Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Vlees voor op de barbecue? De grote vraag is altijd hoeveel!

Ben jij een gezellige barbecue aan het plannen? En vind jij het ook altijd zo lastig om te bepalen hoeveel vlees je nou per persoon nodig hebt voor een barbecue? Vaak kopen we meer dan we daadwerkelijk nodig zijn. Je wilt je gasten tenslotte niet met een lege maag naar huis laten gaan. Maar tegelijkertijd is weggooien van al dat vlees ook enorm zonde!

En daarom helpen wij je graag bij het bepalen hoeveel vlees je in huis moet halen voor een middag/avond barbecueën. Zo weet jij zeker dat jij niet met een hele voorraad blijft zitten en is jouw barbecue gegarandeerd een succes! Lees direct hoeveel gram vlees jij nodig hebt per persoon voor dé perfecte BBQ?

samenstelling barbecuepakket

Hoeveel gram vlees
per persoon nodig voor een BBQ?

Het is altijd lastig inschatten hoeveel iedereen eet. De ene is een grote eter en de ander juist helemaal niet. Maar er zijn ook andere factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen hoeveel vlees je nodig hebt.

Denk bijvoorbeeld aan de soorten vlees die jij gaat serveren. Een hamburger is een stuk zwaarder op de maag dan een worstje.

Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo’n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.

Hoe weet je nou of je genoeg vlees hebt?

De samenstelling van je gasten is belangrijk!

Bij het bepalen hoeveel vlees je nodig hebt voor je barbecue, speelt jouw gezelschap een grote rol. Er zit namelijk een verschil in de hoeveelheid vlees tussen mannen, vrouwen en kinderen.

We hadden het net al even over de ‘grote en kleine eters’. En onder die grote eters vallen bijna altijd de mannen. Dus als je een avondje gaat barbecueën met alleen mannen, dan weet je dat je best wat extra vlees kunt inslaan. Mannen eten gemiddeld namelijk zo’n 600 gram vlees per persoon.

En kleine eters. Ja, dat zijn in de meeste gevallen de vrouwen. Vrouwen eten tijdens een barbecue ongeveer 400 gram per persoon. Heb je vegetariers in jouw gezelschap? Voor vegetariërs kun je dezelfde hoeveelheid per persoon aanhouden als bij vleeseters. Drie á vier lekkere gerechtjes en wat stokbrood, salade en misschien zelfs wat rauwkost.

Zijn er ook kinderen? Voor kinderen geldt natuurlijk geen 500 á 600 gram per persoon. Die hebben vaak aan een broodje hamburger en een worstje meer dan genoeg. Wij adviseren daarom vaak om 2 kinderen te rekenenen als 1 volwassene.

En wil je weten hoe je een lekker broodje hamburger voor de kids maakt? Ook daar hebben wij een leuke blog over geschreven. Bekijk hem hier!

Vlees over na een heerlijke barbecue!

Heerlijke barbecue gehad?! Maar toch weer te veel vlees over van de barbecue? Als de barbecue nog goed warm is, leg dan het vlees dat over is er toch nog even op. Het vlees laten afkoelen, verpakken en in de koelkast leggen voor de volgende dag. Het vlees is nog 1 á 2 dagen houdbaar (gekoeld).

Geen zorgen om de hoeveelheid met onze barbecuepakketten!

Geen zin om een heel boodschappenlijstje te maken of om inkopen te doen voor jouw barbecue? Dan is een compleet barbecuepakket van Slagerij van Guilik dé oplossing voor jou! Wij hebben verschillende complete barbecuepakketten voor ieder gewenst budget.

En met compleet, bedoelen wij ook echt compleet! Want wij regelen alles: van het vlees, salades, sauzen en stokbrood, tot aan de bordjes en bestek en een barbecue met gas!

Wij bezorgen het pakket bij je thuis of op de gewenste locatie! En komen deze ook weer netjes bij je ophalen!

Heb jij zelf al een BBQ in huis? Dan zijn onze BBQ boxen uitermate geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES