10 tips voor het organiseren van een feest

Er zijn zoveel redenen voor het geven van een feest. Denk aan een tuinfeest, een verjaardag of misschien ben je wel geslaagd en organiseer je een examenfeest.

Ongeacht wat voor een feest je ook organiseert, je wilt een goede indruk achterlaten bij de gasten. Lekkere hapjes, genoeg drankjes, leuke muziek en misschien zelfs wel een unieke locatie!

Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een feest? En bij de organisatie er van? Wat heb je nodig voor een feest?

Lijstje

Wij geven jou 10 tips
om jouw feest tot een succes te maken!

#1. Maak een lijstje met genodigden

Heb je al bedacht wie je gaat uitnodigen? Je familie en vrienden? Of alleen je vrienden? Maak een lijstje van de genodigden! Je kunt vervolgens gemakkelijk via de e-mail of per WhatsApp een uitnodiging versturen. Je kunt meteen vragen of men wel of niet aanwezig zal zijn, zodat je je inkopen kunt aanpassen.

#2. Waar houd je het feestje?

Ga je iets huren? Of houd je het feestje gewoon thuis? Er is van alles mogelijk als het om locaties gaat. Als het mooi weer is, kun je overwegen om het feestje buiten te houden.

#3. Houd rekening met het weer

Er is niets zo veranderlijk als het weer! Ook al houdt je het feest in de zomer, dat is geen garantie voor mooi weer. Zorg dus altijd dat je iets achter de hand hebt, zoals grote tenten waar men onder of in kan staan. Heb je geen grote tent? Bestel dan een mooie tent mee bij ons.

#4. Eten

Nodig je de gasten al op tijd uit en regel je een barbecue op jouw feest? Of ga je alleen voor warme en/of koude hapjes? Houd er rekening mee dat wanneer je een barbecue doet, je per persoon 4 stukjes vlees, vis of vegetarische barbecue producten rekent. Geen barbecue plannen? Dan is tip 5 meer voor jou 🙂

PartyPan feest

#5. Hapjes

Ken je de party pan al? Een pan met meerdere vakjes waar je hapjes in kunt doen, zoals kipkluifjes, gehaktballetjes en spare ribs. De pan aanzetten en een uur later kunnen jij en jouw gasten genieten van heerlijke en verse warme hapjes. Een gegarandeerd succes!

Ook voor koude hapjes ben je aan het goede adres bij ons! Een diversiteit aan hapjes, voor iedereen zit er wel iets tussen.

#6. Staan en zitten

Zorg ervoor dat je tafels met stoelen hebt of stafels. Een combinatie van beide kan uiteraard ook. Komen er gasten die minder mobiel zijn? Zorg dat zij in ieder geval een zitplek hebben op jouw feest. Statafels zorgen ervoor dat er meer mensen in dezelfde ruimte kunnen staan. Ook met een barbecue kun je prima statafels neerzetten.

#7. Decoratie

Slingers, ballonnen, confetti; je kunt het zo gek niet bedenken! Maak van jouw feestje ook een feestje als het gaat om decoratie. Bij een grote discountketen kun je voor weinig geld al leuke en feestelijke decoratie kopen.

Maar je kunt ook de kerstverlichting van zolder halen en hier mee een leuke sfeer creëren.

Personeelsfeest jubileum

#8. Maak herinneringen

Maak foto’s van jouw feestje! Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone waarmee je foto’s kunt maken.

Je kunt ervoor kiezen om een WhatsApp groep aan te maken waar iedereen de foto’s in kan zetten of je stuurt ze onderling even door. Een leuke herinnering voor later.

organiseren bedrijfsfeest

#9. Muuuuuuziek!

Zorg voor leuke muziek. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een playlist maken of aanklikken op Spotify, zodat je voor ieder wat wils laat horen. Met een bluetooth boxje kom je een heel eind. Denk aan je omgeving en veroorzaak geen overlast! Het is handig om van te voren de buren in te lichten, zodat zij niet onaangenaam verrast worden..

#10. Geniet

Misschien wel het belangrijkste: genieten. Geniet van de gezelligheid, het eten en drinken, de muziek en de leuke momenten die jouw feest zo bijzonder maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES