Waar bent u naar op zoek?

Wat zet je op tafel bij gourmet? 5 tips voor goed vlees!

Wat zet jij op tafel bij de gourmet?

Gourmetten, de meesten hebben het vast wel een keer gedaan. Het is een activiteit die voor verschillende gelegenheden ingezet wordt. Kerst, Pasen, verjaardagen of gewoon, omdat het gezellig is. Lekker lang tafelen met een paar familieleden of een stel vrienden? En heerlijke gerechtjes maken op de plaat of in je eigen pannetje.

Een avondje gourmetten is enorm gezellig en bovendien leuk voor de kids. Die kunnen tenslotte lekker kokkerellen in hun eigen pannetje.

De basis van gourmetten is natuurlijk goed vlees! En niet te vergeten verse groenten. Sla jij een kant-en-klaar-pakket in bij de supermarkt? Of zoek jij zelf wat favorietjes bij elkaar?

Als je echt wilt uitpakken tijdens de gourmet, zorg dan voor kwaliteitsproducten. De kwaliteit van je vlees bepaalt voor een groot gedeelte de smaak en dus ook de sfeer van je feestje 🙂 En met een pakket van de slager staat kwaliteit garant.

De top 5 gourmetvlees!

Een lekker biefstukje!

Een biefstukje serveren is toch wel de ‘crème de la crème’ van het gourmetten. En met een eigen gemaakte marinade is het feest helemaal compleet.

Snijd de biefstuk in kleine stukjes en leg ze in een kom. Voeg ketjap, verse champignons en een gesneden paprika toe. En als finishing touch een theelepel gember, scheutje knoflook en eventueel een (heet)pepertje.

Zet de stukjes biefstuk met marinade in de koelkast en laat het een uurtje intrekken. Bak vervolgens de stukjes vlees met de marinade op de plaat of in je gourmetpannetje en smullen maar!

Leuk voor groot en klein: Worstjes!

Cocktailworstjes, braadworst of juist knakworst? Er zijn verschillende worstsoorten die je lekker kunt bakken in je pannetjes. Serveer ze vervolgens met een lekker sausje, zoals bijvoorbeeld een pittige barbecuesaus of frisse cocktaildressing.

Worstjes zijn ook erg leuk voor de kinderen. Laat ze bijvoorbeeld stukjes worst en groenten (paprika, ui of tomaat) aan een satéprikker rijgen. Of laat ze hotdogs maken. Dat valt ook altijd erg in de smaak en maakt het gourmetten onwijs leuk voor de kleintjes 😉

Mag zeker niet ontbreken: Slavinken

Wij houden er van. Een slavink lijkt misschien ‘lekker standaard’, maar hij mag zeker niet ontbreken. Wil je jouw slavinken nou echt uniek maken? Maak ze dan helemaal zelf en koop ze niet kant-en-klaar.

Er zijn onwijs veel leuke recepten te vinden voor het maken van een overheerlijke slavink.
Maar de lekkerste slavinken blijven die volgens het ouderwetse recept van oma!

Doe 400 gram gehakt in een kom en voeg een ei, beetje knoflook en een vleugje peper en zout toe. Is je gehakt nog steeds wat vochtig/nat? Voeg er dan nog een eetlepel paneermeel aan toe. Zo wordt het geheel wat droger.

Maak vervolgens van het gehaktmengsel 6 a 7 balletjes en leg de plakken katenspek op een snijplank. Leg 2 stukken katenspek verticaal en 1 plak horizontaal.

Kneed de gehaktballen in een worstvorm en leg deze op de plakken spek, precies daar waar de horizontale en verticale plakken elkaar kruisen. Vouw de plakken spek om het gehaktmengsel en druk het geheel goed aan.

Om het af te maken dep je de uiteinden van de slavinken nog even in een peterselie, knoflook en paprikapoeder mengsel en bak ze vervolgens in een kleine 15 minuten goudbruin aan beide kanten.

Als dat geen feestje is aan tafel!

hamburger bij de gourmet

Niet zonder de hamburger

Geen gourmet zonder hamburger natuurlijk. Een hamburger saai? Nee joh, juist niet. Ze zijn onwijs leuk en goed te combineren met een plakje kaas, tomaat, bacon of misschien zelfs een plak brie. De keuze is reuze. Jij kiest gewoon wat je lekker vindt.

En je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hamburger op een broodje te doen. Want, we gaan natuurlijk niet voor groot, maar voor klein. Kleine hamburger bolletjes, kleine hamburgers, maar wel met lekkere smaakjes.

Een blaadje sla, een schijfje tomaat, een bijzonder kaasje, een uitje, een mooi stukje bacon een lekker sausje, misschien zelfs wel gecombineerd met een heerlijk stukje omelet uit je pannetje.

En juist dat combineren maakt een hamburger zo leuk tijdens de gourmet! Vergeet niet dat als je broodjes hamburger wilt serveren, je wel zorgt dat er kleine broodjes voor je gasten op tafel staan.

De klassieker: Speklap

Met een speklap kun je zoveel kanten op. Er zijn namelijk heel veel verschillende marinades te bedenken, zoals bijvoorbeeld een kerriemarinade. En dat is toch wel onze favoriet!

Doe een sjalotje, wat kerriepoeder, gembersiroop, citroensap, olijfolie en een snufje zout en peper in een kom. Roer het geheel door en bestrijk de lappen ermee. Laat het geheel ongeveer 2 uur afgedekt in de koelkast staan en daarna kunnen de speklapjes gebakken.

Hoe wil jij de speklap het liefst? Lekker mals of juist met een krokant randje?

Gourmetvlees online bestellen?

Wil je kwaliteitsvlees, maar heb je geen zin of tijd om de deur uit te gaan? Wij hebben een compleet gourmetpakket met kwaliteitsvlees van de echte slager. Zo heb je een mooie diversiteit aan echt kwaliteitsvlees op tafel staan.

En, niet alleen het vlees is geregeld, maar ook de groenten, salades, stokbrood en natuurlijk kruidenboter. 

Het zit er allemaal in! Je kunt ons pakket eenvoudig online bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Smakelijk eten!

gourmetschotel slagerij van guilik
Welke tip heb jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Main Menu