Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Personeelsfeest en werkkostenregeling
Als je ondernemer bent dan is de werkkostenregeling vast niet vreemd voor je. De Rijksoverheid zegt het volgende over de werkkostenregeling: “ Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten.”

Hoe zit dat nou?

In de vrije ruimte van de WKR kun je veel kosten onderbrengen. Zolang je binnen die vrije ruimte blijft, hoef je geen eindheffing te betalingen.

Op het gebied van personeelsfeesten is er wel wat veranderd. Vroeger had je een uitgave met een maximum van € 454,- per werknemer per kalenderjaar. Deze uitgave was vrijgesteld, de uitgaven werden niet als loon gezien en ook de eindheffing kwam hier niet overheen.

Maar daar is iets veranderd. De personeelsfeesten worden nu wel gezien als loon voor de werknemer. Een optie kan zijn om het onder te brengen in de vrije ruimte.

Maarrrrr, daar was de Belastingdienst. Zij hebben een uitzondering op deze regel gemaakt. Wanneer je een personeelsfeest op de zaak organiseert, word je vrijgesteld. Je betaalt er dus geen belasting over en het gaat niet ten koste van de vrije ruimte.

Goed nieuws dus. Prik die datum maar, dan bereiden wij het vlees vast voor!

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het artikel: Personeelsfeest werkkostenregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES