Waar ben je naar op zoek?

Oktoberfest vieren
Ga goed van start met Slagerij van Guilik

Organiseer je eigen oktoberfest feest

Het thema feest rond deze tijd van het jaar is toch wel het Oktoberfest. Een goed idee voor bijvoorbeeld een personeelsfeest, buurtfeest, huisfeest of een leuk vriendenweekend. Je kunt jouw oktoberfeest zo duur maken als je zelf wilt. 

Huur benodigdheden zoals bierpullen en biertafels bij verhuurbedrijven óf breng een bezoek aan een low budget winkel. Daar liggen de schappen deze maanden ook vaak vol mee.

Hoe jij je oktoberfeestje ook in gaat richten, met onze onmisbare benodigdheden kan jouw feest niet meer stuk. 

1: Biertafels en bierpullen

Biertafels, onverwoestbaar hout! Geen Oktoberfest zonder biertafels natuurlijk. Ze vormen de basis voor een gezellig feestje. Je kunt een paar biertafels kopen, maar ook eenvoudig online huren.

Naast goede biertafels mogen bierpullen ook zeker niet ontbreken. Maar, wij snappen ook dat zo’n pull niet altijd even lekker drinkt. 

Je kunt daarom ook gewoon normale bierglazen huren. Het voordeel is dat je deze niet hoeft te reinigen, dat doen wij namelijk voor je.

2: Versieringen en/of decoratie in Oktoberfest thema

Slingers, vlaggetjes en geruite tafelkleden. Je kunt dit overal wel kopen. Heb je wat meer te besteden? Huur dan een gave skihut, handig voor het uitschenken van bijvoorbeeld drankjes. Of laat een bedrijf de complete aankleding verzorgen. Maar houd ook rekening met wisselvallig weer. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een partytent, zodat je gasten altijd droog staan

3: Dresscode in oktoberfest stijl

Dirndls en lederhosen. Het eerste waar je aan denkt bij een Oktoberfest. Hoe leuk is het om te werken met een dresscode! Want alleen als iedereen het juiste aantrekt, creëer je dat echte Oktoberfest gevoel!

4: Bier en typische Duitse gerechten

De beleving klopt pas echt met bier. Ga langs de slijter voor heerlijke Duitse biertjes. En deze wil je natuurlijk wel koud serveren. Denk dus ook aan een koelaanhanger of extra grote koelkast. Ga voor iets wat bijna iedereen wel lust en huur een biertap met fust vol Hollands bier.

Natuurlijk kunnen braadworsten, spretzl’s en schnitzels ook niet ontbreken! Je kunt van allerlei lekkers serveren aan je gasten. Prik er een Duits vlaggetje in en klaar is kees! Maar, je kunt bijvoorbeeld ook een Oktoberfest BBQ regelen. Heerlijke stukken vlees voor op de BBQ. Ook met wat kouder weer is een barbecue onwijs gezellig.

5: Duitse Oktoberfest hits

John Denver – Take Me Home, Nena – 99 Luftballons of wat dacht je van DJ Ötzi – Hey Baby. Allemaal Duitse hits die niet mogen ontbreken. Huur een leuke zanger met een breed Duits repertoire of maak een afspeellijst op bijvoorbeeld Spotify met 20 á 30 echt Duitse Oktoberfest hits.

6: Nodig gasten uit en organiseer bierspellen

De uitnodigingen. Daar waar het allemaal begint. Je gasten enthousiast maken om dit feestje niet te missen. Ga op zoek naar leuke afbeeldingen en ga aan de knutsel met bijvoorbeeld Canva. Hiermee kun je heel eenvoudig de leukste uitnodigingen maken. Print ze uit óf verstuur ze vervolgens via de mail. 

Bier is natuurlijk wel echt hét thema met een Oktoberfest. Organiseer dus ook leuke bierspellen, zoals bierpong, een wedstrijdje bierpullen tillen of Jeu-de-bier (ja het bestaat echt, google maar eens).

7: Zorg voor leuke herinneringen

Niets is leuker dan een jaar later nog horen hoe leuk dat ene feestje was! Creëer een hoek waar gasten met elkaar op de foto kunnen. En zorg samen voor leuke fotoprops. Smile!

Hulp nodig bij het organiseren van een te gek Oktoberfeestje? Wij denken graag met je mee om jouw feest tot een succes te maken. Doe ons gerust een belletje of mailtje.

1,2,3 …. Proost!

Vier Oktoberfest ook met Slagerij van Guilik!

Ga jij Oktoberfest nog vieren en heb je hulp nodig met het samenstellen van onze partyverhuurartikelen voor jouw Oktoberfest? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag. Heb je nog tips voor ons voor het perfecte Oktoberfest? Laat het ons weten in de reacties! Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES