Waar ben je naar op zoek?

5 hapjes voor een heerlijke moederdag!

Hoe ga jij jouw moeder verwennen?

5 hapjes voor een heerlijke moederdag!

Moederdag staat weer voor de deur! De perfecte dag om jouw moeder eens goed in het zonnetje te zetten. Heb jij al nagedacht hoe je jouw moeder een leuke dag gaat bezorgen? Je kunt iets voor mams kopen, maar het is natuurlijk leuker om aan de slag te gaan in de keuken. Dat geeft toch een net wat persoonlijker gevoel :). En met dat laatste kunnen wij je helpen. Wij geven je 5 leuke recepten voor lekkere moederdag hapjes om je moeder mee te verrassen. Van koude tot warme hapjes, de lekkerste hapjes voor moederdag lees je hier!

5 lekkere hapjes voor moederdag

Broodje zalm

We beginnen met een broodje zalm, wie houdt er niet van. Dit koude hapje is super eenvoudig te maken en is enorm lekker. Gegarandeerd tover je hiermee een lach op je moeders gezicht! Maar wat zijn de benodigdheden en hoe bereid je het?

Voor dit heerlijke koude hapje is niet veel nodig, want de ingrediënten zijn: kleine ronde afbakbroodjes, zalmsalade (of verse zalm) en eventueel sla. Doordat de ingrediëntenlijst niet uitpuilt van de producten is het vanzelfsprekend ook erg makkelijk om te bereiden :). Bak de broodjes af in de oven en snijd deze vervolgens doormidden. Beleg beide helften nu met de lekkere zalmsalade, voeg eventueel sla toe als topping en je hebt heerlijke hapjes voor moederdag!

Smullen maar!

Salami wraps

Het volgende hapje om jouw moeder mee te verrassen is een lekkere salami wrap. Wraps (en salami) vallen bij iedereen in de smaak. En niet zomaar natuurlijk, het is gewoon erg lekker. Daarnaast is het erg fijn dat deze lekkernijen niet zorgen voor vette vingers! Maar hoe maak je dit koude hapje en wat heb je ervoor nodig?

Deze lekkere hapjes voor moederdag zijn erg eenvoudig te maken. Je hebt hiervoor nodig: 3 wraps, 1 pakje lichte roomkaas, 6 zongedroogde tomaatjes, 9 plakjes dunne salami en keukenfolie. Het bereiden van deze lekkernij gaat als volgt: warm de wraps kort op, 30 seconden is aan te raden en smeer deze in met de roomkaas. Snijd de tomaatjes in reepjes en leg deze ook op de wraps. 

Vervolgens pak je de salami en leg je deze ook in de wrap. Rol de wraps vervolgens op in keukenfolie en leg ze voor 30 minuten in de koelkast. Je hoeft ze nu alleen maar in stukjes te snijden en je kunt hiervan gaan genieten met mams. Eet smakelijk!

 
salami hapje moederdag

Bruschetta met ham, tomaat en mozarella

Deze volgende hapjes voor moederdag zijn misschien wat minder bekend. Dit maakt het echter niet minder smaakvol :). Dit originele, koude hapje is erg smaakvol, eenvoudig te maken en heeft een luxe uitstraling. Perfect dus om je moeder mee te verrassen! 

Voor dit koude hapje heb je het volgende nodig: afbak stokbroodje, 2 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, 100 gram ham, 10 cherry tomaatjes, bakje kleine mozzarella blokjes en verse basilicum. Het bereiden van deze lekkernij gaat als volgt: snijd het stokbrood in plakjes en breng wat olijfolie toe aan beide kanten. Snijd hierna de knoflook open en veeg de open kant over de stukjes stokbrood. Zo krijg je een lekkere knoflook smaak aan je bruschetta. Hierna bak je de broodjes in de oven tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Wanneer deze klaar zijn leg je op elk broodje ham, wat stukjes cherrytomaat en je verdeelt de mozzarella.

Je moeder zal deze heerlijkheid ongetwijfeld een mooi verrassing vinden!

 

Flammkuchen rolletjes

Het volgende hapje is niks minder dan verse Flammkuchen rolletjes. Wie is er hier geen fan van. Dit warme hapje is smaakvol, gezond, origineel én je krijgt er geen vieze vingers van! Wij zien alleen maar voordelen en ongetwijfeld dat je moeder dit ook vindt :). Het bereiden van dit warme hapje is erg eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 1 rol pizzadeeg, 1 ui, 100 gram geraspte kaas, 5 plakjes ham, 100 gram crème fraiche, verse bieslook en zout en peper (naar wens).

Het bereiden van deze lekkernij gaat als volgt: Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol ondertussen de deeg uit over de bakplaat en breng een laagje crème fraiche aan. Voeg de ham, kaas en ui toe. En als je wilt ook nog wat zout, peper en bieslook. Rol nu de deeg op en snijd het in stukjes. Laat het nu voor 15-20 minuten bakken in de oven. Je hebt heel eenvoudig en heerlijk hapje voor moederdag op tafel gezet! Geniet ervan met je moeder

 
moederdag wentelteefjes eten

Wentelteefjes

Het welbekende wentelteefje is het laatste hapje voor moederdag wat wij bespreken! Hoewel dit warme hapje erg bekend is vinden wij het alsnog een origineel hapje, omdat de meeste mensen dit toch haast nooit eten. Jammer vinden wij, want het is erg lekker :). Dit warme hapje kan uitstekend om jouw moeder te verrassen met bijvoorbeeld een ontbijt op bed of als fijne lunch. Maar wat heb je hiervoor nodig en hoe bereid je dit?

Deze lekkernij  is erg eenvoudig te maken. Je hebt hiervoor nodig: 1 ei, 1 a 2 zakje(s) vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, 250 ml halfvolle melk, 8 sneetjes wit brood en 40 gram ongezouten roomboter. Naast dat je niet veel ingrediënten nodig hebt, is het ook erg makkelijk te bereiden. Begin met het kloppen van het ei, vanillesuiker, kaneel en melk in een kom of diep bord. 

Snijd hierna de korsten van de sneetjes brood en breng deze toe aan het eigeel. Leg de sneetjes op een stapel, het overgebleven eigeel schenk je over de sneetjes. Bak nu de boter in een pan, en voeg de broodjes toe. Draai nog een keer om tot beide kanten goudbruin zijn en je hebt heerlijke wentelteefjes gemaakt. Makkelijk he? 😉

Verras je moeder met deze heerlijke hapjes tijdens moederdag!

 



Wil jij iets kant-en-klaars?

Ben jij nou niet zo’n keukenprins- of prinses? Wij hebben ook leuke hapjesschotels voor een gezellige moederdag borrel. Daar hoef jij zelfs niets meer aan te doen, alleen te serveren. 

Je kunt onze hapjesschotels eenvoudig online bestellen. Haal je bestelling op bij onze vestiging in Hattemerbroek of laat deze bij je moeder thuis bezorgen.

moederdag
Met welke hapjes ga jij jouw moeder verrassen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Main Menu