Waar ben je naar op zoek?

Barbecue aan het plannen?

5 tips voor de lekkerste kip
van de barbecue

Zijn jullie een barbecue aan het plannen? Gezellig voor tijdens een feestje? Of komen jullie als familie bijeen? Dan is een barbecue ideaal als je het ons vraagt! Lekker onder het genot van een stukje vlees bijpraten met elkaar tijdens een warme én lange zomeravond!

Maar, de grote vraag is altijd, wat leg je dan op de barbecue? Eén vleessoort waarmee je altijd goed zit is een mals stukje kip. Een echte klassieker die eigenlijk altijd wel bij iedereen in de smaak valt. Gezond én je kunt er alle kanten mee op. 

Ga jij voor kippetjes op de barbeuce? En wil je jouw gasten echt verassen? Met onze tips breng je jouw kippie naar een ‘next level’. Doe je barbecue schort om en begin lekker met het (voor)bereiden en grillen van de kip op de barbecue. 

Klaar voor onze tips?! 

snijplank op houten tafel

Voorafgaand het grillen op de barbecue

Kip is onwijs lekker, maar als het niet op de juiste wijze wordt bereid, dan kun je er ook erg ziek van worden. In kip zitten namelijk  salmonella en campylobacter bacteriën in. Erg belangrijk dus om onze tips goed op te volgen! 

Een van de belangrijkste dingen om voorafgaand te doen, is het goed wassen van je handen. En ook na het aanraken van de kip is je handen wassen een ‘must’. Zorg altijd dat je met schone handen werkt als je met andere etenswaren aan de gang gaat. Maak ook jouw kookmaterialen meteen schoon (met afwasmiddel) na aanraking met rauwe kip. 

En vergeet de ondergrond, zoals snijplanken, niet. Heb jij rauwe kip gesneden op een sijplank? Maak deze plank dan eerst schoon of pak een nieuwe. En eet tot slot geen kip als deze niet goed doorbakken en gaar is. Volg deze maatregelen op en jij bent klaar om de lekkerste kip aan jouw gasten te serveren! 

De lekkerste soorten kip voor op de barbecue

Nu je weet waarop je moet letten bij het bereiden van kip, kunnen we beginnen met het daadwerkelijk grillen van de kip. Maar wat is er allemaal mogelijk én wat is het lekkerste?

Er is veel mogelijk, heel veel. Als we alles op gaan noemen, dan zou deze blog ongeveer uit 200 pagina’s bestaan! 😉 Wat we wel doen is het delen van 3 populaire en smaakvolle soorten kip die uitstekend bij jou op de barbecue kunnen.

Daar gaan we…

1. Hele kip

Weet van tevoren, het grillen van een hele kip op de bbq is een aardige klus. Maar na een goede voorbereiding, is het erg lekker en krijg je er dus ook wat voor terug. 

Meerdere personen kunnen bijvoorbeeld van een hele kip eten. Voor het grillen van een volledige kip raden wij aan de kolen naar één kant van de barbecue te schuiven. Leg vervolgens de kip aan de andere kant. Verder is het belangrijk dat de kip op de bbq op een constante temperatuur van 180 graden wordt gegrild. Grill de kip nu in ongeveer 60-75 minuten gaar.

Geniet ervan!

2. Kipfilet

Het volgende kipgerecht is niks minder dan kipfilet, wat uiteraard niet kan missen op een barbecue. Het is smaakvol, lekker mals en het past overal bij. 

Daarnaast is het net wat makkelijker en sneller gaar dan een hele kip. Het grillen van kipfilet op een barbecue is erg eenvoudig. Je kan het zo op de barbecue gooien. 

Wat wij lekker vinden is het toevoegen van tomaat en een beetje mozzarella. Leg dit op de kip en grill de kip gaar.

Eet smakelijk!

3. Kipspiesjes

Een spiesje kan op veel verschillende manieren gemaakt worden. Daarnaast zorgt de verscheidenheid aan producten voor een lekkere en vaak volle smaak. Een favoriet van ons is het Hawaii kipspiesje.

Rijg kipfilet, ananas en komkommer aan een spies en gril deze op de barbecue. Gegarandeerd een leuke en vooral lekkere verrassing voor je gasten!

4. Kipmarinade

De kip op de barbecue gooien is lekker, maar als je het echt goed wilt doen is vooraf de kip in de marinade leggen. Met het marineren van het kippenvlees kan de ‘normale’ kip worden omgetoverd tot een heerlijk malse en smaakvolle lekkernij. 

Dit zorgt niet alleen voor een lekkerdere smaak, maar het maakt de kip ook malser. Onze favoriet is de citroen & peper marinade.

Hiervoor heb je nodig: citroensap, teentje knoflook,peperkorrels en stukje gember. Meng deze ingrediënten samen tot een mooie saus en smeer de kip hiermee in. 

Leg deze nu in de koelkast onder een laagje aluminiumfolie voor zeker 3 uur. De kip is nu klaar voor de barbecue om te grillen! 

5. Zelf bbq saus maken

Is de kip klaar? Dan kan een lekker sausje natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel verschillende sauzen die heerlijk combineren, maar wij vinden zelfgemaakte saus het lekkerste. We hebben het hier over de honing barbecue saus. Heerlijk bij een stukje kip van de bbq.

Je hebt hier het volgende voor nodig: 250 ml honing, 125 ml stroop, 3 el ketchup, teentje knoflook, ½ tl paprikapoeder, 1 el mosterd, 2 el Worcestersaus en wat zout.

Meng dit alles goed door elkaar en je hebt een heerlijk sausje voor bij de kip. 

Testen of de kip gaar is

Het is belangrijk om de kip pas te eten wanneer deze goed gaar is. Een methode om dit te beoordelen is het kijken naar de sap afkomstig uit de kip. 

Snijd een kleine, maar diepe snee in je kip en let op het sap dat eruit loopt. Is de spa helder, dan is de kip gaar. Kijk ook goed naar de kleur van het vlees en zorg ervoor dat deze niet rood is, maar wit. 

Beeldmerk

Eenvoudig barbecue vlees online bestellen

Heb jij geen tijd of zin om de kip zelf te bereiden? Bij Slagerij van Guilik kan je deze ook heel eenvoudig online bestellen! Naast heerlijke kip en ander lekker barbecue vlees kun je bij ons alles vinden om jouw barbecue een geslaagd feestje te maken!

Bekijk bijvoorbeeld ook onze hapjes schotels en maaltijd-pannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES