Ook voor grote feesten en partijen
Snelle levering aan huis
Hoge kwaliteit vlees
Hmmm, misschien wel onze favoriete categorie dit! Want wat is er voor vleesliefhebbers zaliger dan een heerlijk stuk (groot!) vlees, net van de bbq? Lekker low & slow klaargemaakt zodat het ‘t beste tot z’n recht komt. Malser wordt het niet!
Voor deze grote stukken bbq vlees zit je bij Slagerij van Guilik natuurlijk helemaal goed. Ga eens niet voor die ‘snelle’ bbq hap met hamburgers en worstjes – overigens ook lekker – maar kies voor een echte bbq-erváring. Neem de tijd en tem dat fantastische stuk ribeye, die picanha, de lekkere short ribs of stoere club steak!
Wil jij ook een groot stuk vlees op de bbq? Check dan de mogelijkheden. Van picanha tot bavette, wij hebben de beste grote stukken vlees bbq voor je in ons assortiment.
Via de webshop
Wij koken vers
We bezorgen aan de deur
En genieten, natuurlijk!
We komen de gebrachte spullen ophalen
Low & slow, het duurt even voordat die klaar is, maar je zult beloond worden, om je vingers bij op te eten! Dit mooie grote stuk vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.
Een stuk van ongeveer 2,3 kg zal minimaal 8 uren in beslag nemen. Belangrijk is de constante temperatuur van de BBQ, deze moet rond de 106 graden zijn! Let op dat de temperatuur van de BBQ niet hoger komt dan 110 graden, dit om dichtslaan van de brisket te voorkomen.
Picanha BBQ vlees? Niet het bekendste stuk vlees, maar daar komt langzaam verandering in. Picanha is rundvlees en komt van het stukje rug net boven de staart. In de supermarkt vind je het soms in plakjes voor op je brood, maar een groot stuk picanha kom je daar zelden tegen.
Jammer, want dit ‘staartstuk’ is spectaculair, vooral op de bbq. Het is van nature namelijk al heel mals, omdat deze spier niet veel gebruikt wordt. Wil je picanha kopen? Dan kan dat natuurlijk altijd bij de echte slager, zelfs online.
Als je wilt, kun je zelfs een stuk krijgen met een dikke vetlaag. Als je jouw stuk picanha goed hebt bereid, is juist die vetlaag heerlijk bij dit stuk bbq vlees; goudbruin, zacht en aan de buitenkant lekker knapperig. Bovendien is het een ideaal beschermlaagje voor het vlees tijdens directe verhitting.
Hebben we je overtuigd? Haal dan snel die bbq en kernthermometer tevoorschijn en bestel een lekker groot stuk picanha vlees voor op jouw bbq.
Dit zeer geliefde stuk vlees is een stuk bekender. Net als de pincanha, komt ook de entrecote van de rug. Dat kan van een rund zijn, maar entrecote is ook verkrijgbaar van een varken of kalfje. Lekker als steak of als geheel! Ieder zijn smaak, maar wij vinden het zonde om dit mooie stuk vlees well done te bakken. Houd tijdens het bereiden dus altijd goed de temperatuur in de gaten.
Een T-bone gooi je niet zomaar even op de bbq. Dit stuk vlees is niet goedkoop en daarom zeer geschikt voor een ‘speciale’ behandeling met veel aandacht, zoals slow garing in de bbq. Een T-bone is een entrecote en ossenhaas in één, verbonden door een stuk bot; de T-bone.
Eigenlijk een perfect stuk vlees met misschien wel het beste van twee werelden; smaakvol én mals! Een T-bone is vaak indrukwekkend vanwege zijn omvang en weegt gauw al zo’n 500 gram. Dus als we het hebben over grote stukken vlees voor op de bbq, dan kan een T-bone in dit rijtje absoluut niet ontbreken.
Gek op spare ribs? Dan is het zeker de moeite waard om eens short ribs BBQ vlees te proberen. Deze runderribben zijn gelijk van formaat en daarmee ideaal voor low & slow bbq. Spare ribs mogen dan populairder zijn, in Texas – walhalla als het gaat om de Amerikaanse bbq – short ribs zijn niet weg te denken.
Tijd dus om deze malse, sappige stukjes buikspek met bot ook in Europa te omarmen. Dat bot maakt de short ribs trouwens ideaal voor slow garing, omdat het zorgt voor isolatie én het veel smaak afgeeft. Short ribs bbq vlees kopen doe jij bij de echte slager. Wij snijden en trimmen het zorgvuldig, zodat jij straks geniet van heerlijke short ribs op de bbq!
Een beetje zout en eventueel wat boter; meer heeft jouw ribeye van de BBQ echt niet nodig. Dit vlees is zo mals en smaakvol!
Wél is het dan belangrijk dat je een kwalitatief goed stuk ribeye steak koopt. En die haal je natuurlijk bij de echte slager, want dit vlees is niet goedkoop. Dus dan kun je er maar beter zeker van zijn dat jouw ribeye straks écht lekker smaakt. En laten we eerlijk zijn, het hoeft ook niet altijd goedkoop toch? Vraag in onze slagerijen naar het beste stuk ribeye en onze medewerkers geven je er graag nog wat BBQ tips bij!
De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit! De Club Steaks zijn eerst 10 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.
Voor de ware vleesliefhebber, met een robuust bot eraan vast. Misschien wel het meest smakelijke vleesstuk voor op de barbecue. Het is minstens 100 dagen met graan gevoed, ambachtelijk uitgebeend en vervolgens 14 dagen gerijpt. Als je dol bent op vlees, dan is de Côte de Boeuf absoluut een aanrader! Het is vacuüm verpakt, omdat het beste vlees ook de beste verpakking verdient.
Côte de Boeuf is een stuk rundvlees met een heerlijke smaak en een lust voor het oog. Dit vlees komt van de rib van het rund, hetzelfde deel waar ribeye van wordt gesneden.
Mag jouw stuk vlees best wat steviger zijn? Dan is een bavette een uitstekende keuze. Minder mals dan een picanha, maar intens smaakvol. De bavette bevindt zich in de flank van het rund; het stuk buik bij de achterpoten. Hier zit het zogenaamde werkvlees en dat merk je.
Een bavette is wat stugger, maar daardoor ook heel smaakvol! Een prachtig stuk vlees voor op de bbq! Je kunt een bavette op verschillende manieren klaarmaken. Eén van die manieren is om ‘m lekker kort en heet te grillen. Gebruik het gietijzeren rooster in je Kamado voor mooie grillstrepen. Die ontstaan door de reactie tussen de in het vlees aanwezige suikers en eiwitten én de hitte van het rooster. Niet alleen mooi om te zien, maar zo’n streep is ook extra smaakvol.
Bereid jouw ribeye bijvoorbeeld op een Kamado bbq. Dé manier voor low & slow cooking. Deze speciale houtskoolbarbecue heeft een dikke, keramische kuip met deksel. Dankzij dit ontwerp blijven warmte en vocht in de bbq.
Dé manier om grote stukken vlees lekker lang te garen! Natuurlijk is elke bbq geschikt, maar wanneer je je ribeye klaarmaakt in een Kamado geniet je gegarandeerd.
Heb je een kamado thuis? Dan raden we je helemaal aan om zo snel mogelijk heerlijke short ribs te bestellen! Bereid je dit heerlijke vlees in een Kamado, dan weet je niet wat je proeft. Het vlees valt bijna van het bot, zo mals kun je het krijgen wanneer het het goed is bereid.
Neem de tijd, met short ribs in je Kamado ben je zo uren zoet. Maar terwijl het vlees lekker ligt te roken, kun je uiteraard wel andere dingen doen. Maar loop niet te ver weg, want het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich omkrult op het bot.
Zin in een top BBQ? Wij hebben een enorme keuze in vleespakketten.
Niet alleen grote stukken vlees voor op de BBQ, maar ook allerlei vleespakketten die super zijn voor welke gelegenheid dan ook. Of je nu een familiedag hebt, een feestje in de tuin met vrienden of gewoon zin hebt in goed vlees, wij hebben het perfecte pakket voor jou.
In elk pakket vind je een mix van de lekkerste vleessoorten, van de klassiekers tot speciale dingen die je BBQ net dat beetje extra geven. Denk aan heerlijke biefstukken, burgers, worsten en meer. Er zit voor iedereen wel wat bij.
Bij ons draait alles om kwaliteit en een goede smaak. We kiezen ons vlees heel zorgvuldig uit, zodat jij het beste van het beste op je grill krijgt. En we hebben niet alleen vleespakketten, maar ook alles wat je verder nog nodig hebt voor een geslaagde BBQ. Van zelfgemaakte marinades en kruiden tot de lekkerste bijgerechten en sausjes.
Neem een kijkje bij onze vleespakketten en laat je inspireren door wat er allemaal mogelijk is. Kies wat bij jouw BBQ past en maak er iets speciaals van.
Met Slagerij Van Guilik wordt elke BBQ gegarandeerd een feestje. Check snel wat we allemaal hebben, bestel makkelijk online en maak je klaar voor de lekkerste BBQ ooit!
Op zoek naar een echte eyecatcher voor op je bbq? Met een tomahawk steak steel je gegarandeerd de show!
Dit stuk is het laatste deel van de zes ribben van een rund en bevindt zich aan de voorzijde. Dit deel is minder gespierd en dus fijn van draad. Een tomahawk heeft een goede verhouding tussen vet en vlees. Daardoor is-ie heerlijk mals en vol van smaak. En natuurlijk zorgt het lange uitstekende bot voor een spectaculair gezicht.
Ga je aan de slag met grote stukken vlees op de bbq, zorg dan echt voor goed, kwalitatief vlees. Maak er iets speciaals van! Neem de tijd om jouw bavette, ribeye, entrecote of short ribs op de beste manier klaar te maken. Lekker low en slow. Vraag onze medewerkers gerust om advies. Ze geven je graag tips.
Klinkt dit allemaal goed, maar heb je (nog) geen BBQ om deze lekkere grote stukken vlees op klaar te maken? Geen probleem! Bij Slagerij van Guilik kun je niet alleen BBQ’s huren, maar ook kopen. Neem eens een kijkje tussen ons aanbod BBQ’s en kies je favoriet.
Blogs
Was weer prima voor elkaar
c.w.r.m. koele
Het was zoals we van van Guilik uit ervaring mochten verwachten.
Lammert
Méér dan geweldig
Melitta
Drankenpakket Totaal
Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.
Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!
Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!
Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.
VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES