Een barbecue organiseren in de winter?
5 tips om er een warme én heerlijke winterbarbecue van te maken

Winterbarbecue​
met vlees

Benieuwd hoe je een heerlijke winterbarbecue met vlees kunt organiseren? Je zult misschien denken, in de winter? Ja, in de winter. Met wisselende weersomstandigheden, koud of warm, nat en storm? Dit maakt het juist extra leuk om een barbecue te organiseren. Zelfs in de winter. Met een heerlijke, warme sfeer en lekker eten.

Wij geven je 5 tips om jouw winterbarbecue met vlees te laten slagen. En laat je dus niet belemmeren door het weer. Er zijn genoeg mogelijkheden om het lekker warm te hebben en houden. En wij denken graag met je mee. We hebben leuke huurartikelen om ervoor te zorgen dat jouw gasten er warm bij zitten.

Garden winter lights decoration

Tip 1: Creëer een warme en sfeervolle omgeving

Organiseer je een winterbarbecue in de buitenlucht zonder overkapping of partytent? Dan kan het tegen de avonduren al snel koud worden. De wind is koud en soms guur én de zon gaat eerder onder. Geef daarom je gasten alvast een tipje van de sluier.

Geef je gasten daarom aan dat ze uitgenodigd zijn voor een winterbarbecue, dan kunnen ze zich hierop kleden. De winterbarbecue vindt buiten plaats, dus maak er een warme en gezellig omgeving van. Dit creëer je al snel door gebruik te maken van heaters en vuurkorven. Mocht je nou echte koukleumen onder je gasten hebben, dan kun je heerlijke fleece dekens of schapenvachten neerleggen. Geeft ook direct een fijne sfeer.

De zon gaat natuurlijk al snel onder in de winterperiode. Maak daarom gebruik van voldoende buitenverlichting. Goede verlichting om bij de BBQ’n, maar ook die zorgen voor een fijne sfeer. Denk aan sierlijke buitenverlichting, kleine led lampjes, kaarsen of fakkels.

Tip 2: Check hoeveel gasten aanwezig zijn

Bij een barbecue zijn er vaak naast het barbecuevlees verschillende (bij)gerechten en hapjes te vinden, zoals salades en vers afgebakken stokbrood. Een gemiddeld persoon eet ongeveer 4 á 5 stukjes vlees van de barbecue. Naast de andere gerechten, zoals salades, stokbrood en andere (bij)gerechten.  

Wanneer je naast het barbecuevlees zwaardere bijgerechten serveert, zoals stamppot boerenkool of erwtensoep, dan eet een persoon gemiddeld 3 á 4 stukken barbecuevlees. 

Vind je het lastig om goed te bepalen hoeveel vlees je nodig hebt naast alle extra’s die bij het barbecueën horen? Met onze barbecuepakketten hoef je zelf geen rekenwerk meer te doen. Enkel en alleen een pakket naar keuze uit te kiezen en aangeven met hoeveel gasten je bent!  

Tip 3: Gebruik dunne stukken vlees op je winterbarbecue

In de zomer ben je misschien wel gewend dat je vlees snel gaar is. In de winter kan dit wat langer duren, omdat het vaak wat kouder is. De barbecue moet harder zijn best doen om op temperatuur te blijven. We adviseren daarom dunner vlees op de winterbarbecue te leggen.

Hamburgers of speklapjes zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast is het ook handig om met voorgegaard vlees of groenten te barbecueën. Maar ook voorgekookte aardappelen doen het vaak goed op een winterbarbecue.

Dikke en grotere stukken vlees nemen meer tijd in beslag om goed te garen. Als je een doorgewinterde barbecuer bent, kun je natuurlijk helemaal losgaan. Wellicht is het dan handig om op tijd te beginnen.

Tip 4: Een échte winterbarbecue organiseren

Bij het thema winter denk je al snel aan een erwtensoep, een stamppot, stoofpotjes of misschien wel aan een kopje warme chocolademelk met slagroom. De opties zijn vaak eindeloos.

In het winter barbecue all-in pakket vind je verschillende (winter) soepen, salades, stokbroden, stoofpotjes én heerlijk vlees als pepersteak, gemarineerde speklapjes en spareribs. Het stoofpotje bevat heerlijke runderlapjes welke zacht gegaard zijn met groenten als wortel, courgette en ui.

Misschien kun je zelf nog glühwein serveren om echt in de winterstemming te komen.

Tip 5: Een plan B kan handig zijn

Stel je hebt je winterbarbecue een ruime tijd geleden gepland, dan weet je natuurlijk nog niet wat het weer doet.
Zorg daarom voor een plan B! Mocht het echt té gek worden.

Een tip van ons, kijk dagelijks én op de dag zelf wat voor weer het wordt. Dit om het weer voor te zijn en de winterbarbecue alsnog door te laten gaan! Misschien met wat kleine aanpassingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een partytent hebt, zodat je gasten droog en enigszins warm kunnen blijven als het wel gaat regenen of erg fris wordt. Een dekzeil bevestigen aan je partytent kan ook helpen, zo staan je gasten toch iets meer beschut. Zorg er ook voor dat je zelf niet in een afgesloten ruimte gaat BBQ’en, je ademt de verkeerde gassen van het barbecueën in. Iets wat je zeker wilt voorkomen!

De BBQ mogelijkheden zijn oneendig. Ondanks het weer. Het is eigenlijk gewoon een kwestie ‘een keer doen’. En je niet laten belemmeren door het weer.

Durf jij het aan? Een winterbarbecue met vlees? We hebben je een handje op weg geholpen. Een warme en knusse omgeving met een juiste hoeveelheid vlees en aanvullende gerechten, waaronder erwtensoep zorgen ervoor dat je er een heerlijke én warme winterbarbecue van kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES