Waar ben je naar op zoek?

Waarom stamppot boerenkool nog steeds in is?
Wij geven je 5 redenen

Zet jij een heerlijke
oud-Hollandse boerenkool op tafel?

Boerenkool past perfect bij het koude herfstachtige of winterse weer, ideaal dus als lekkere najaarsmaaltijd. Met deze stevige maaltijd kom je de kou wel door!

We delen graag 5 redenen waarom stamppot boerenkool een gezonde én snelle keuze is.

5 redenen om stamppot boerenkool te eten

1. Super gezond

Stamppot boerenkool, wie kent het niet? Nou… In de landen om ons heen is boerenkool een stuk minder populair. In België en Frankrijk valt het zelfs onder de vergeten groenten. Wat?! Daar hoef je bij ons Hollanders niet mee aan te komen. Recepten met boerenkool zijn nog altijd razend populair hier. In Amerika wordt boerenkool sinds korte tijd zelfs gezien als superfood. Maar dat wisten wij natuurlijk allang. Stamppot boerenkool, daar word je sterk van.

Sterk? Ja, dat klopt. Boerenkool, groene bladgroente, bevat veel voedingsstoffen. Denk aan vitamine A, B2, B6 en C, maar ook foliumzuur, calcium en ijzer. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen die de kans op ziek worden verkleinen.

2 . Ideaal voor de winter

Boerenkool is een echte wintergroente en daarom juist in de winter op zijn best. Dankzij alle nuttige voedingsstoffen krijgt jouw weerstand de nodige boost en dat is natuurlijk met name in de (koude)winter ideaal!

Dat we vooral stamppot eten in de winter heeft ook te maken met traditie. In de zomer werkte men keihard op het land en werd er door arbeidsintensief werk veel energie verbrand. In de winter werden de (vet)reservers daarom weer volop aangevuld met ‘stevig’ eten. Door stamppotten van aardappels en groente met vlees te bereiden kwam dat extra laagje vet er weer aan.

3. Weinig ingrediënten, groots resultaat

Misschien ook wel één van de redenen waarom stamppot boerenkool zo populair is; je hebt relatief weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat. Aardappels, vlees en boerenkool is de basis, maar met wat ui en een lekkere jus maak je het al specialer. Hoewel dat echt niet altijd nodig is. Combineer verse boerenkool met het lekkerste vlees van de slager en het gerecht is in al zijn puurheid een genot.

4. Past bij vele soorten vlees

Als je een échte oer-Hollandse stamppot wilt maken is vlees uiteraard onmisbaar bij jouw stamppot boerenkool. Passend hierbij is natuurlijk een lekker stuk rookworst van de échte slager. Voor het bereiden van deze rookworst kan je het vlees simpel bij de aardappels in de pan doen. Voeg eventueel wat extra kokend water toe en laat de worst de laatste 15 minuten rustig mee koken.

Ook lekker bij de stamppot boerenkool: spekjes. Spekjes voegen een heerlijke extra smaak toe aan jouw boerenkool. Bak deze met wat olie eenvoudig in een paar minuten gaar. Roer deze vervolgens door de boerenkool en je kan genieten.

Ben je een liefhebber en eet je deze winter weer lekker veel stamppotten, al dan niet met boerenkool? Wissel dan lekker veel af met verschillende soorten vlees, zoals sukadevlees en zelfs chorizo. Vrijwel alles kan en zo wordt dit gerecht echt nooit saai.

Stap binnen in een van onze slagerijen en zoek een lekker stuk vlees uit. Of laat je eens verrassen en vraag in de winkel naar tips. Onze medewerkers denken graag met je mee!

Stamppot Buffet 1 (meeneem)

Eenvoudig boerenkool online bestellen

Heb jij geen tijd of zin om de stamppot zelf te maken? Bestel eenvoudig online een heerlijke boerenkool met worst bij Slagerij van Guilik!

Naast heerlijke stamppotjes kan je bij ons ook alles vinden om van jouw etentje of barbecue een geslaagd feestje te maken!
Bekijk bijvoorbeeld ook onze hapjes schotels en maaltijd-pannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES