Waar ben je naar op zoek?

5 tips voor grote groep eters

Eten met
grote groep mensen

De een krijgt er veel energie van wanneer er een grote groep mensen komt eten, de ander zal behoorlijk in de stress zitten. Want hoe zet je voor die grote groep eters wat lekkers op tafel? Wat iedereen lust. Zo maak je iets lekkers voor een grote groep gasten. Wij denken met je mee!

Verjaardagsfeest op de planning?

Ben jij bezig met het organiseren van een housewarming of verjaardag inclusief eten? En ben jij verantwoordelijk voor het in orde maken van deze maaltijden? Eten met een grote groep mensen. Succes! 😉

Het koken en eten maken voor een grote groep kán een flink karwei zijn. Er zijn veel personen, dus is er ook veel eten nodig. En wat ga je eigenlijk maken? Waar moet je allemaal aan denken?

Wij helpen je op weg met 5 tips. Zo ben jij er straks klaar voor om jouw gasten, ook al is het een grote groep, een op en top maaltijd voor te schotelen. Je zult zien: makkelijk eten met een grote groep hoeft niet heel ingewikkeld te zijn!

5 tips grote groep eters

Tip 1: Wie zijn jouw gasten?

Deze volgende hapjes voor moederdag zijn misschien wat minder bekend. Dit maakt het echter niet minder smaakvol :). Dit originele, koude hapje is erg smaakvol, eenvoudig te maken en heeft een luxe uitstraling. Perfect dus om je moeder mee te verrassen! 

Voor dit koude hapje heb je het volgende nodig: afbak stokbroodje, 2 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, 100 gram ham, 10 cherry tomaatjes, bakje kleine mozzarella blokjes en verse basilicum. Het bereiden van deze lekkernij gaat als volgt: snijd het stokbrood in plakjes en breng wat olijfolie toe aan beide kanten. Snijd hierna de knoflook open en veeg de open kant over de stukjes stokbrood. Zo krijg je een lekkere knoflook smaak aan je bruschetta. Hierna bak je de broodjes in de oven tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Wanneer deze klaar zijn leg je op elk broodje ham, wat stukjes cherrytomaat en je verdeelt de mozzarella.

Je moeder zal deze heerlijkheid ongetwijfeld een mooi verrassing vinden!

Tip 2: Maak iets wat bij veel mensen in de smaak valt

Verder is het belangrijk om te onthouden dat er bij een grote groep ook veel verschillende smaken en wensen zijn. Je kan natuurlijk niet voor iedereen zijn favoriete kostje maken. Ga daarom dus voor een algemeen lekker gerecht. Iets wat bij veel mensen in de smaak valt, bijvoorbeeld een pastasalade, soep of hartige taart. Maak een gezellig buffet van en iedereen kan zelf kiezen.

Ons advies: ga niet voor erg pittig of aparte gerechten en ingrediënten. Als je de ruimte en tijd hebt zou je ook verschillende maaltijden kunnen bereiden. Een pittig en een niet pittig gerecht bijvoorbeeld. Al eens gedacht aan een partypan of een hapjesschotel?

Tip 3: Maak het jezelf niet te moeilijk

Maak makkelijk eten voor een grote groep. Het is gezellig, er staan wat borrelhapjes op tafel, er is een lekker drankje… Meestal vinden de gasten het gewoon fijn dat er even iets vullends voorbij komt, zodat ze het koken thuis over kunnen slaan.

En dat gerechtje hoeft echt geen culinair hoogstandje te zijn. Kies daarom voor een ovengerecht wat je vooraf kunt maken en alleen nog maar hoeft af te bakken, een eenpansgerecht óf een gerecht dat koud gegeten kan worden.

Tip 4: BBQ voor grote groep

Is het lekker weer? Ga dan voor een barbecue! Een BBQ is ideaal voor een grote groep eters. Je hoeft namelijk zelf niet veel voor te bereiden. Wanneer je de vlees, salades en stokbroden op tafel zet, creëer je op een eenvoudige manier een lopend buffet. Nu kan jij dus ook echt genieten van al het lekkers!

Bij Slagerij van Guilik kan je terecht om jouw BBQ voor een grote groep tot een écht succes te brengen. Ga voor één van onze volledige en uitgebreide barbecue arrangementen. Met deze arrangementen hoef jij zelf nergens meer aan te denken.

Compleet met verschillende soorten kwaliteitsvlees, frisse salades, vers stokbrood en borden met bestek. Je kan zelfs partytenten en een heuse kok erbij bestellen. Het vlees wordt vers en ambachtelijk bij ons in de slagerij gemaakt. Kwaliteit staat dus voorop! Bekijk de catering mogelijkheden bij Slagerij van Guilik.

Tip 5: Bestel eten voor een grote groep online!

Naast heerlijke barbecue arrangementen, die je eenvoudig online kan bestellen, kun je bij ons alles vinden om van jouw feest een geslaagd event te maken! Geen gedoe, geen stress en geen rommel in de keuken.

Maak het jezelf gemakkelijk door de maaltijd voor een grote groep online te bestellen óf laat zelfs de volledige catering doen. Bekijk bijvoorbeeld ook onze hapjesschotels en maaltijd-pannen. Ook hebben wij een vegetarisch aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES