Ook voor grote feesten en partijen
Snelle levering aan huis
Hoge kwaliteit vlees
Zacht, mals en geliefd bij jong en oud: varkenshaas is een klassieker op de barbecue. Maar ook een stukje vlees dat je snel té gaar kunt maken. En da’s zonde, want dan wordt het droog en taai, terwijl het juist zo’n mooi, verfijnd stukje vlees is.
Gelukkig kun je met een beetje aandacht en de juiste voorbereiding een varkenshaas van de BBQ toveren die smelt op je tong. In dit blog lees je hoe je dat aanpakt.
Varkenshaas is een van de meest malse delen van het varken. Het bevat weinig vet en heeft een zachte structuur. Daardoor is het perfect om op smaak te brengen met een marinade of kruidenrub.
Je kunt een varkenshaas in z’n geheel garen, maar ook in plakken snijden of vullen en oprollen. Wat je ook kiest: het is ideaal vlees voor op de BBQ, zéker als je indirect grilt.
Op zoek naar een mooie varkenshaas voor op het vuur? Kijk dan eens op onze website of vraag in de winkel naar onze BBQ-waardige stukken. We helpen je graag aan een mooi stuk vlees, eventueel al gemarineerd of gevuld.
Omdat varkenshaas van zichzelf vrij neutraal is, leent het zich perfect voor smaakmakers. Denk aan een marinade met mosterd, honing en tijm. Of een rub met knoflook, paprikapoeder en rozemarijn. Laat je vlees bij voorkeur een paar uur intrekken in de koelkast.
Geen tijd (of zin) om te marineren? Wij hebben een uitgebreid assortiment barbecuepakketten met vlees die zo de BBQ op kan. Wel zo makkelijk!
Varkenshaas is gevoelig voor hitte. Grill je het direct boven de kolen, dan heb je snel kans op verbranding aan de buitenkant terwijl de binnenkant nog rauw is, of erger, te gaar wordt.
Gebruik daarom indirecte hitte: leg de varkenshaas aan de zijkant van het rooster, sluit het deksel en laat het vlees rustig garen. Eventueel kun je het aan het eind nog even kort boven de kolen grillen voor een mooi korstje.
Varkenshaas is het lekkerst als het nog net een beetje rosé van binnen is. Niet rauw, maar wel sappig en zacht. Om dat precies goed te krijgen, is een vleesthermometer onmisbaar.
In ons blog over kerntemperatuur van vlees lees je waarom dat zo’n verschil maakt – en hoe je ermee werkt.
Prik de thermometer in het midden van het vlees, liefst niet tegen een bot of vetstuk aan. Haal de varkenshaas iets vóór de gewenste temperatuur van het vuur; hij gaart nog iets na tijdens het rusten.
Laat je varkenshaas 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo blijven de vleessappen behouden en wordt het vlees nóg malser.
Snijd de varkenshaas in mooie schuine plakken, leg ze op een houten plank of schaal en strooi er wat verse kruiden of zeezout overheen. Serveer met een frisse salade, gepofte aardappel of wat gegrilde groenten en je hebt een maaltijd om trots op te zijn.
Tip van ons: Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Bekijk onze BBQ-pakketten met ruime keuze in soorten vlees. Zo ben je in één klap klaar, met gegarandeerd succes aan tafel.
Drankenpakket Totaal
Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.
Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!
Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!
Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.
VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES