Waar ben je naar op zoek?

Het hoe en wat over het gebruik van de magnetron

Daar waar je gemak wilt ervaren en proeven!

Een lange dag gehad, afspraken in de avond gepland, kinderen gaan sporten etc. Kortom, allerlei bedrijvigheid rondom etenstijd. Daarom vandaag een kant-en-klaar maaltijd opwarmen in de magnetron.

Wat vind ik daarvan? Voor nu vooral even héél handig en snel. Maar er zijn wel een aantal vragen die jij jezelf vast ook weleens hebt gesteld.

Maaltijden opwarmen in magnetron

10 vragen over kant-en-klaar maaltijd opwarmen in de magnetron!

Handig, makkelijk en snel. Even de maaltijd opwarmen in de magnetron. Heerlijk, kant-en-klaar. En dan lekker opeten.

Maar is het ook gezond? Zit er genoeg variatie in? Zo zijn er nog meer vragen rondom het gebruik van de magnetron. Daarom 10 veelgestelde vragen over het gebruik van kant-en-klaar maaltijden in de magnetron. Lees je mee?

Kant-en-klaar maaltijden en de magnetron!

Vraag 1 - Hoe werkt een magnetron?

De magnetron verwarmt de maaltijd met niet gevaarlijke elektromagnetische straling. De straling zet het water in het eten (vochtdeeltjes) in beweging. Door de wrijving komt er warmte vrij. En wordt het eten opgewarmd.

Eten opwarmen in de magnetron is dus niet gevaarlijk of slecht.

Vraag 2 - Waar gebruik ik de magnetron voor?

De magnetron wordt gebruikt om eten op te warmen. Van bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of kliekjes, restjes eten. Van onder andere groenten, aardappelen, vlees, of pasta’s. Daarnaast wordt de magnetron ook gebruikt voor het ontdooien van diepvriesproducten.

magnetron kant-en-klaar maaltijden
kant-en-klaar-maaltijden-thuisbezorgd

Vraag 3 - Waar moet ik opletten bij het gebruik van de magnetron?

Je kunt voor het opwarmen het beste glas, geglazuurd aardewerk, porselein of kunststof bakjes gebruiken. Er zijn speciale opwarmborden voor het opwarmen van eten in de magnetron. Let goed op welk materiaal je gebruikt. Meestal staat dit ook wel aangegeven op het bord of bakje.

Gebruik geen metalen voorwerpen in de magnetron! En potjes met een deksel, altijd de deksel eraf draaien. Anders kan het gaan ontploffen.

Vraag 4 - Is een maaltijd opwarmen in de magnetron gezond?

Eten opwarmen in de magnetron is niet gevaarlijk voor je gezondheid. Dit is ook aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Je kunt dus rustig een keer een maaltijd uit de magnetron eten. En het is zeker ook niet ongezond. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je opwarmt.

Vraag 5 - Gaan vitamines verloren door het opwarmen in de magnetron?

Vitamines in het eten gaan niet verloren door een kant-en-klaar maaltijd op te warmen in de magnetron. Vitamines gaan verloren, zodra het eten te heet wordt. Maar dit geldt ook voor het gebruik van de oven of koken.

Het voordeel bij een magnetron is dat eten in een relatief korte tijd snel warm is en dus mogelijk minder vitamines verliest. Daarnaast wordt er minder water gebruikt bij het opwarmen in de magnetron. Dit is ook een voordeel voor het behoud van vitamines.

Vraag 6 - Waarom wordt vaak gezegd dat een kant-en-klaar maaltijd ongezond is?

Er wordt vaak gezegd dat er veel zout gebruikt wordt in de kant-en-klaar maaltijden. Maar ook te weinig groente, veel verzadigde vetten en te weinig energie. Dit zorgt ervoor dat te veel van dit soort eten niet goed is. En ongezond. Maar er zijn zeker uitzonderingen!

De kant-en-klaar maaltijden van Slagerij van Guilik zijn gezond en gevarieerd. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. In de maaltijden zit genoeg diversiteit. Én passen bij het seizoen.

maaltijd gezond

Vraag 7 - Hoe warm ik een maaltijd op in de magnetron?

Het gebruik van de magnetron is in principe heel eenvoudig. Al kunnen de magnetrons onderling erg verschillen. Dus lees voor het gebruik nog wel even de handleiding.

Hoe ga je vervolgens de werk met de maaltijd en de magnetron:

magnetron klok tijd

Vraag 8 - Hoe lang een maaltijd opwarmen in de magnetron?

Het opwarmen van een maaltijd hangt natuurlijk af van de maaltijd. Bekijk daarom per gerecht naar de instructies.

Meest voorkomende wattage voor kant-en-klaar maaltijden is 750 watt. En dan ongeveer tussen de 3 – 4 minuten opwarmen. Prik vooraf nog even een aantal gaatjes in het folie.

Komt de maaltijd uit de vriezer? Geen probleem om deze rechtstreeks in de magnetron te plaatsen. Wilt u twee maaltijden tegelijk opwarmen, dan is de opwarmtijd iets langer.

Heeft jouw magnetron andere instelwaarden (watt)? De consumentenbond heeft een leuk artikel geplaatst, waarin beschreven staat waar je dan op kan letten.

Vraag 9 - Welke eten mag niet opnieuw in de magnetron opgewarmd worden?

Er wordt hier veel over geschreven. Ons advies is om in ieder geval de volgende ingrediënten niet (opnieuw) op te warmen in de magnetron:

Vraag 10 - Maaltijd opwarmen zonder magnetron

Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie.
Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken. Een klontje boter laten smelten en vervolgens de maaltijd lekker opbakken.

Heb jij een vraag over kant-en-klaar maaltijden en de magnetron? Stel ze ons gerust.

Wil je meer weten over maaltijden uit de diepvries? Lees dan onze blog hierover.

maaltijden voor diepvries

Heb jij een vraag over kant-en-klaar maaltijden? Of maaltijd opwarmen in de magnetron?

Of vragen over het opwarmen van eten in de magnetron? Stel ze ons gerust. Dat kan door onderaan deze pagina de vraag te plaatsen of stuur ons een mail.

Wil je meer weten over maaltijden uit de diepvries? Lees dan onze blog hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES