Slagerij Zwolle

Hoe het allemaal begon met Slagerij Zwolle!

Er gaat een hele geschiedenis vooraf, voordat wij bekend werden als Slagerij Zwolle. In 1923 liet de oude van Guilik, in Ede, een voor die tijd ultramoderne slagerij bouwen. 

In deze slagerij werd zowel varkens-, rund- als paardenvlees verkocht.  Dat was in die tijd  een unicum, omdat slagers uitsluitend één soort vlees verkochten. 

Er waren spekslagers die uitsluitend varkensvlees verkochten, vleesschouwers die uitsluitend rundvlees verkochten en tot slot paardenslagers die paardenvlees verkochten. 

Door het samenvoegen van verschillende vleessoorten in één slagerij, ontstond een moderne totaal slagerij! Hierdoor groeide Slagerij van Guilik in Ede uit tot een ‘begrip’ in het dorp.

Wist jij dit al?

Vroeger werd er een aandrijfwiel op de gehaktmolen gelast en een grote elektromotor op de verdieping erboven gemonteerd. 

De canvas aandrijfband werd door twee gaten in het plafond aangedreven. Omdat van Guilik zo trots was op deze noviteit, noemde hij de slagerij vanaf toen: “Electrische Slagerij van Guilik”. 

Later groeide de slagerij uit tot “Slachterij Gebroeders van Guilik”. Hier werden in de jaren ‘70 1200 varkens en 50 tot 60 runderen in de week geslacht. De slachterij is later weggekocht, omdat deze zich midden in het woongebied bevond.

En sinds 2013...

Is Hattemerbroek onze uitvalsbasis voor de BBQ en catering. Vanuit hier verzorgen wij al jouw BBQ, buffetten, hapjes en partypannen. Chef Annemarie draagt zorgt voor een knal feest! Of het nu gaat om een kleine hapjesschotel of een uitgebreide barbecue. Echt alles is mogelijk. Benieuwd naar onze collega’s? Lees hier dan meer. 

 

 

En sinds 2013...

Is Hattemerbroek onze uitvalsbasis voor de BBQ en catering. Vanuit hier verzorgen wij al jouw BBQ, buffetten, hapjes en partypannen. Chef Annemarie draagt zorgt voor een knal feest! Of het nu gaat om een kleine hapjesschotel of een uitgebreide barbecue. Echt alles is mogelijk. Benieuwd naar onze collega’s? Lees hier dan meer. 

Waarom Slagerij van Guilik?

Vlees van de échte slager

Ruime keuze producten

Bezorging op het gewenste moment

Eenvoudig bestellen

Slagerij Zwolle

Onze slagerij is al 34 jaar gevestigd in de Boni supermarkt in Zwolle. De 70 verschillende vleessoorten worden elke dag vers gesneden. 

We zijn bekend geworden door onze huisgemaakte spareribs, Zwolsche speklapjes. Maar ook de Zwolsche hardloper: de verse worst van Slagerij van Guilik. En vergeet natuurlijk onze dagverse filet american niet! Heb jij hem al eens geproefd? 

Onze producten worden dagelijks vers bereid onder leiding van chef Harry! Gek op vissen, maar nog meer op vlees verkopen! Hij is inmiddels al ruim 12 jaar werkzaam bij Slagerij van Guilik en twee jaar als eindverantwoordelijke in Zwolle. 

Maar, onze Harry doet het niet alleen! Hij wordt namelijk bijgestaan door geweldige collega’s. 

Jack, de directeur-eigenaar en oprichter van Slagerij van Guilik. Doet zijn werk in de luwte, maar weet overal nog van! Bouke, enorme brok ervaring in het slagersvak! Evert, slager in opleiding, maar hij heeft zo goed als alles al onder knie! En Henkie, chef inpakker! Zorgt dat alles netjes wordt verpakt en in de toonbank beland.

Dan onze Jet. Ze zorgt dat het vleeswarenmeubel er altijd netjes en strak bij ligt.  Jantien, verzorgt voor ons de salades en worst afdeling! En Ashwin zorgt dat aan het eind van de dag de slagerij weer netjes wordt schoongemaakt. Niet te vergeten: Lotte. Zij zorgt er elke zaterdag voor dat de schappen weer goed voor je gevuld worden!

team zwolle
team zwolle
Wat vinden onze klanten?
Jolinde Kolman
Top geregeld! Ze denken goed mee van te voren maar helpen ter plekke ook met het opbouwen van de partytent welke wij hadden bijvoorbeeld. Vlees, salades en sauzen was meer dan genoeg en perfect qua smaak!
Bé Blom
In een woord gewoon super!!!!!
Erwin Horst
Recentelijk hebben wij een vleesschotel besteld. Deze zag er niet alleen smakelijk uit, het smaakte ook prima. Een mooi assortiment inclusief brood. Iedereen was wederom tevreden. Als je op zoek bent naar een goed product, dan is dit echt een zaak waar je naar toe moet
Jan de Weerd
Niet te duur veel eten voor het geld was echt lekker alles voor herhaling vatbaar
Richard - Zwolle
We hebben al vaker een stamppotten buffet gehad, vorige keer was super en nu weer. Onze bezoekers hebben er ook van genoten. Een enkeling vroeg ook waar het vandaan kwam.
Wim - Zwolle
Wederom uitstekende producten (dit keer hapjes) en service. We komen zeker terug.

Meer weten over Slagerij Zwolle?