Ook voor grote feesten en partijen
Snelle levering aan huis
Hoge kwaliteit vlees
Kip op de BBQ… dat klinkt eenvoudig, maar het is een van de lastigste vleessoorten om goed te bereiden. Want kip moet gaar zijn, voor de veiligheid, maar het moet liefst wél sappig blijven. En da’s precies waar het vaak misgaat.
Gelukkig hoef je niet te gokken of je kip goed is. Met een paar handige tips en een thermometer zet jij straks kip op tafel waar iedereen stil van wordt. Mals, smaakvol én gegarandeerd gaar.
Niet elk stukje kip gedraagt zich hetzelfde op de BBQ. Filet is mager en snel droog, terwijl dijen en poten vetter zijn en daardoor wat vergevingsgezinder. Wil je voor extra gemak én smaak gaan? Kies dan voor kippendijen, drumsticks of een hele kip van de barbecue.
Voor de liefhebbers van slow cooking of indirect grillen hebben we bij Slagerij van Guilik ook mooie grote stukken vlees. Vraag er gerust naar of kijk op de website!
Kip heeft van zichzelf een milde smaak en dat is juist ideaal om lekker mee te variëren. Marineer je kip een paar uur (of een nachtje) van tevoren in een mengsel met olie, citroen, knoflook, kruiden of bijvoorbeeld yoghurt voor een zachte structuur.
Geen zin om zelf te mengen? Wij hebben kant-en-klare barbecuepakketten met vlees die zo de barbecue op kan.
Dunne stukken kip (zoals filets of spiesjes) kun je direct grillen boven de kolen. Dikkere stukken, zoals drumsticks of een hele kip, kun je beter indirect garen: dus aan de zijkant van de kolen, met het deksel dicht. Zo krijg je een gelijkmatige garing en voorkom je dat de buitenkant verbrandt terwijl de binnenkant nog rauw is.
Een beetje rookhout erbij? Dat geeft je kip een heerlijke rooksmaak!
Kip moet door en door gaar zijn. Maar hoe weet je dat zeker? Niet op het oog en ook niet op gevoel. De enige manier om zeker te weten of kip gaar is, is door de kerntemperatuur te meten.
In ons blog over kerntemperatuur van vlees leggen we uit waarom dit zo belangrijk is en hoe je het goed meet
Voor kip geldt: veiligheid voorop. Je wilt geen risico lopen met bacteriën. De richtlijn is:
Prik de thermometer in het dikste deel van het vlees (bij een hele kip tussen dij en karkas). Het sap moet helder zijn en er mag geen roze vlees meer te zien zijn.
Ga je iets over de 72°C heen? Geen probleem, zolang je kip nog lekker sappig is. En dat lukt als je het rustig gaart.
Haal de kip van de BBQ en laat ‘m een paar minuten rusten onder een los aluminiumfolie. Zo trekken de sappen zich weer terug in het vlees en droogt het minder snel uit.
Dit is hét moment om nog snel wat kruidenboter of een verse salsa erbij te maken.
Snijd de kip aan, serveer met een frisse salade, knapperige aardappeltjes of gegrilde groenten… en voilà. Of je nu kiest voor dijtjes, drumsticks of een hele kip: het draait allemaal om aandacht, de juiste temperatuur en een beetje liefde.
Naast kip zijn biefstuk en varkenshaas echte toppers op de BBQ. In deze blogs lees je precies hoe je ze perfect bereidt, van temperatuur tot serveertip:
Drankenpakket Totaal
Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.
Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!
Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!
Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.
VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES