Waar ben je naar op zoek?

Wat dacht je van barbecueën met 1,5 meter afstand?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, BBQ’tje kom maar gauw. Maar een BBQ is natuurlijk het gezelligst met een groepje vrienden of familie. En gezien het coronavirus was dat tot op heden helaas niet mogelijk.

Maar, het RIVM heeft aangekondigd dat de regels hier en daar een beetje versoepeld gaan worden, waardoor het organiseren van een gezellige groepsbarbecue na lange tijd weer mogelijk lijkt.

Want als het op het terras kan, moet het zeker lukken in jouw achtertuin of op het terrein van jouw bedrijfspand:)

barbecue_spies

Een barbecue organiseren
met 30 personen?

Vanaf 1 juli mag je buiten met maximaal 250 personen bij elkaar zitten.

Hierbij is het nog steeds van belang dat je rekening houdt met die 1,5 meter afstand en de drukte zoveel als mogelijk vermijdt.

En dan vraag je je natuurlijk af of een gezellige groepsbbq is toegestaan? Volgens de regels is het belangrijk dat je zoveel mogelijk de drukte vermijdt, maar als je goed afstand houdt moet het volgens ons best kunnen 🙂

Het organiseren van een ‘grote’ bedrijfs barbecues voor 80 personen zien wij nog niet zo snel gebeuren. Het houden van 1,5 meter afstand en toch samen barbecueën is met zulke aantallen wel wat ingewikkelder.

Maar, met een kleine groep van maximaal 30 personen is dit stukken beter te organiseren.

Hoe doe ik dat nu?

Het kan heel simpel! Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Maak gebruik van meerdere barbecues. Zo staat of zit niet iedereen te dicht bij elkaar. Gewoon lekker ieder tafeltje een eigen bbq 🙂

En als je nou niet meerdere barbecues hebt, zet dan de tafels en stoelen voldoende uit elkaar. Zet een tafel ergens op een centrale plek, zodat het eten en drinken daar op kan staan. Benoem iemand tot ‘grillmaster’ en laat 1 of 2 anderen het eten voorbereiden. Laat je gasten vervolgens om en om wat lekkers van de tafel pakken.

Of maak er een barbecuebuffet van? 🙂 Huur gewoon een kok in die het vlees voor jou en jouw gezelschap kan bereiden. Zo hoef jij je niet druk te maken over het bakken en kan je ook die 1,5 meter afstand waarborgen.

Laat iedereen om en om een stukje vlees, salade of lekker stokbroodje pakken en smullen maar!

En welke andere creatieve oplossing je ook bedenkt, het belangrijkste is dat je zorgt voor die 1,5 meter afstand!

Minder dan 30 personen voor de BBQ?

Ga je niet met een grote groep BBQ’en, maar met bijvoorbeeld 6 á 7 mensen? En zijn jullie ook allemaal niet echt ‘grote eters’?

Slagerij van Guilik heeft barbecuepakketjes voor 1 persoon met 5 lekkere stukjes vlees. Deze verzorgde barbeque bestaat uit bijvoorbeeld worstjes, speklapje of voorgebraden hamburger, of wat dacht je van de heerlijke barbeque spiesjes.

Wij denken graag mee in oplossingen om toch gezellig met elkaar te kunnen barbecueën! Bel of mail ons gerust met je vragen en wij zijn je graag van dienst!

vlees op bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *