Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Slinger jij de gourmet aan deze feestdagen?

Gourmetstel schoonmaken?
Dat doe je zo!

Je bent aan het gourmetten en het ene na het andere stukje vlees, vis of groente gaat het pannetje in. Je hebt echt een topavond met familie, vrienden of het gezin. Maar dan… Is het voorbij en moet het gourmetstel schoongemaakt worden. Geen probleem!

Dankzij deze zeven tips om snel en gemakkelijk vet- en etensresten te verwijderen, is het schoonmaken van een gourmetstel zo gedaan en kun je samen met de rest lekker uitbuiken en nagenieten van al het heerlijke vlees, vis en de andere kleine gourmethapjes..

7 tips voor het schoonmaken van je gourmetstel

Tip 1: Ga na het gourmetten meteen aan de slag

Misschien niet leuk, maar als je meteen na het gourmetten je gourmetstel onder handen neemt win je later echt tijd. Hoe sneller je het vet en andere resten van je gourmetstel verwijdert, hoe gemakkelijker je het eraf veegt. Bijkomend voordeel: een schoon gourmetstel verspreid ook geen etensgeur of aangekoekte vetgeur meer. Over dit stukje volgt straks nog een gouden tip!

Let op: het gourmetstel moet wel wat afgekoeld zijn voordat je het schoonmaakt. Zet ‘m aan de kant en geniet ondertussen van een heerlijk toetje. Ga bijvoorbeeld voor ons IJsbuffet Royal. Een fijne en tevens complete combinatie van een ijs- en dessertbuffet. Een lekkere afsluiter van jullie gourmetfeestje.

Een blauwe mok in een vaatwasser

Tip 2: Gourmetpannetjes kunnen (vaak) in de vaatwasser

In tegenstelling tot de grillplaat van je gourmetstel, kunnen gourmetpannetjes vaak wel in de vaatwasser. Check dit altijd wel even in de gebruiksaanwijzing van je gourmetstel.

Kan het toch niet? Laat ze dan met wat sop in heet water weken en verwijder daarna voorzichtig de restjes uit de gourmetpannetjes.

Tip 3: Begin het schoonmaken van jouw gourmetstel met keukenpapier

Veeg de vet- en etensresten van de grillplaat weg met een keukenpapiertje. Gebruik geen schuurspons. Door de antiaanbaklaag is het belangrijk om de gourmetplaat zo voorzichtig mogelijk schoon te maken. Is dit eerste vuil verdwenen, dan kan het grotere werk beginnen.

Tip 4: Gourmetstel schoonmaken met ammoniak

Ammoniak, je beste vriend als het gaat om het verwijderen van hardnekkige vetresten en ingebrande vlekken op je gourmetstel. Laat de gourmetplaat een nachtje weken in heet water met ammoniak en spoel de gourmetplaat de volgende dag goed af.

Extra tip: doe de gourmetplaat met water en een scheut ammoniak in een afgesloten zak. Zo heb je de resten meteen opgevangen. Gebruik geen ovenreiniger. Dit ontvet zo goed, dat het ook de beschermlaag van de gourmetplaat aan kan tasten.

Tip 5: Maak het frame van je gourmetstel schoon met glasreiniger

Ook het frame van je gourmetstel ontkomt waarschijnlijk niet aan wat vetspetters. Neem deze na het gourmetten ook zo snel mogelijk af met keukenpapier. Gebruik daarbij eventueel wat glasreiniger of afwasmiddel.

Tip 6: Gourmetstel zonder olie of boter

Ben je net als wij bij Slagerij van Guilik ook zo gek op gourmetten? Bestaat er voor jou ook geen gourmet seizoen, maar gourmet je het liefst het hele jaar door? Dan wil je al helemaal dat het schoonmaken zo min mogelijk tijd kost.

Weet dan dat er tegenwoordig ook gourmetstellen te koop zijn die voorzien zijn van een speciale antiaanbaklaag. Bij deze gourmetstellen heb je geen olie of boter nodig waardoor de bakplaat minder vies wordt. Dit scheelt veel tijd bij het schoonmaken achteraf.

Tip 7: Zo verwijder je de gourmetluchtjes uit je huis

Deze tip gaat eigenlijk niet over het reinigen van je gourmetstel, maar is wel goud waard. Om te voorkomen dat er in je huis nog lang een gourmetlucht blijft hangen, kun je een bakje schoonmaak azijn neerzetten. Heb je keukenazijn? Dit kun je in een pannetje op het vuur zetten en aan de kook brengen. Door de warmte verspreidt deze geur en worden andere vieze geurtjes opgenomen uit de omgeving.

Gourmetvlees van de échte slager

Gourmetstel schoon? Dan kun je ‘m weer lekker vies maken! En dat doe je natuurlijk met het beste gourmetvlees van de échte slager. Met het heerlijke gourmetpakket van Slagerij van Guilik is je gourmetavond meteen compleet. In dit pakket zitten o.a. heerlijke slavinkjes, biefstukjes en nog vijf soorten vlees! Aangevuld met drie ambachtelijke salades, verschillende sausjes en stokbrood met kruidenboter. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde avond!

Veelgestelde vragen over schoonmaken van gourmetstel

Nee. De gourmetplaat is van een ander materiaal gemaakt dan de gourmetpannetjes. In de meeste gevallen kun je de gourmetpannetjes schoonmaken door ze gewoon in de vaatwasser te stoppen (check dit wel altijd op de gebruiksaanwijzing), maar de gourmetplaat zelf is voorzien van een beschermende (teflon) laag en die moet zo voorzichtig mogelijk schoongemaakt worden.

Doe voorzichtig met de antiaanbaklaag van de grillplaat. Gebruik geen schuursponsjes of ovenreinigers om de grillplaat van je gourmetstel schoon te maken. Doe je dit wel, dan beschadig je zeer waarschijnlijk de anti aanbaklaag en plakt het eten de volgende keer sneller vast aan de grillplaat van je gourmetstel.

Een gourmetstel bestaat uit verschillende onderdelen. De gourmetpannetjes kun je meestal in de vaatwasser zetten, maar de grillplaat/gourmetplaat niet. Dit komt door de beschermende antiaanbaklaag op de plaat. Deze zorgt ervoor dat vlees en andere kleine hapjes niet vastplakken en aanbakken. Beschadig je door het schoonmaken deze beschermlaag, dan werkt deze laag niet meer goed.

Bestel jouw gourmetpakket gemakkelijk bij Slagerij van Guilik

Bij Slagerij van Guilik kan je terecht voor een heerlijk compleet gourmetpakket. Met dit pakket ben je meteen klaar voor een gezellige avond gourmetten.

Haal je gourmetstel uit de kast, maak ‘m eventueel nog schoon, schenk wat drinken in en bakken of grillen maar! Nieuwsgierig geworden? Bekijk de volledige inhoud van dit gourmetpakket en bestel ‘m meteen online!

Doe een gourmetpakket cadeau!

Ken jij een echte gourmet fan en zoek je nog een uniek cadeau? Bij Slagerij van Guilik hebben we voor elk gewenst budget een passende cadeaubon. De ontvanger kan zelf kiezen of hij/zij gaat voor een gourmetpakket of toch liever gaat voor iets anders lekkers, zoals een stamppotbuffet, party-pan of een heerlijke rollade.

Zo geef je iets leuks én lekkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES