Waar ben je naar op zoek?

Hoe organiseer ik een personeelsfeest?

Hoe organiseer ik een personeelsfeest?

Het personeelsfeest: een moment waar werknemers vaak naar uit zien. Gezellig met elkaar eten en wellicht ook nog een leuke activiteit ondernemen met z’n allen.

Misschien omdat de bouwvak bijna in zicht is of gewoon, omdat een personeelsfeest goed is voor de onderlinge banden en het vaak gezellig is. Maar ben jij de gelukkige en mag jij de organisatie op je nemen? Dan geven wij je een aantal dingen/zaken om rekening mee te houden.

Om te beginnen: Wie nodig je uit?

Dus eigenlijk het antwoord op de vraag: Hoeveel collega’s heb je? En nodig je de partners ook uit?

Vaak wordt er 1x per jaar ook iets gedaan waar de partners voor uitgenodigd kunnen worden. Denk hierbij aan een barbecue of een borrel aan de zaak.

Wanneer iemand een werkjubileum heeft, is het ook normaal dat de partners worden uitgenodigd.

Personeelsfeest organiseren

Wanneer houd je het personeelsfeest?

Dan is natuurlijk de vraag: Wanneer houd je het personeelsfeest? En doe je dat voor het grootste deel onder werktijd of juist niet?

Als je een activiteit organiseert die doorloopt de avond in, is het aan te raden om te controleren wanneer de meeste mensen kunnen. Hoe groter het bedrijf, hoe kleiner de kans dat iedereen op één datum/dag kan.

Werk je in een kleine organisatie? Dan kun je eenvoudig een datumprikker aanmaken, zodat iedereen kan aangeven wanneer hij/zij zou kunnen. 

Budget

Het budget voor het personeelsfeest, ook zeker niet onbelangrijk. Wat is het totale bedrag dat je kunt en mag besteden aan het feest?

Laat duidelijk weten dat wanneer men nog ergens wat gaat drinken na afloop, die kosten voor de drinkers zelf zijn

Geld

Ideeën voor een personeelsfeest

Houd je het bij een personeelsbarbecue met een drankje? Of ga je voor een personeelsfeestje met activiteit? Als je gaat voor dat laatste, zou je kunnen denken aan:

Je kunt er ook voor kiezen om er een thema personeelsfeest van te maken. Denk aan een aprés ski thema met een midwinter barbecue of een stamppottenbuffet. Of wat te denken van een oktoberfest? Inclusief de lange biertafels en biertap natuurlijk. En dat kan vaak gewoon op kantoor zelf.

Eten!

Als het aankomt op eten, is het belangrijk om te weten of er collega’s zijn die bijvoorbeeld vegetarisch zijn, een glutenallergie hebben of geen varkensvlees eten. Maarja, wat ga je dan eten?

Slagerij van Guilik

Ons advies? Regel een barbecue. Een barbecue met z’n allen zorgt voor een ongedwongen, informele sfeer. Ook zorg je er voor dat men blijft lopen en iedereen elkaar wel even spreekt. Als derde reden: er zit voor ieder wat wils tussen. Van vlees tot vis tot groente, maar vergeet ook de salades, het brood en het dessert niet; alles is mogelijk.

Arnoud van Guilik

Wij kunnen alles voor je regelen. Wat denk je van vlees van de echte slager, huisgemaakte salades, sauzen en vers afgebakken stokbrood. Indien gewenst kun je het aanvullen met drinken en ook porseleinen borden en gewoon bestek. Ook de barbecue en tangen krijg je standaard meegeleverd.

En het allerbeste: wij doen de afwas! Het enige dat jij hoeft te doen, is genieten van de barbecue.

Als je een activiteit op een andere locatie hebt gedaan, kun je er voor kiezen om in de nabije omgeving een hapje te eten. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen om weer terug te gaan naar kantoor waar de barbecue al klaar staat.

Eigenlijk is het belangrijkste voor het personeelsfeest: plezier en genieten!

Wat was jouw leukste personeelsfeestje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.