Waar ben je naar op zoek?

Bakken, braden en volop genieten!

Haal jij deze kerstdagen de gourmetset ook weer eens uit de kast? Dan ben je vast niet de enige Nederlander. Gourmetten is voor veel van ons ‘een favorietje’ tijdens de feestdagen. Gezellig samen met familie of vrienden kleine gerechtjes klaarmaken in die echt té leuke kleine pannetjes.

Een avondje gourmetten is naast gezellig ook super handig! Je hoeft geen uren in de keuken te staan, want je kunt alles eenvoudig voorbereiden.

En er is altijd voor ieder wat wils, omdat je verschillende gerechten en ingrediënten kunt serveren én het is natuurlijk ook gewoon een feestje aan tafel tijdens het gourmetten!

Vlees, vis of liever vegetarisch? Met gourmetten kan het allemaal :). En laten we niet vergeten dat het ook onwijs leuk is voor de kids!

De grote vraag bij gourmetten is altijd: ‘hoeveel vlees pers persoon heb ik nodig bij een avondje gourmetten?’.

En daarom vertellen wij je graag met hoeveel vlees je ongeveer rekening moet houden en geven we je meteen wat lekkere gourmet tips!

Hoeveel vlees rekenen
per persoon gourmet?

Ben je een grote eter of juist niet? Een echte vleeseter of eet jij je helemaal vol met stokbrood en salades? Allemaal dingen die belangrijk zijn om te bepalen hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor een avondje gourmetten.

Bij het samenstellen van onze gourmetschotel gaan wij altijd uit van gemiddeld zo’n 400 gram vleesjes per persoon. Heb je nou echte vleesliefhebbers aan tafel, van die carnivoren die je er ‘s nachts voor wakker kunt maken, reken dan tussen de 500 en 600 gram per persoon.

Schuiven er ook kinderen aan tafel? De meeste (kleine) kinderen zijn geen grote eters. Reken voor kinderen dus ongeveer 250 á 300 gram vlees per persoon. En als er dan wat overblijft, kun je dat mooi verdelen onder de volwassenen :).

Wat is lekker vlees voor de gourmet?

Oke, je weet nu hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor de gourmet, maar welke vleessoorten zijn nou echt lekker bij de gourmet.

Laten we beginnen met het stuk vlees dat bijna iedereen wel lust: de hamburger! Koop jij ze kant-en-klaar in de supermarkt of vers bij de slager? Of bak jij ze zelf volgens eigen recept?

Natuurlijk de worstjes, ook die kunnen niet ontbreken. En voor de kinderen zijn knakworsten ook erg leuk om erbij te serveren. En deze moeten niet op de grill hé! Gewoon even in een pannetje met warm water opwarmen.

Of wat dacht je van overheerlijke stukjes biefstuk, echt een aanrader. Verder kun je nog kiezen voor kipfilet, varkenshaas, shoarma, schnitzel, ossenhaas of bijvoorbeeld slavinkjes.

Heb je nou geen zin om naar de supermarkt te gaan om van alles in te slaan? Wij hebben een gourmet pakket compleet met vlees, groenten, salades, sausjes en stokbrood met boeren kruidenboter.

Ons Gourmet Pakket bestaat uit vlees, groenten, salades, sausjes en stokbrood met boeren kruidenboter. Dat is wel heel fijn en compleet toch?

Én in ons gourmetpakket zitten altijd verschillende vleessoorten, zodat er ook voor jou een ‘favo’ bij zit.

Of een lekker vissie!

Naast vlees zijn er ook lekkere vissoorten die heel goed op de gourmetplaat kunnen. Zijn jouw gasten makkelijke eters en ook nog eens dol op vis? Maak dan een leuke visspies met verschillende vissoorten zoals, zalm, scampi’s, tonijn of garnalen. Doe er wat paprika en ui tussen en je zult je gasten zeker verrassen.

Tip van Slagerij van Guilik

Google ook eens voor lekkere marinades voor vis. Je kunt online onwijs leuke marinade recepten vinden om je visgerecht mee te verfraaien.

Slagerij van Guilik

Zijn er vegetariërs?

Heb je vegetariërs aan tafel? Er zijn best wat lekkere vleesvervangers voor op de grill in de supermarkt of bij de slager te vinden.

Wat dacht je van groenteburgers of falafel? Gourmet pizza’s gemaakt van stokbrood en mozzarella? Of een omelet in een pannetje? 😉

En vergeet natuurlijk de pannenkoeken niet. Ze zijn niet alleen leuk voor de kinderen, stiekem vindt iedereen een pannenkoekje wel lekker. En natuurlijk ideaal voor vegetariërs. En denk tot slot ook aan een paar mooie champignons of paddenstoelen varianten. Ook erg lekker op de plaat.
Kortom… slinger dat gourmetstel maar snel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES