Waar ben je naar op zoek?

Bak ze lekker bruin in je achtertuin!

9 tips voor het bereiden
van vlees op je bbq

Ook al is het nog vroeg in het seizoen, het zonnetje steekt al regelmatig de kop op. Temperaturen stijgen soms zelfs al boven de 20 graden 🙂 In de top 40 verschijnen steeds meer zomerse hitjes en zeker nu we weer met wat meer mensen bij elkaar mogen komen, draaien de BBQ’s over uren.

Maar hoe bereid jij nou overheerlijk slagersvlees op de barbecue? Wij geven je graag een aantal tips om het vlees perfect te bereiden!

# 1 Was je handen

Zorg voor voldoende hygiëne tijdens het barbecueën. Dit voorkomt een hoop narigheid. Was je handen met zeep, voor en tijdens het barbecueën.

Maar, was ze ook elke keer dat je rauw vlees hebt aangeraakt. Zorg ook dat de materialen die je gebruikt schoon zijn. Denk aan het bestek, de tangen en natuurlijk de grijpers.

En helemaal nu in corona tijd is het wassen van je handen erg belangrijk! Hiernaast een filmpje over hoe je ‘goed’ je handen kunt wassen 🙂

# 2 Producten zolang mogelijk gekoeld bewaren

Om te zorgen dat de producten lekker vers blijven is het van belang dat je alleen uit de koelkast haalt wat je écht nodig hebt. Ga jij die hamburgers nog niet klaarmaken? Of die salade nog niet eten?

Laat dat dan nog lekker in de koelkast staan.

Als je producten te lang in het zonnetje of de warmte laat staan kun je ze eigenlijk niet meer eten. Je kunt er namelijk ‘goed ziek’ van worden.

# 3 Scheid rauw en gegaard vlees

Leg rauw en gegaard vlees NOOIT op hetzelfde bord. Voornamelijk rauw vlees kan zorgen voor nare buikklachten. Gebruik voor rauw vlees bijvoorbeeld een bord en serveer het gegaarde vlees netjes op een chique snijplank. Het oog wil tenslotte ook wat 🙂

Zorg ook dat je voor rauw vlees een andere tang gebruikt dan voor gegaard vlees. Kortom, scheid alles tussen rauw- en gegaard vlees.

Tip van Slagerij van Guilik

Dip de stukken vlees voordat je ze op de bbq legt nog even in een kommetje met olie. Het vlees is dan beschermt tegen hitte. Dit hoeft niet met gemarineerd vlees.

Slagerij van Guilik

# 4 Leg vlees niet in hoge vlammen

Komen de vlammen boven het rooster uit? Lijkt het net op vlam in de pan, maar dan in je bbq? Leg de vleesjes er dan nog niet op. Wacht tot de vlammen gedoofd zijn en je enkel het houtskool ziet gloeien.

vlees op rooster

# 5 Omdraaien van het vlees

Draai het vlees regelmatig om totdat het gaar is. Gaan je biefstukjes veels te hard? Leg ze dan wat meer aan de zijkant van de bbq. Daar is het vaak minder warm dan in het midden.

En prik tijdens het omdraaien NIET in het vlees.

Zo gaan de natuurlijke sappen verloren en daar wordt je vlees niet malser van 😉 Draai het vlees gewoon om met een tang of spatel.

# 6 De lang gaarders eerst

Leg de vlees of vissoorten die het langst moeten garen als eerst op de bbq. Zo weet je zeker dat je vlees of vis serveert wat goed gaar is. Heb je nou een aantal hele dikke stukken vlees? Bak deze dan van te voren even in de pan voor het beste resultaat.

Benieuwd hoe lang elke vleessoort moet garen? Wij hebben een aantal vlees toppers voor je op een rij gezet met een indicatie van de gaartijd.

kruiden

# 7 Gebruik verschillende kruiden

Voordat het vlees de bbq op gaat bestrooi jij het nog lekker even met kruiden. Maar kies eens voor iets anders dan peper of zout. Er zijn namelijk zoveel andere lekkere kruiden. Laat je fantasie de vrije loop!

Wat dacht je van basilicum? Heerlijk bij een wat lichter stuk vlees zoals een kippenpootje. Of een vleugje salie, wat weer goed past bij varkensvlees.

# 8 Spiesje maken

Ga jij zelf overheerlijke vleesspiezen maken? Leg de stokjes van de saté dan eerst even een half uurtje in warm water.

Hierdoor verbranden de stokjes minder snel en kun je het vlees makkelijker van de stokjes afschuiven.

spiesjes op de bbq

# 9 Rustig laten garen

Leg het vlees in het begin in het midden van de bbq. Daar is het lekker warm en kan het vlees ‘goed’ schroeien. Het vlees verliest zo ook geen sappen. Heb je vlees wat snel klaar is? Plaats dit dan dicht boven het vuur. En vlees dat wat langer nodig heeft een stukje hoger.

Staat een barbecue op het programma? Kies dan voor kwaliteitsvlees van de échte slager. Met één van de barbecuepakketten van Slagerij van Guilik wordt jouw bbq een groot feest. Wij zeggen eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES