Waar ben je naar op zoek?

Kerst hoofdgerechten met vlees
lekkere inspiratie

Heerlijke kerst hoofdgerechten met vlees

Het weer wordt guurder en de dagen worden korter. We gaan weer richting de gezelligste tijd van het jaar: de feestdagen! Dat betekend gezellig samenzijn met familie en vrienden en natuurlijk genieten van heerlijke kerstgerechten.

Heb jij al nagedacht over het kerst hoofdgerecht dit jaar? Houd je het dit jaar beschaafd of pak je echt helemaal uit met een heerlijk kerst hoofdgerecht met vlees? De keuze voor een hoofdgerecht kan een uitdaging zijn, daarom helpen wij je een handje met wat lekkere inspiratietips.

Welke soorten vlees gebruik je voor een kerst hoofdgerecht?

Tijdens de feestdagen staat een goed stukje vlees centraal, vooral bij het hoofdgerecht. Maar, wat zijn de opties aan vlees die zich goed uitlenen voor de kerstdagen? Vlees als kip, varken, konijn, lam, kalkoen en rund, maar zeker ook vis zijn goede opties om te serveren als hoofdgerecht tijdens de kerst. De schappen van de supermarkt worden weer volop gevuld met vlees voor de kerst. Maar wat neem je mee naar huis en wat serveer je ernaast om het hoofdgerecht compleet te maken?

Kerst hoofdgerechten met kip

Een hoofdgerecht met kip doet het altijd goed tijdens de feestdagen. Een goede keuze is een gebraden kip, bereid met verse groenten en kruiden met overheerlijke aardappeltjes. Wist je dat een gebraden kip met een cranberrysaus of cranberryglaze ook geliefd is tijdens de feestdagen?

Bereid je liever een kleiner stukje kip? Dan is een goed stukje kipfilet, kipdijfilet of een gekruide kippenbout van de slager een goede optie. Heerlijk om te serveren met een champignonsaus of honing mosterd sausje. Voeg er wat aardappeltjes of een huisgemaakte salade aan toe en je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

Kerst hoofdgerecht met varken

Geen fan van kippenvlees, maar wel van varkensvlees? Ook dan zijn er genoeg opties voor een hoofdgerecht met vlees tijdens de feestdagen. Een geliefd vleesgerecht tijdens de kerst is een mooi stukje varkenshaas met champignonsaus- of pepersaus. Lekker in combinatie met een paar aardappeltjes en groenten.

Serveer je liever iets anders dan varkenshaas? Een goed gevulde varkensrollade en varkensmedaillon zijn ook heerlijke stukken vlees die het altijd goed doen tijdens de kerst. Kom vooral eens langs in één van onze Boni Slagerijen in Zwolle, Hattem of Loosdrecht voor een mooi stuk vlees dat jij kunt serveren als hoofdgerecht tijdens de feestdagen.

Kerst hoofdgerecht met rundvlees

Heb je de afgelopen jaren al kip of varken geserveerd? Stukken vlees van het rund lenen zich ook goed uit voor het kerstdiner. Kies bijvoorbeeld voor een smaakvol stukje kwaliteitsvlees zoals een entrecote, ribeye, ossenhaas, filet mignon of biefstuk van de slager. Heerlijk om te serveren in een rode wijnsaus, of met kruidenboter. Iets meer dan alleen vlees? Geroosterde groenten en romige aardappelpuree zijn een perfecte aanvulling op jouw kerst hoofdgerecht met vlees!

Bak jij je entrecote of ribeye op de barbecue of in de braadpan?

Je hoofdgerecht op een opgemaakte kersttafel

En hoe serveer je een kerst hoofdgerecht met vlees? Op een mooi gedekte kersttafel natuurlijk! Begin bij een stevig tafelkleed met kerst thema. Zorg voor voldoende borden, bestek voor het voor- hoofd en nagerecht, glazen, wijnglazen en natuurlijk bijpassende servetten en kerstdecoratie zoals rode dinerkaarsen om écht in de kerstsferen te komen.

Wil jij je kersttafel echt dekken volgens de etiquette? Of zoek je nog naar tips voor de opmaak van je kersttafel? Lees dan hier ons stappenplan voor een luxe kersttafel!

Of ga voor een kerstbuffet of kerst gourmet arrangement van de slager

Heb je geen tijd of zin om zelf een compleet kerstdiner voor te bereiden? Maar wil je wel een heerlijke maaltijd op tafel zetten tijdens de kerstdagen?

Ook dit jaar hebben wij weer heerlijke kerstarrangementen met vlees van de echte slager! Wat dacht je van een heerlijk kerstbuffet met meerdere voorgerechten, warme hoofdgerechten en lekkere desserts? Of ga je liever voor ons beroemde kerst stamppotbuffet met vers bereide stamppotten, vleesgerechten en fijne desserts om het kerstdiner af te sluiten.

Ben je meer van het gourmetten? Naast kerstbuffetten hebben wij ook een kerst gourmet arrangement samengesteld met 8 soorten vlees, huisgemaakte salades, sauzen, vers gesneden groentes en heerlijke desserts. Zo hoef jij alleen nog maar te zorgen voor die gedekte kersttafel en voldoende drinken voor jou en je gasten.

Geniet ook van een heerlijk kerst hoofdgerecht met vlees. Kom vooral langs in één van onze Boni Slagerijen!

Heb jij nog lekkere recepten of ideeën die je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de reacties! 

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES