Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Dobbelen op pakjesavond?

Speel het dobbelspel
op pakjesavond!

Voor velen een traditie op pakjesavond. Gezellig dobbelen met familie of vrienden. Geen lootjes trekken en surprises maken, maar zorgen dat jij de leukste én meeste cadeaus mee naar huis neemt. Want dit is tenslotte de leukste manier om aan je cadeautjes te komen!

De spelregels van het grote dobbelspel zijn voor de meesten wel bekend. Maar we frissen je geheugen nog even op!

De voorbereiding: cadeaus kopen

Geen dobbelspel zonder cadeautjes natuurlijk. Stem van te voren met de genodigden af voor welk budget jullie cadeaus halen. Zo is het voor iedereen duidelijk én weet je ook of het budget passend is voor iedereen.

Als je het budget hebt vastgesteld, dan spreek je af hoeveel cadeaus er voor het gekozen bedrag gekocht moeten worden. Als je op pad gaat voor cadeaus, houd er dan wel rekening mee dat je wat voor zowel mannen als vrouwen inslaat.

Maar er is ook van alles te koop bij bijvoorbeeld dé bekendste discounter in Nederland met een A, waar je voor weinig geld iets kan kopen wat leuk is voor beiden. En vergeet natuurlijk niet om je cadeaus ook in te pakken!

Tips voor cadeaus

De spelregels van het grote dobbelspel

Voordat de ‘game’ gaat beginnen leggen jullie alle gekochte cadeaus op een stapel. Dit kan een willekeurige plek in de woonkamer zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om het spel te spelen in een kring en de cadeaus in het midden te leggen. Of leg ze bij de (nep)openhaard. Het is maar net wat jij leuk vindt!

Speelronde 1

Ronde 1. Eigenlijk de spannendste ronde! Want het verdelen van de cadeaus begint hier. Laat de jongste of de oudste speler beginnen en begin met dobbelen. Het aantal ogen dat je dobbelt geeft aan wat er moet gebeuren. Gooi je 1, dan mag je bijvoorbeeld een cadeau pakken maar nog niet uitpakken.

Gooi je 4, dan geef je al jouw cadeaus naar rechts. En gooi je 6, dan mag jij een cadeau pakken en deze ook uitpakken. Er is niet echt een speeltijd voor ronde 1. Het gaat er eigenlijk om dat alle cadeaus verdeeld worden.

Check hier direct alle spelregels van ronde 1.

Tussen de rondes door

Ronde 1 is net voorbij. Tijd voor een hapje en drankje. Warme chocomelk met slagroom en speculaas? Of een borrel met huisgemaakte borrelhapjes? Even bijkomen en speculeren over wat er nog in de niet opgemaakte pakjes zit. Of gaan jullie al bondjes vormen om de volgende ronde te rocken?

Wil jij tussendoor jouw gasten echt verrassen? Bekijk dan even onze tips voor het maken van lekkere hapjes.

Speelronde 2

Er zullen na ronde 1 al veel cadeaus zijn uitgepakt, maar er blijven er vast ook wat open die je nog niet hebt gechecked. Aan het begin van ronde 2 mag jij al jouw cadeaus uitpakken. Laat de anderen ook zien welke cadeaus jij allemaal hebt gewonnen.

Dat maakt het wel net zo spannend. Want dit is dé ronde om te veroveren wat jij graag wilt hebben. Ronde 2 speel je tussen de 30 ‘a 50 minuten. Zet de stopwatch op de gewenste tijd. Voor ronde 2 zijn er nieuwe spelregels. Je checkt ze hieronder. Ook deze ronde bepaalt de dobbelsteen weer wat er gebeurt.

Wil je het nou echt spannend maken. Dan kun je de laatste 10 minuten extra snel spelen. Dus gooien, voer de spelregel snel uit en door!

Is er een grote winnaar of verliezer?

Het is natuurlijk wel net zo leuk om iedereen met een cadeau naar huis te laten gaan. Je kunt natuurlijk altijd achteraf nog wat cadeaus verdelen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES