Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Zin in een goed tuinfeestje?

8 dingen die je nodig
hebt voor het perfecte tuinfeest!

Heb jij de weersvoorspellingen gezien voor deze week? The summer is back! Tijd om te heerlijk te genieten in je tuin of op balkon. En met goed weer is het natuurlijk tijd voor een heerlijke barbecue of puik tuinfeestje, zelfs in corona tijd 😉

Ben jij van plan om een tuinfeest te organiseren? Goede voorbereiding is het halve werk en daarom hebben wij een paar handige tips voor een spetterend tuinfeestje voor je op een rijtje gezet:

tuinfeest organiseren

Nodig gasten uit

Misschien wel het belangrijkste ingrediënt, want zonder de juiste gasten geen feestje. En wie dat zijn bepaal jij zelf. Nodig je vrienden, familie, kennissen of je buren uit. Met het juiste gezelschap is een perfect tuinfeest zo geregeld.

Check het weer

Goed weer is cruciaal voor een tuinfeestje. Houd het weer dus goed in de gaten, anders wordt je tuinfeest bij een bak regen straks een groot zwemfestijn. Kijk van te voren bijvoorbeeld even op Weeronline of Buienradar , zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Ook is het raadzaam om een ‘noodplan’ te hebben, mocht het weer toch ineens omslaan. Zorg bijvoorbeeld dat je gasten naar binnen kunnen en heet feestje daar kunnen voorzetten. Is naar binnen gaan geen optie? Dan kun je altijd kiezen voor een partytent. Daarin kun je met elk weertype een feestje geven.

Ruim je tuin op

Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Je tuin is tijdens het feestje wel hét visitekaartje en moet wel partyproof zijn! Ruim losliggende spullen op, verwijder het onkruid, veeg alles even lekker aan en vergeet niet de stoelen en tafels schoon te maken. Zorg gewoon dat alles er fris en fatsoenlijk uitziet 🙂 Dat is al een goede start van een geslaagde party in eigen tuin. En door ruimte te creëren kun je ook die 1,5 meter afstand waarborgen.

Aankleding

Kleed je tuin aan met leuke accessoires en tuindecoratie. En dat hoeft echt niet duur te zijn. We kennen allemaal vast wel een bekende winkelketen waar je voor weinig veel leuks kunt kopen.

Denk aan een lichtslinger, lampionnen, kussens, kaarsen etc.

Wil je nou echt uitpakken op jouw tuinfeest? Maak er dan een themafeest van. In dat geval kleed je jouw tuin aan in dat thema. Wat dacht je het thema Ibiza? Leuke rotan stoeltjes, hangmatten en veel bloemen.

feestelijke tuin lichtjes

Hapjes

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk een heerlijke barbecue! Vaak is het lastig inschatten hoeveel vlees je in huis moet halen. En je wilt ook niet met van alles blijven zitten. Want weggooien is tenslotte ook enorm zonde. Wij hebben overheerlijke barbecuepakketten, waarbij we uitgaan van ongeveer 5 stukken vlees per persoon. Wij leveren alles voor een geslaagde bbq. Verschillende soorten vlees, salades, stokbrood met kruidenboter, borden en bestek, sauzen en zelfs de barbecue!

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor overheerlijke hapjes. Wij hebben een ruime keuze aan de lekkerste hapjes voor jouw feestje.

Drankjes

Zorg altijd dat er genoeg te drinken is, van frisdrank tot alcoholische versnaperingen. Komen je gasten met de auto of gaan ze een avondje flink doorzakken? Is het buiten extreem warm?

En komen er kinderen mee? Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens het inslaan van drankjes.

Over het algemeen nemen je gasten tussen de 2 en 4 drankjes per uur. Sla dus voldoende in, beter te veel dan te weinig. De meeste dranksoorten gaan niet snel over datum en je kunt ze dus maanden daarna nog consumeren.

Vind je het inkopen van voldoende drankjes lastig? Of heb je geen zin in de afwas daarna? Ons drankenpakket biedt dan uitkomst.

Je krijgt dan voldoende drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) aangeleverd en zelfs Heineken van de tap is mogelijk. Na gebruik zet je alles weer terug in het krat, want wij doen de afwas voor je! 🙂

Muziek

Turn the music on DJ. Ga jij zelf achter de draaitafel staan of zorg jij van te voren al voor een fijne playlist? Er zijn verschillende streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music of Deezer Elite, waar je eenvoudig een playlist kunt aanmaken. Heb jij geen account van een streamingdienst? Geen probleem. Met YouTube kun je ook heel simpel een leuke lijst aanmaken.

Tip: zet je muziek niet al te hard. Je moet het kunnen horen, maar het moet niet overheersen. Gewoon het niveau van een leuk achtergrond muziekje 😉

Spelletjes

Je hebt vast wel wat echte sfeermakers uitgenodigd, maar een leuk spelletje is nooit weg. Je kunt jouw feest er enorm mee verrijken. Doe bijvoorbeeld 30 seconds of een leuke quiz. Kies je voor een lang of juist kort spel? Welk spel je ook gaat doen, houd wel rekening met de gasten die komen. Houden ze meer van behendigheid of tactische spelletjes? Ook is het raadzaam om te zorgen voor voldoende licht, zodat iedereen het spel goed kan zien.

Heb jij trek gekregen van al deze stukken vlees? Let dan goed op! Ze zitten allemaal in onze huisgemaakte barbecuepakketten. Zo maak jij van jouw barbecue een groot feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES