Waar ben je naar op zoek?

10 tips voor een winterbarbecue

Barbecueën doen we allemaal wel een of meerdere keren per jaar. De een op vakantie, de ander in de achtertuin. Je koppelt een barbecue al snel aan mooi weer en de zomer. Zodra die ene laatste, warme zomeravond voorbij is en de barbecue weer de schuur in gaat, kijk jij al uit naar de eerste barbecue van volgend jaar.

Barbecuekoppen bedekt met sneeuw

Een winterbarbecue
organiseren

Goed nieuws! Zolang hoef je niet te wachten! Kies eens voor een winterbarbecue.Een winterbarbecue?! Wat? Ja, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is de moeite waard. Zie je het al voor je: een barbecue in een winters landschap?

De winterbarbecue wint aan populariteit de afgelopen jaren. Het een unieke activiteit en je doet je gasten die van barbecueën houden er een groot plezier mee.

Hoeveel vlees per persoon heb ik nodig voor de winterbarbecue?

Wij gaan uit van 4-6 stukjes per persoon. 6 is wel aan de ruime kant, dus voor de echte liefhebber. Als je zo’n 400 gram vlees hebt kom je een heel eind.

Slagerij van Guilik

Wij geven je graag 10 tips voor het organiseren van een winterbarbecue!

#1. Kies de juiste barbecue

Niet iedere barbecue is geschikt om te gebruiken voor een winterbarbecue. Wanneer je kiest voor een kolenbarbecue, kies dan voor een met een deksel en bij voorkeur een dikkere, metalen wand. Zo houd je de warmte langer vast. Door de kou zal het langer duren voor het vlees klaar is. Ook bereid je het vlees met de deksel op de barbecue, zodat de warmte goed zijn werk kan doen.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een gasbarbecue. Voordeel hiervan is dat deze snel warm is en ook blijft. Heb je een gasbarbecue? Let dan op het soort gas dat je aansluit. Butaangas kun je niet gebruiken in de vrieskou.

#2. De ondergrond

Plaats de warmhoudbakken op een stevige ondergrond. Zo kunnen ze ook niet verschuiven.

Het zal je maar gebeuren dat de chafing dishes scheef staan of omvallen.

Verwijder de deksels uit de onderbakken. Deze leggen wij vanwege de transport altijd op de kop in de onderbak neer!

#3. Warme kleding

Het is natuurlijk niet zulk lekker weer als in de zomer. Kleed je daarom lekker warm aan. Zorg voor meerdere lagen, dat houdt de warmte langer vast. Houd rekening met sjaals en andere kledingstukken van synthetisch materiaal, deze vatten gemakkelijk vlam. Stop je sjaal sowieso bij je jas of trui in voor deze in het vuur terecht komt.

Communiceer ook naar de genodigden dat zij zich warm moeten aankleden, gezien het een winterbarbecue is.

#4. Beschutting

Zorg altijd voor iets beschutting. De een heeft een overdekte veranda, maar een partytent leent zich ook prima voor beschutting. Denk er wel aan dat je de barbecue niet onder een tent zet om brandgevaar te voorkomen. Let er wel op dat de barbecue uit de wind staat. Zo gaat de gasbarbecue niet uit en de kolenbarbecue komt zo sneller op temperatuur.

#5. Plan B

Zorg dat je altijd een plan B hebt. Wordt er een enorme hoosbui of een storm voorspeld, dan kun je plan B in werking stellen! Je kunt ervoor kiezen om de de winterbarbecue uit te stellen of om het eten gewoon in de keuken klaar te maken.

#6. Warmte en sfeer

Maak sfeer door een vuurkorf, terrasverwarmer of zweedse fakkels neer te zetten. Naast sfeer zorgen deze ook nog eens voor warmte in de kou. Je zou ook er ook voor kunnen kiezen om dekentjes uit te delen aan de gasten die ze om zich heen kunnen slaan. Let uiteraard wel op de brandveiligheid.

Zit iedereen binnen en bereidt één persoon het vlees? Zorg dan dat het binnen ook lekker warm is en creëer sfeer door kaarsjes aan te steken en geen fel licht aan te doen.

#7. Passende drankjes

Als het echt koud is buiten, is naast de gebruikelijke bier, fris en wijn een warm drankje ook lekker. Denk aan warme chocolademelk met slagroom en/of marshmallow en thee. Maar ook glühwein leent zich hier uitstekend voor. Vergeet niet de rum of Malibu voor in de warme chocolademelk 😉

#8. Verwarm de borden voor

Uiteraard wil je wel dat het vlees zo lang mogelijk warm blijft als het van de barbecue komt. Verwarm daarom de borden voor. Stel je oven in op 100 graden en zet er een stapel borden in. Na 5 – 10 minuten zijn de borden op de goede temperatuur. Let wel op dat je de borden niet te lang in de oven zet en dat de temperatuur niet te hoog is van de oven 🙂

#9. Bijpassend eten

Voor ons als slager hoort vlees zonder enige twijfel bij een barbecue, dus ook bij de winterbarbecue. Maar, als het buiten erg koud is, zal het ook langer duren voor het vlees klaar is. Wij adviseren daarom om niet al te dikke stukken vlees op de barbecue te leggen. Ook is het natuurlijk leuk om passende soep, zoals erwtensoep te serveren of stoofpeertjes als bijgerecht.

#10. IJs- en sneeuwvrij

Is het echt winter met sneeuw of ijs? Zorg dan dat de looppaden naar de barbecue en naar het woonhuis ijs- en sneeuwvrij zijn. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties.

Winterbarbecue all-in arrangement

Wil jij een winterbarbecue organiseren en alles in één keer geregeld hebben? Bekijk dan eens ons winterbarbecue all-in arrangement. Wij verzorgen de soep, salade, het brood, het vlees, de borden, het bestek en een gasbarbecue.

Wil je ook een tent huren? Of een tafel met bankje? Bekijk dan ook onze huurartikelen. Uiteraard denken wij graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES