Tijd voor een feestje?

Kinderfeestje thuis:
zó doe je dat met eten en hapjes

Er is er één jarig hoera hoera… Staat er binnenkort een kinderfeestje op de planning? Met deze tips voorzie jij alle hongerwolfjes (op tijd!) van lekker eten en heerlijke tussendoortjes. Jouw zoon of dochter kijkt er al weken naar uit; het kinderfeestje. Wat gaan jullie doen? Wordt het een kinderfeestje op locatie of organiseer je een leuke middag thuis? Hoe dan ook, van al dat rennen, springen, knutselen en spelletjes doen krijgen ze trek. Organiseer je het kinderfeestje zelf, dan heb je bovendien wat uren te vullen. Dus waarom dan niet ook van het eten zelf een feestje maken?!

Hoe vaak bied je iets te eten en drinken aan?

Geven jullie het kinderfeestje ’s middags, dan kan de volgorde van de activiteiten er zo uitzien:

Een kinderfeestje duurt al gauw een paar uur. Genoeg drinken is belangrijk, maar op de juiste momenten even wat lekkers eten natuurlijk ook. Met onderstaande tips maak je er gegarandeerd een succes van voor iedereen.

Drie tips voor hapjes voor een kinderfeestje bij je thuis

verschillende soorten wraps

Maak van de lunch écht een moment

Goed gevulde maagjes zorgen voor vrolijke kinderen vol energie. Neem de tijd voor dit moment. Het ene kind eet sneller dan het andere kind dus plan ruim de tijd in, maar zorg er ook voor dat er voor de snelle eters wat te doen is.

Zo zijn er placemats om zelf in te kleuren, placemats met spelletjes en kun je de tafel b.v. dekken met een XXL teken tafelkleed. Pannenkoeken, een broodje knakworst of patatjes doen het altijd goed, maar wil je zo min mogelijk gesmeer aan tafel en ga je voor gemak? Dan is bijvoorbeeld onze heerlijke wrapschotel een idee.

Allemaal kleine, vooraf opgemaakte rolletjes. Van kip tot zalm; voor iedereen zit er wat lekkers tussen. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze pakken én hoeveel ze eten. Ook leuk: maak er een proeverijtje van!

Handig voor jezelf: regel papieren (of plastic) bordjes en bekers. Dit scheelt je een hoop afwas.

Knutselen met fruit

Vaak is er genoeg snoepgoed aanwezig, maar vergeet ook niet het fruit. Lekker fris en vol vitaminen! Zet verschillende bakjes her en der neer. Of maak ook hiervan een activiteit!

Wie kan het mooiste kunstwerk maken van de verschillende fruitstukjes? Zorg voor satéprikkers, wat papier en wat snoep (dropveters, spekjes) als knutselmateriaal. Ga je ook hier het liefst voor gemak? Bestel dan een lekkere mix van voorgesneden verschillende fruitsoorten.

De hartige snack

Richting het einde van een kinderfeestje worden (sommige) kinderen vaak wat moe en kunnen ze wel iets hartigs gebruiken voordat ze opgehaald worden.

Wat is er dan lekkerder dan een paar warme snacks? Met de partypannen van Slagerij van Guilik zet je snel de lekkerste hapjes op tafel.

Zo hebben we eigengemaakte spare ribs, Zwolsche speklapjes, gehaktballetjes en mini kipsaté.

Tot slot: niet vergeten!

Check op tijd bij de ouders of er kinderen zijn met een allergie of dat ze bepaalde hapjes niet mogen uit religieuze overwegingen. Of zijn er misschien vegetariërs? Omdat het voor elk kind een leuk feestje moet zijn, is het goed om hier alvast rekening mee te houden en alternatieven aan te bieden.

Bij Slagerij van Guilik hebben we niet alleen vlees, maar ook vis, vegetarische hapjes en glutenvrij.
Voor vragen hierover kun je ons altijd bellen of mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES