Hoe warm ik een buffet op?

Heb je een evenement of een (zakelijke) bijeenkomst georganiseerd met een heerlijk buffet erbij? Of heb je een heerlijk buffet besteld met de feestdagen? Gezellig met vrienden, familie of collega’s aan een tafel vol met lekkers. 

Dat wordt samen smullen van heerlijke lasagna of spaghetti? Of ga jij ga gewoon voor de Hollandse korst zoals boerenkool of zuurkool met spek (zonder kan ook)?

Dan is het natuurlijk wel handig als je weet hoe je dat buffet opwarmt. Want laten we eerlijk zijn, koud is het niet lekker! 

Als je bij ons een buffet besteld dan zitten de door jou bestelde producten in RVS bakjes in een koelbox verpakt. Want zo blijft alles koel en dus vers. 

En weet je wat handig is? Die RVS bakjes passen ook weer precies in de door ons meegeleverde chafing dishes! Geen gedoe met overscheppen of iets. 

Zorg altijd dat je de koelbox op een koele plaats neerzet. Heb je thuis koelelementen? Doe deze dan bij de koelbox in en ververs ze elke 6 uur. Hoe koeler daarbinnen, hoe beter dat is voor de versheid. 

2 uur voor het gebruik van je buffet

Stokbroodje bij je buffet? Bak deze 2 uur voor het gebruik van het buffet af. Hoe doe je dat? 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zodra de oven voorverwarmt is mogen de stokbroden 11 tot 13 minuten de oven in! 

Pak je de hete stokbroden uit de oven? Trek dan wel even een ovenhandschoen aan hé!

Ga je voor een soepje vooraf? 

Snijd dan voorzichtig, boven een pan, met een mesje in de zijkant van de soep verpakking. 

Giet de inhoud in de pan. En niet te hard knijpen hoor. Dan zit de soep overal! 

Breng de soep langzaam op temperatuur en roer regelmatig door, anders koekt de soep aan! 

We leggen je stapsgewijs uit hoe jij onze meeneem buffetten warm kunt houden

#1. De warmhoudbakken

Het is echt heeeeel belangrijk dat je de chafing dishes (warmhoudbakken) altijd binnen neerzet. 

Buiten is het namelijk vaak koud. 

Tja… we wonen in Nederland hé. 

Als je de bakken gewoon binnen neerzet, waar het lekker warm is, dan blijft de temperatuur in de bakken optimaal!

#2. De ondergrond

Plaats de warmhoudbakken op een stevige ondergrond. Zo kunnen ze ook niet verschuiven.

Het zal je maar gebeuren dat de chafing dishes scheef staan of omvallen. 

Verwijder de deksels uit de onderbakken. Deze leggen wij vanwege de transport altijd op de kop in de onderbak neer! 

#3. Vullen met heet water

Vul vervolgens de onderbakken met zo heet mogelijk water. Zet je waterkoker even aan. Of misschien heb je wel een cooker. Maar, heet water uit de kraan kan natuurlijk ook. 

Wanneer zit er genoeg water in? Nou… als de RVS inzetbakken met producten net door het water worden geraakt. 

Ze mogen alleen NIET gaan drijven. Dan krijg je de deksels er namelijk niet meer op en blijft het eten niet warm. 

Heb je gekozen voor een stamppotbuffet? Vergeet dan niet om ook heet water bij de rookworsten in te doen 🙂

#4. Verwijderen van de deksels

Bij de chafing dishes zijn gelpotjes meegeleverd. Verwijder de dekseltjes van deze gelpotjes.

Steek ze aan en zet ze vervolgens onder de chafing dishes. 

Na ongeveer 3,5 uur zijn de gelpotjes opgebrand. Is dat het geval? En ben je nog niet uitgegeten? Zet er dan gerust weer een nieuwe neer.

#5. Plaats de inzetbakken

Plaats de RVS inzetbakken met producten in de chafing dishes. En doe de deksel erop.  

Bijna kan het genieten beginnen! 

#6. Roeren en scheppen! 

Vergeet niet om even om het uur de maaltijd door te roeren of te scheppen. Zo wordt alles namelijk goed warm.

Het buffet is gereed na 2 uur opwarmen

Laat het buffet 2 uur opwarmen. Dan is het buffet op goede temperatuur. 

Begin jij ook al trek te krijgen? Loopt het water je al uit de mond? 🙂 Maar we moeten niet afdwalen, we willen je nog wat vertellen.  Als je een stamppotbuffet hebt, is er nog één klein klusje. Giet het water van de rookworsten af en verdeel de worsten in 3 stukken.

Wel gelijke stukken hé? Ik snap heel goed dat jij de grootste wilt, maar doe het wel eerlijk! 

 

Verwijder vervolgens de deksel van de bakken en……..

EET SMAKELIJK! 

Opruimen van het buffet

Waarschijnlijk wil je er liever niet aan denken. Maar, de warmhoudbakken moeten ook weer opgeruimd. 

In de meeste gevallen gaan de gelpotjes zelf uit. Ze branden namelijk maar 3,5 uur. Zijn ze nog niet uit? Doof het vuur dan met een lepel.

Let wel op: wacht altijd tot de chafing dishes en gelpotjes voldoende zijn afgekoeld, voordat je aan het opruimen begint. Een brandblaar is namelijk zo opgelopen. 

Als de bakken voldoende zijn afgekoeld, kun je de inzetbakken uit de onderbakken verwijderen. 

Zitten er nog etensresten of sausresten in de bakken? Verwijder deze dan ook. Je kan de inzetbakken bijvoorbeeld in de afwasmachine zetten of wast ze af met de hand.

Zo voorkom je dat de etensresten aankoeken en uitdrogen. Het is niet verplicht, maar je zou ons er wel enorm mee helpen! 

Schoon of niet? Plaats ze dan terug in de koelbox, zoals ze ook bij je geleverd werden.

Giet de onderbakken leeg en plaats de deksel weer op de kop in de onderbak.

LET OP: Stapel de onderbakken niet op elkaar! 

Je kunt alles dus weer inleveren net zoals je het meegekregen hebt. 

Geef een reactie

Your email address will not be published.