Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Wat heb je nodig bij een barbecue?

De zon schijnt, de temperatuur loopt op en Piet Paulusma zou het barbecueweer een 8 of hoger geven. Hoogste tijd dus om de barbecue erbij te halen en aan te steken.

Vol enthousiasme nodig je nog wat meer mensen uit, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Of misschien organiseer je wel een buurtbarbecue! Maar, wat heb je nou eigenlijk nodig voor een goede barbecue?

Het antwoord is weer lekker cliché: dat ligt eraan hoe uitgebreid je het zelf maakt! Maar, er zijn natuurlijk wel een aantal basisdingen die je nodig hebt.

Barbecue Slagerij van Guilik zomer

De barbecue basis

#1. De barbecue zelf (en accessoires)

Als je een barbecue organiseert, is het natuurlijk wel handig als je een barbecue hebt 🙂
Ook die zijn er in verschillende varianten: op houtskool, op gas of een elektrische variant.
Een spatel en tang zijn ook erg handig om erbij te hebben om hetgeen dat op het rooster ligt om te draaien of eraf te pakken.

#2. Vlees

Hoe je het ook went of keert, vlees is toch wel hetgeen waarvoor je de barbecue opwarmt! Van worstjes en hamburgers tot aan spiesjes of een lekkere entrecote. Weet jij al hoe je het lekkerste broodje hamburger maakt?

Hoeveel vlees per persoon heb ik nodig voor de barbecue?

Wij gaan uit van 4-6 stukjes per persoon. 6 is wel aan de ruime kant, dus voor de echte liefhebber. Als je zo’n 400 gram vlees hebt kom je een heel eind.

Slagerij van Guilik

#3. Drinken

Uiteraard altijd belangrijk, vooral bij dorstig weer. Maar waar kies je voor? Ga je alleen voor fris of ook voor bier en wijn? En doe je het fris met of zonder prik? Keuzes keuzes! Mocht je er voor kiezen om bij ons te bestellen, dan kun je zelfs het drinken mee bestellen!

#4. Borden en bestek

Dat eet wel net zo gemakkelijk. Bedenk van tevoren of je genoeg borden en bestek hebt. En uiteraard of je plastic bordje en bestek wilt gebruiken. Een beter milieu begint tenslotte bij jezelf 🙂 Borden en bestek huren? Ook dat is een optie!

Wat kun je verder nog bij de barbecue neerzetten?

De basis voor de barbecue heb je nu. Maar, wat kun je nog meer serveren bij de barbecue?

groente bij spareribs Slagerij van Guilik

Groentespiesjes bij de barbecue

Voor de afwisseling, aanvulling en uiteraard voor de vegetariërs zijn groentespiesjes een goede toevoeging. Je hebt niet veel nodig, met wat champignons, paprika en courgette kun je al een heerlijk spiesje maken. Erg eenvoudig, maar een leuk gezicht op de barbecue.

Sausjes

De een vindt het onmisbaar bij de barbecue, de ander vindt het zonde van het vlees. Over het algemeen zijn er altijd wel een aantal sauzen die je bij de barbecue wil hebben. Denk aan knoflooksaus, barbecuesaus en whisky cocktailsaus.

Salades bij de barbecue

Vaak wordt er ook salade bij de barbecue geserveerd. Dat kan variëren van pastasalade, verse rauwkost salade of een heerlijke eiersalade.

Ken je ons assortiment salades al? En dan vooral oma’s rundvleessalade, onze trots 🙂

Piepers

Ook niet ongebruikelijk: een aardappelproduct. Vooral als er kinderen bij zijn, is dit een veel geziene toevoeging. Je kunt hierbij denken frietjes uit de frituur, ovenfriet, maar ook gebakken aardappels of een pofaardappel. Die laatste kun je dan weer klaarmaken op de barbecue.

Partytent of tent met zijwanden

Is er een buitje voorspeld? Of is het juist nog super zonnig? Dan is een (party)tent wel handig. Naast dat staat het ook gezellig in de avond als je die voorziet van leuke verlichting. Zelf niet in het bezit van een goede, stevige tent die tegen een windvlaagje kan? Ook een (party)tent kun je bij ons huren.

Heb je geen zin om te shoppen en alles te verslepen? Bekijk dan onze barbecuepakketten!

Wij kunnen alles regelen voor de heerlijkste BBQ: vlees, salades, sauzen, stokbrood, borden, bestek en een barbecue met gas en tangen. En het beste is: wij maken alles schoon!

Wil je dit niet, dan hebben we alvast een aantal tips voor je hoe je het barbecuerooster kunt schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES