Waar ben je naar op zoek?

Hoe dek jij jouw tafel met Pasen?

5 tips voor een
mooie gedekte paastafel!

De dagen van het jaar vliegen voorbij. Het is alweer lente. En dat betekent dat Pasen alweer bijna voor de deur staat. Heb jij al nagedacht over wat jij gaat serveren? Kies jij voor een vroege brunch of een fijne lunch? En niet geheel onbelangrijk, hoe ga jij de paastafel dekken? Voor dat laatste hebben wij een paar leuke tips voor je die je zeker niet moet vergeten bij het aankleden van je tafel.

Dé 5 tips voor de aankleding

Tafelkleden of placemats

De basis voor je paastafel is toch wel een mooi tafelkleed of tafelloper. Ze fleuren je tafel echt op. Ze zijn dé basis vanuit waar je verder kunt met de aankleding. En wees niet te voorbehouden hoor. Dat tafelkleed of placemat mag best opvallen.

Kies dus voor felle kleuren of opvallende prints. Een linnen tafelkleed kan een goede uitkomst zijn. De stof zorgt al direct voor een chique sfeer aan tafel. Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan. Laat je kinderen bijvoorbeeld een leuk tafelkleed versieren met tekeningen. Of kies voor een doorzichtig tafelkleed waar je allerlei leuke paasdecoratie onder legt.

Bloemen op tafel

Als je denkt aan Pasen dan denk je natuurlijk aan narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten. En wat dacht je van leuke bloembollen? Echte paas bloeiers! Deze kunnen daarom natuurlijk niet ontbreken op tafel. Ze maken je tafel direct een stuk gezelliger én vrolijker.

Zet ze bijvoorbeeld in leuke versierde vaasjes. Deze kun je zelf maken, maar bij verschillende low budget winkels zijn er rond deze tijd van het jaar ook genoeg te krijgen. Of leg ze in een bloemstuk op het bord van iedere gast.

Het plaatje echt compleet maken? Leg in het midden van de tafel dan een leuke paastak met paasversiering neer. Zet aan verschillende kanten van de paastak eierdopjes neer waarin je waxinelichtjes legt. De finishing touch op tafel!

Wees origineel met je paaseieren

Een wit of bruin ei in een eierdop is echt niet meer van deze tijd. Het ei mag best wat meer aandacht hebben. Je kunt het ei bijvoorbeeld voorzien van een naamsticker, zodat iedereen al precies weet waar hij of zij kan gaan zitten. Bovendien ziet het er ook nog eens onwijs leuk uit. Maar je kunt de eieren natuurlijk ook (laten) beschilderen.

Servies

Zorg dat het servies past bij de aankleding van de rest van de tafel. Heb jij een fel gekleurd tafelkleed of tafelloper? Veel kleurrijke bloemen? Houd je servies dan neutraal. Kies voor wit of een mooie pasteltint bijvoorbeeld. En voor een speels effect aan tafel is het leuk om je borden te stapelen. Je kunt kiezen voor borden uit dezelfde set, maar je kunt ook verschillende serviezen bij elkaar gebruiken voor een speels effect.

En niet alleen de borden zijn belangrijk. Vergeet ook de glazen niet. Kies voor mooie chique glazen zoals wijn of champagneglazen van bijvoorbeeld kristal. Serveer hier niet alleen alcoholische dranken in, maar ook een vers glaasje jus. Dit geeft een echte feestelijke uitstraling.

Overige decoratie

Kandelaren, confetti, veertjes, paaseieren, paashazen of croutons. Misschien zelfs lekkers van chocolade? Je kunt het zo gek niet bedenken.

Maar vergeet ook deze decoratie niet op tafel. Het mag allemaal best een beetje over de top! Laat je creativiteit gewoon eens de vrije loop. Vind jij het genoeg? Dan is de tafel klaar voor de heerlijke brunch of lunch. De gasten kunnen aan tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES