Een avond of middag barbecueën, wie doe het tegenwoordig nou niet. Het vlees langzaam laten garen op niet al te hoge temperaturen, met als extra toevoeging de echte rook van houtskool. Bij een echte barbecue liefhebber loopt het water waarschijnlijk al in de mond. Als echte slager snappen wij als geen ander dat het stukje vlees op de bbq perfect moet zijn. Maar wat zijn nou echt de lekkerste vleessoorten voor op de bbq. We zetten graag een aantal toppers voor je op een rijtje:
Niet geheel onverwacht op nummer 1. Een lekker burgertje kan bij geen enkele barbecue ontbreken. Een stukje vlees dat (bijna) iedereen wel lust. En wat de hamburger zo leuk maakt, is dat veel hem zelf maken.
Bijvoorbeeld volgens het recept van Oma of een eigen bedacht recept, dat bij iedereen in de smaakt valt. Eet jij de hamburger zonder enige toevoeging of op een broodje met sla, tomaat en een augurk?
Als je gaat voor een broodje, lees dan vooral ook even onze tips voor een lekker broodje hamburger.
Niet uit de lijst weg te denken. Niet alleen onze oosterburen zijn er dol op, maar wij Nederlanders eten ze ook maar al te graag. Ze zijn er in alle soorten en maten, van gekruid tot ongekruid, groot tot klein en dik tot dun. Het is maar net wat je lekker vindt.
Neem bijvoorbeeld van die overheerlijke chipolata worstjes. Ben jij er ook gek op? Bij een avondje barbecueën hoort gewoon een overheerlijk worstje. Heb jij ze al eens geprobeerd met honingmosterd saus? Wij zeggen: doen!
Hoewel de kip en de lam versies het ook vrijwel altijd goed doen, geven wij de voorkeur aan saté van mooi varkenvlees van uw slager. Nét wat malser vlees en duurt niet al te lang voordat het gaar is.
Makkelijk en met een beetje satésaus en stokbrood erbij, smullen maar!
Wie is er nou niet dol op? De meeste gasten vragen ook altijd om dit typisch Hollands stukje vlees. En laten we eerlijk zijn, die lekkere vette spekrandjes zijn toch om je vingers bij op te eten. Wil jij jouw speklap altijd extreem doorbakken of gewoon lekker gaar?
Tip: je kunt jouw speklapjes eenvoudig zelf marineren. Doe een halve theelepel knoflookpoeder, halve theelepel paprikapoeder en een halve theelepel kerriepoeder in een kom. Voeg vervolgens een beetje ketjap toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voilà , je eigen gemaakte speklap marinade 🙂
Voor de echte vleeseter, die houdt van een beetje kluiven. Goed gemarineerde spareribs op de barbecue. Met een goede marinade, waarbij de saus net niet van je vingers afdruip.
En als je ze ongemarineerd koopt is het zeker een aanrader om eens verschillende marinades te proberen. Heb je zelf geen zin in het bereiden van een marinade? Je kunt ook verschillende sauzen kopen voor een goede marinade.
Last but nog least de shaslick. Deze barbecue spiesjes bestaan uit vlees gecombineerd met stukken groente (paprika, ui, champignon) en spek. Wij zijn dol op shaslicks ;). Wist je dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken. Snijd verschillende groentes in stukjes, snijd de varkenshaas in blokjes en snijd wat spekreepjes. Rijg alles vervolgens aan een satéstok en grillen maar.
Heb jij trek gekregen van al deze stukken vlees? Let dan goed op! Ze zitten allemaal in onze huisgemaakte barbecuepakketten.
Met deze verzorgde barbecue op locatie maak jij van jouw barbecue een groot feest
Slagerij Van Guilik B.V.
Duurzaamheidstraat 19c
8094 SC | Hattemerbroek
Vanwege extreme drukte nemen wij geen bezorgbestelling meer aan op zaterdag 23-09. Afhalen is nog wel mogelijk. Sluiten