Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Hapjes voor oud en nieuw
Lekkere inspiratietips!

Hapjes voor oud en nieuw

De jaarwisseling staat weer bijna voor de deur! Heerlijke hapjes en drankjes zijn natuurlijk een must-have om het nieuwe jaar in te luiden! De grote vraag is echter vaak: welke hapjes zet je op tafel voor oud en nieuw, naast de oliebollen, appelflappen en appelbeignets?

Om keuzestress te voorkomen geven wij je wat lekkere tips voor hapjes voor oud en nieuw! Van koude hapjes, warme hapjes tot aan het zelf opmaken van een hapjesschotel.

Warme hapjes voor oud en nieuw

Zeg je hapjes voor oud en nieuw, dan zeg je warme hapjes voor oud en nieuw! Op iedere tafel vind je ze wel terug tijdens de jaarwisseling. Je hebt natuurlijk geen zin om de hele avond in de keuken door te brengen. Serveer daarom makkelijke warme hapjes, zoals bitterballen met mosterd, mini gehaktballetjes in satésaus of tomatensaus. Of wat dacht je van mini kipsatéstokjes, bladerdeeghapjes gevuld met geitenkaas en honing of ga voor pesto met tomaat.

Ben jij geen vleesliefhebber? Knoflookbrood, bruschetta’s of gegrilde groenten doen het ook altijd goed tijdens oud en nieuw. Laat de keuze voor je hapjes vooral afhangen van de gasten die je krijgt!

Koude hapjes voor oud en nieuw

Wil je meer dan alleen warme hapjes? Echt uitpakken? Serveer dan ook zeker koude hapjes met oud en nieuw. Lekker voor de afwisseling én voor als je even iets anders wilt. Denk aan stokbrood, toastjes of crackers met heerlijke dips en smeersels die je kant-en-klaar kunt kopen of zelf kunt maken. Van kruidenboter, pesto, olijven(tapenade) en hummus tot aan salades, guacamole of heksenkaas.

Maar er is meer… Denk bijvoorbeeld ook aan heerlijke plakjes worst, grillworst, leverworst, dun gesneden serranoham (met meloen) of boterhamworst met augurk. Combineer dit met een goed kaasje en een goede dip en je bent compleet.

Zelf een hapjesschotel opmaken voor oud en nieuw

We hebben je verschillende voorbeelden gegeven van zowel warme als koude hapjes voor oud en nieuw. Zorg ervoor dat je van tevoren weet hoeveel mensen er komen, zodat je weet hoeveel je moet inkopen. En als je dan die hapjes in huis hebt, wil je ze natuurlijk ook leuk serveren aan je gasten!

Bij het opmaken van een hapjesschotel is het belangrijk om een geschikte schotel of plank te hebben om zowel de warme als koude hapjes op te serveren. We geven je een aantal handige tips:

Tip 1: Groepeer hapjes zoals stokbrood, crackers en toastjes samen en serveer de dips in aparte schaaltjes om te voorkomen dat de hapjes zompig worden;
Tip 2: Plaats koude hapjes zoveel mogelijk bij elkaar voor duidelijkheid over wat koud is en wat niet;
Tip 3: Zorg voor voldoende ruimte tussen de hapjes, zodat gasten ze gemakkelijk kunnen pakken;
Tip 4: Leg prikkertjes, vorkjes en mesjes in het zicht, zodat iedereen eenvoudig kan pakken waar ze zin in hebben. Of prik de prikkertjes er gewoon alvast in, pakt lekker makkelijk!

Hapjesschotels van Slagerij van Guilik

Heb je in de dagen voor oud en nieuw geen tijd om inkopen te doen? Geen probleem, ook daar heeft Slagerij van Guilik een oplossing voor. Wij hebben verschillende hapjesschotels samengesteld voor oud en nieuw met heerlijke koude hapjes, voor zowel grote als kleine groepen.

Ga jij het nieuwe jaar in met een select groepje mensen? Dan raden we zeker onze borrelschalen nummer 1 en 2 aan met verschillende stukjes worst, kaas, salades en lekkere hapjes zoals gehaktballetjes. Liever warme hapjes tijdens oud en nieuw? Lees dan verder!

Partpannen van Slagerij van Guilik

Zet je liever warme hapjes op tafel of wil je naast de koude hapjes wat extra’s serveren? Kijk dan vooral bij onze overheerlijke partypannen en snack-dishes, gevuld met kwaliteitsvlees van de slager. Onze partypannen zijn gevuld met verschillende gerechtjes, zoals spare ribs, gekruide gehaktballetjes, kipkluifjes, Toscaanse kipfilet stukjes, kipballetjes, Zwolsche speklapjes en meer! Voor zowel grote als kleine gezelschappen is er een geschikte partypan of snack-dish te vinden in ons assortiment. En deze bereiden we in eigen keuken!

Of je nu zelf een eigen hapjesschotel samenstelt voor oud en nieuw, of een kant-en-klare hapjesschotel met warme of koude hapjes besteld van Slagerij van Guilik, de jaarwisseling wordt in ieder geval smaakvol!

Wij wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling met heerlijke hapjes!

Heb jij nog lekkere recepten of ideeën die je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de reacties! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES