Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak ik een lekker broodje hamburger
op de barbecue?

Ben jij er ook klaar voor? Het mooie weer? We hebben natuurlijk al een paar mooie dagen gehad, maar kom maar op met die zon!

Iets wat bijna onlosmakelijk verbonden is met het mooie weer en de lange zomeravonden is barbecueën.

Uiteraard kan er van alles op de barbecue, van worstjes tot karbonades tot garnalen, maar bovenal ook de hamburger.

Broodjes voor de hamburger

Het broodje
hamburger

De een vindt de hamburger lekker zonder enige toevoeging van groente, kaas, bacon of brood, maar de ander houdt toch meer van het welbekende broodje hamburger.

Maar ook met een broodje hamburger kun je eindeloos variëren. Welk broodje kies je bijvoorbeeld? Ga je voor een zacht bolletje of juist voor een hardere, Italiaanse bol?

En dan hebben we het nog niet eens over de hamburger gehad. Want haal je die bij de supermarkt of maak je zelf een hamburger? Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar verse runderhamburgers.

Zelf een hamburger maken?

Als je er voor kiest om zelf een hamburger te maken, zorg dan wel dat je gehakt de juiste verhouding vlees – vet heeft. Het vet zorgt er voor dat de hamburger lekker sappig blijft tijdens het bereiden. Je kunt er uiteraard voor kiezen om mager gehakt hiervoor te gebruiken, maar dan zal je hamburger droger worden.

Nog gemakkelijker is natuurlijk om een barbecuepakket bij ons te bestellen 🙂 Daar zitten ook overheerlijke hamburgers in die wij alvast even voorgegaard hebben voor je.

Wat heb je nodig voor een lekker broodje hamburger?

Het antwoord is vrij simpel: goede broodjes, een verse runderhamburger, tomaatjes, sla en een goede saus!

Slagerij van Guilik
IJsbergsla hamburger
Tomaten broodje hamburger

En dan?

Dat is eigenlijk de basis voor een goed broodje hamburger. Wat goede broodjes zijn, ligt aan jezelf. Houd jij meer van harde broodjes? Dan zijn kaiserbroodjes of Italiaanse bollen een prima optie. Maar ben je toch meer van de zachte broodjes? Dan zijn verse witte bolletjes of hamburgerbroodjes beter geschikt.

Je kunt er voor kiezen om het broodje (vooral een aanrader bij de hamburgerbroodjes) even kort mee te grillen. Zo krijgt de binnenkant van je broodje waar de burger op komt, een krokant laagje.

De meest gebruikte slasoort voor op het broodje hamburger is ijsbergsla. Maar houd je van een lichte, peperige smaak dan kun je voor rucola kiezen. Let op: de smaak hiervan is best sterk, dus gooi er geen bergen op.

Als het om tomaten gaat, gebruik dan de vleestomaat. Dit is de meest ‘standaard’ tomaat die je voor je broodje hamburger kunt gebruiken. Wil je een wat meer italiaanse twist? Dan kun je ook kiezen voor zongedroogde tomaatjes.

Welke saus?

En de goede saus, ook daar ligt het eraan waar je van houdt.

De een zweert bij mayonaise, de andere juist bij curry, ketchup of mosterd. Als je kijkt naar de hamburgersaus die verkrijgbaar is in de supermarkt dan zul je zien dat dit een combinatie is van mayo, ketchup en mosterd.

Je kunt het zelf net zo apart maken als je zelf wilt. De een doet er een gebakken ei bij op, de ander gaat voor cheddarkaas en bacon en weer een ander houdt het bij het meest bekende broodje hamburger: het broodje hamburger speciaal. De variant met mayo, curry en gebakken ui.

Nog een tip:

Wanneer je de hamburger op de barbecue ligt, ga dan niet met de spatel of tang drukken op de burger. Zo zorg je dat alle sappen er uit lopen en dat is zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES