Een maaltijd uit de diepvries?
Wij vertellen je er alles over!

Complete maaltijden
uit je eigen diepvries

Je kent het vast wel. Je bent laat thuis van werk of een dagje school en je hebt geen zin meer om uren in de keuken te staan. Hoe handig is het dan als je een lekkere complete maaltijd uit de vriezer kunt halen? Jij hebt er vast ook wel een aantal in je vriezer liggen ‘voor het geval dat’.

En dan hebben we het niet over een maaltijd die in de fabriek is gemaakt, maar eentje die is samengesteld met aandacht, zorg, super verse producten en een tikkeltje liefde.

Met een kant-en-klare maaltijd ben je in een paar minuten klaar. Even ontdooien, opwarmen en je kunt aanvallen. Maar de grote vraag is vaak: is een diepvriesmaaltijd wel gezond? En natuurlijk hoe lang kun je een maaltijd bewaren in de diepvries?

Nou je kunt opgelucht ademhalen. Een diepvriesmaaltijd is gezond, maar er zijn wel wat dingen waar je even op moet letten. Je leest ze in onze blog!

Hoe gezond is eten uit de diepvries?

Voordat je je hele vriezer volstopt met maaltijden, wil je natuurlijk wel weten of zo’n maaltijd nou eigenlijk wel gezond is. Krijg je met een diepvriesmaaltijd wel alle voedingsstoffen binnen? Of eet je een maaltijd die bomvol zout zit?

Bij ‘gewone’ groenten gaan na het oogsten al vrij snel veel voedingsstoffen verloren, maar bij groenten die je invriest is dat anders! Doordat je de groenten na het oogsten al vrij snel invriest, blijven voedingsstoffen een stuk beter bewaard.

Als het gaat om het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen, dan hoef jij je daarover dus niet druk te maken.

Oke, en hoe zit het dan met dat zout? Als je maaltijden in gaat slaan voor in de diepvries, let dan wel even op de hoeveelheid zout. Zorg dat je niet over de toegestane hoeveelheid zout van 6 gram per dag heen gaat. Check altijd even de etiketten.

Daar staat voldoende informatie op. En als je toch dat etiket aan het lezen bent, kijk dan ook even naar de hoeveelheid groenten die verwerkt is in het pakket. Want juist die groenten maken het zo gezond.

En daarom zorgen wij bij Slagerij van Guilik dat onze complete maaltijden boordevol gezonde groenten zitten. Ga jij voor een asperge beenhamschotel, spinazie met aardappelen en een gehaktbal of bijvoorbeeld onze zoete sukade stoverij?

maaltijden kant en klaar

Hoelang kan een kant-en-klaar maaltijd in de diepvries?

Je kunt ervoor kiezen om je kant-en-klaar maaltijd in te vriezen, maar wist je dat deze ook best een tijd goed houdbaar is in de koelkast?

Onze kant-en-klaar maaltijden zijn tot wel 10 dagen vanaf productie te bewaren in je koelkast. Zorg dan wel dat de temperatuur in de koelkast lager dan 7 graden staat. En dat scheelt je weer wat tijd. Want zo hoef je de maaltijd ook niet te ontdooien 😉

Wil je de maaltijd toch graag invriezen, dat kan natuurlijk ook gewoon. Leg de maaltijd dan na het kopen direct in je vriezer. Verse maaltijden zijn doorgaands zo’n 2 tot 3 maanden houdbaar in de diepvries. Let wel op dat je jouw vriezer op minstens -18 graden Celsius zet.

En wist je dat wij naast heerlijke kant-en-klaar maaltijden ook maaltijdpannen vol lekkers hebben. Een complete maaltijd voor 4 personen in één pan! De pan gaat wat moeilijk in de vriezer, maar je kunt het eten handig onderverdelen, zodat het in bakjes past in je vriezer 😉

Meteen jouw voorraad bijvullen?

Wil jij de komende tijd voldoende eten in huis hebben? Neem dan direct eens een kijkje bij onze complete maaltijden. Er is voor een ieder wat wils. Van oer-Hollandse gerechten tot aan specialiteiten uit de buitenlandse keuken.

En dat allemaal vers bereid in onze eigen slagerijen. Zelfs met een allergie kunnen wij rekeningen houden 😉 Doe ons dan gerust een belletje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES