Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

De gezichten achter Slagerij van Guilik
Arjan

Een smaakvol interview
met collega Arjan

Wij geven je een uniek kijkje achter de schermen door steeds één van onze collega’s aan het woord te laten. Dit keer vertelt onze collega Arjan graag over zijn favoriete product(en) van de barbecue én hoe je dit product het beste bereidt.

Arjan zijn favoriet uit het assortiment

Naast barbecuepakketten en barbecuevlees vind je bij Slagerij van Guilik ook grote stukken vlees voor op de BBQ. Denk aan een ribeye of club steak. Vlees voor de echte vleesliefhebbers. Arjan is een groot fan van deze grote stukken vlees, zijn favoriet?

Mijn favoriet is dan toch wel de picanha uit het assortiment grote stukken BBQ vlees!

Picanha staat bekend om zijn smaakvolle en sappige vlees én karakteristieke textuur. Het wordt ook wel het staartstuk genoemd, maar dan alleen het zachte punt met een goede vetlaag.

Waarom is dit dé favoriet?

Wij snappen wel waarom dit de favoriet is. Maar waarom is dit dé favoriet van Arjan? “ Het is volgens mij één van de lekkerste stukken rundvlees die er is. Heerlijk mals vlees met een mooi randje vet, super van smaak. Het heeft heel weinig nodig, hooguit een beetje zout en wat peper.”

Hoe maak je dit product klaar?

Een groot stuk vlees als de picanha bereid je low & slow op de barbecue. Zo komt de picanha het beste tot zijn recht. Arjan vertelt graag hoe hij zijn picanha klaarmaakt:

“Het liefst maak ik de picanha op de kamado bbq klaar volgens de reverse sear methode. Laat de picanha eerst op een lage temperatuur garen om daarna even te laten rusten. Grill de picanha af op een hoge temperatuur om er een mooie kost op te krijgen.”

Ook zin gekregen aan picanha van de barbecue? Maar is jouw barbecue toe aan vervanging, of wil je gaan voor een professionele barbecue? Bekijk dan eens onze barbecues, waaronder de Keij Kamado’s. Zo grill jij net als Arjan de perfecte picanha! 

Arjan bereidt het vlees

Waar combineer je de picanha mee?

De picanha is een mooi stuk vlees dat je goed kan combineren met heerlijke gegrilde groenten of gebakken aardappelen. De opties zijn eindeloos. Daarom hebben we Arjan om advies gevraagd.

De picanha heeft van zichzelf al heel veel smaak. Ik combineer het meestal met wat friet en een simpele salade. Of een lekker chimichurri combineert ook heel goed met dit vlees.

Arjan barbecue kamado

Zijn er nieuwe producten waar je naar uitkijkt?

We houden ervan om ons assortiment uit te breiden om iedereen van een heerlijke barbecue te kunnen voorzien. Daarom hebben Arjan gevraagd of er nog producten zijn waar hij naar uitkijkt, of dat er producten zijn binnen het assortiment die hij graag zelf nog een keer wil uitproberen.

Arjan vertelt enthousiast:

Het nieuwe assortiment grote stukken vlees voor op de BBQ in het algemeen. Het is super leuk om zoiets voor een gezelschap klaar te maken!

Heb je nog een tip over de vleesbereiding

Tot slot hebben we Arjan gevraagd of hij nog tips heeft voor het bereiden van grote stukken vlees op de barbecue. Of een handigheidje heeft als je grote stukken BBQ vlees goed wilt garen.

Dé tip van Arjan:

Als je grote stukken vlees op de BBQ klaar maakt, zorg er dan voor dat je een kerntemperatuurmeter hebt. Het zou zonde zijn als je zo’n mooi en toch vaak wat duurder stuk vlees te gaar of niet goed gaart. Meten is weten.

Nieuwsgierig geworden naar andere collega’s?

Meer lezen over onze collega’s en hun favoriete producten binnen Slagerij van Guilik? Lees dan de blog over Annemarie of houd onze blogs en socials in de gaten voor nieuwe updates!

Bekijk hier onze andere grote stukken BBQ vlees als een heerlijke bavette of short ribs.

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES