Waar ben je naar op zoek?

De beste manieren om je barbecue rooster schoon te maken?

Mooi weer, een goede temperatuur: het perfecte barbecueweer. Maar het meest vervelende klusje: het schoonmaken van het barbecue rooster.

Of je nou een barbecue hebt met kolen of op gas, feit is dat je barbecue rooster waar je het vlees op legt vaak vet en smerig is na afloop.
En als je de etensresten er op laat zitten, zal dit de volgende keer gaan roken. Naast dat is het ook belangrijk voor de levensduur van je barbecue.

De tips zijn toe te passen op zowel barbecues met kolen, als barbecues met gas.

Daarom geven wij je
een paar tips!

#1. Invetten

Vet het rooster van tevoren in. Gebruik hier olijfolie of zonnebloemolie voor. Zo voorkom je dat ieder stukje vlees vast blijft plakken aan het rooster. En dat zorgt dan vanzelfsprekend weer voor een schoner rooster 🙂

#2. Citroen

Wrijf met een halve citroen het rooster in. Zoals je wellicht wel weet, werkt citroen ontvettend. Door dit te doen voordat het vlees er op gaat, zal het vet zich (bijna) niet hechten aan het rooster. Dat maakt het weer een stukje gemakkelijker om het rooster schoon te maken.

Citroenen en barbecue
rooster schoonmaken bbq

#3. Wacht niet te lang

Wacht niet tot de volgende dag met het schoonmaken van het rooster. De volgende dag is alles dat op het rooster zit, uitgehard. Dus het vet, de etensresten en het gruis van de kolen.
Wanneer het rooster nog een beetje warm is, kun je vaak al met een barbecueborstel een groot deel van de resten er af halen.

#4. Daar is ie weer: de citroen!

Wanneer je klaar bent met de barbecue en het rooster is iets afgekoeld, dan kun je een halve citroen over het rooster wrijven. Dit zorgt ervoor dat het vet grotendeels al zal verdwijnen en je het rooster gemakkelijk kan schoonmaken. Daarna kun je het rooster met een sopje en een sponsje of borstel schoonmaken.

#5. Nog een keer vet!

Vet altijd het rooster in met wat olie na afloop. Dit zorgt ervoor dat je rooster niet gaat roesten en dus langer mee gaat. Altijd goed dus!

barbecue vlees

#6. Vergeet de kuip niet

Heb je een kolenbarbecue? Zorg dan dat je ook kuip waarin de kolen zitten, schoonmaakt. Ook daar kunnen etensresten op de rand zitten.

#7. Burn baby burn

Gasbarbecue? Wanneer je klaar bent met barbecueën, laat je de vlammen nog even aan staan. Zo brand je een deel van de resten er al af. De overige tips gelden natuurlijk ook voor de gasbarbecue.

#8. Maak niks schoon

Bestel je complete all-in barbecue bij Slagerij van Guilik! Het enige dat jij hoeft te doen, is genieten van het brood, de sausjes, de salades en het vlees klaarmaken. Die barbecue en tangen? Die lever je gewoon weer vies in bij ons en wij doen de afwas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *