Wat heb je nodig?

Voor het maken van je eigen kaasstengels heb je nodig:

Hoe maak je ze?

Je begint met het snijden van de meloen in kleine blokjes. Leg een snijplank vol met plakjes serranoham en wikkel de blokjes in de ham. Leg een blaadje munt op het ingewikkelde blokje en zet vast met een leuke sateprikker!

Binnen 15 minuten heb jij een lekkere, frisse hap op tafel!

Liever niet zelf aan de slag?

Heb jij geen zin om zelf in de keuken aan de slag te gaan? Dan kun je natuurlijk ook een lekkere kant-en-klare hapjesschaal bestellen.

Wij hebben verschillende huisgemaakte hapjesschotels voorzien van allerlei lekkers.

Van gehaktballetjes, gevulde eitjes, diverse soorten wraps en amuses tot roombrie omwikkeld met palingspek. Of wat dacht je van yorkham rolletje met roomkaas-paprika vulling?

Welk idee heb jij nog als toevoeging?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Main Menu