Gezellige herfstbarbecue
Tips en recepten voor een gezellige BBQ

Herfstbarbecue: Geniet van sfeervolle avonden met heerlijke gerechten

Het is herfst, de bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter. Maar dat betekent niet dat het barbecue­seizoen opeens helemaal voorbij is! Een herfstbarbecue is juist een geweldige manier om die gezelligheid naar buiten te brengen. Met warme dekens, sfeerverlichting (denk aan leuke lampionnen of lichtsnoeren) en natuurlijk lekkere gerechten, wordt het een feestje!

Wij helpen je graag om van jouw herfstbarbecue een succes te maken. Onze slagers weten precies welke smaken passen bij deze tijd van het jaar en hebben een selectie gemaakt van de lekkerste vleessoorten voor op de grill.

Grote stukken BBQ-vlees voor de echte liefhebbers

Wil je echt indruk maken tijdens je herfstbarbecue? Ga dan voor grote stukken vlees op de BBQ! Denk bijvoorbeeld aan ribeye, picanha of sappige short ribs. Deze grote stukken vlees zijn perfect om low & slow te bereiden, zodat het vlees heerlijk mals wordt en vol van smaak zit. En onze kruidige braadworsten? Die zijn ook top voor op de grill!

Combineer het vlees met seizoensgebonden bijgerechten zoals een lauwwarme salade van geroosterde groenten of een frisse salade en jij zet een top herfst gerecht op tafel!

Proef de herfst met deze lekkere herfstrecepten!

Maak jouw herfstbarbecue extra speciaal met deze heerlijke herfstrecepten:

Vleesliefhebber tip voor jouw herfstbarbecue

Gegrilde picanha met rozemarijn, knoflook, ovengroenten en romige saus

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?
Begin met het snijden van de picanha.

Snijd allereerst de vetkap van de picanha kruislings in en wrijf het vlees in met een mengsel van rozemarijn, knoflook en olijfolie. Bestrooi het vlees dan royaal met zout en peper.

Bereid de BBQ voor op indirect grillen en leg de picanha met de vetkant naar boven. Grill het vlees langzaam tot een kerntemperatuur van 52-54°C voor een mooie rosé garing. Grill het daarna kort op direct vuur voor een knapperige buitenkant (aanrader!) en laat het even rusten.

Ondertussen rooster je de seizoensgroenten zoals wortel, pompoen en rode ui (je kunt natuurlijk ook een zakje ovengroente gebruiken) in de oven met olijfolie, rozemarijn, zout en peper op 200°C tot ze goudbruin en zacht zijn.

Maak vervolgens een romige saus door knoflook en sjalotjes in boter te fruiten, blus af met een scheutje witte wijn en voeg room en een beetje mosterd toe. Laat de saus inkoken en breng op smaak.

Alles klaar? Snijd de picanha dan in dunne plakjes en serveer deze samen met de ovengroenten en de romige saus. Tipje van ons: zorg voor een mooi gedekte tafel met een herfstachtig tintje. Zo is smakelijk genieten gegarandeerd!

Recept met mals vlees voor jouw herfstbarbecue

Short ribs met appel glazuur

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?
Begin met het voorbereiden van de brisket. Wrijf het vlees royaal in met zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel een beetje chilipoeder voor een subtiele pit. Pak de brisket goed in folie en laat het minstens een uur (maar het liefst langer) op kamertemperatuur marineren.

Verwarm de BBQ voor op indirect grillen op een lage temperatuur (ongeveer 110-120°C). Plaats de brisket op het rooster, indirect boven de hittebron. Gaar het vlees langzaam tot een kerntemperatuur van ongeveer 90°C voor een heerlijk mals resultaat. Dit kan enkele uren duren, maar geloof ons, het geduld wordt beloond!

Terwijl de brisket op de BBQ ligt, maak je de pompoenpuree. Snijd de pompoen in stukken (gebruik eventueel Hokkaido-pompoen, die hoef je niet te schillen) en kook deze in gezouten water tot de pompoen zacht is. Giet het water af en pureer de pompoen met een scheutje room, een klontje boter en een snufje nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de brisket na het garen even rusten, snijd het in dunne plakken en serveer met de romige pompoenpuree. Serveer er eventueel nog wat geroosterde pompoenpitten bij voor een extra crunch!

Een herfsthit voor jouw herfstbarbecue

Short ribs met appelglazuur

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?
Begin met het kruiden van de short ribs. Wrijf ze in met zout, peper en een beetje gerookt paprikapoeder voor die echte BBQ-smaak. Laat de ribs een uurtje marineren op kamertemperatuur terwijl je de BBQ voorbereid voor indirect grillen op lage temperatuur (ongeveer 120°C).

Plaats de ribs op de BBQ en laat ze langzaam garen. Ondertussen maak je het appel glazuur door appelcider, honing, mosterd en een snufje kaneel samen in een pannetje op laag vuur te laten inkoken tot een stroperige saus.

Na een paar uur (meestal zo’n 4-5 uur) zijn de ribs mooi mals. Bestrijk ze de laatste 30 minuten regelmatig met het appel glazuur, zodat de buitenkant heerlijk plakkerig en vol smaak wordt. Laat de ribs na het garen even rusten en serveer ze vervolgens met een extra likje glazuur. Een gegarandeerde smaakexplosie!

Een herfstklassieker voor jouw herfstbarbecue

Ribeye met geroosterde herfstgroenten

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?
Begin met het op smaak brengen van de ribeye. Wrijf het vlees in met zout, peper en een beetje knoflookpoeder. Laat de ribeye op kamertemperatuur komen zodat hij straks gelijkmatig gaart.

Verwarm de BBQ voor op direct grillen op hoge temperatuur. Terwijl de BBQ warm wordt, bereid je de groenten. Snijd pastinaak, wortel en pompoen in grove stukken en meng ze met olijfolie, rozemarijn, zout en peper. Spreid de groenten uit op een bakplaat en rooster ze in de oven op 200°C tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten.

Grill de ribeye op de BBQ ongeveer 3-4 minuten per kant voor een mooie medium rare garing (of iets langer als je van meer doorbakken houdt). Laat het vlees na het grillen even rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de ribeye in mooie plakken en serveer samen met de geroosterde herfstgroenten. Voeg eventueel nog wat grove mosterd toe voor een extra kick. Een gerecht waar je gegarandeerd warm van wordt deze herfst!

Herfstgerechten voor het hele gezin?

Naast heerlijke herfstgerechten met grote stukken vlees, kun je natuurlijk ook gaan voor een smaakvolle herfstschotel of klassieke stamppot. Ontdek meer herfstrecepten en laat je inspireren om het beste uit dit seizoen te halen! Je vindt meer ideeën voor herfstgerechten in onze blog  ‘Herfstgerechten’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES