Waar ben je naar op zoek?

Sparerib tips van Slagerij van Guilik

Waar voldoen de lekkerste spareribs in de omgeving Zwolle aan?

Overal in de regio zijn de spareribs van Slagerij van Guilik bekend! Maar hoe worden die spareribs nu zo lekker en mals? Durf jij hét aan? Ga jezelf een lekkere marinade maken of bestel je de lekkerste spareribs online? Ferdi van Guilik van Slagerij van Guillik geeft je een aantal tips. Hoe bereidt hij de lekkerste spareribs van Zwolle?

Wij vertellen je meer over spareribs bereiden!

  1. Spareribs bereiden
  2. Marineren van spareribs
  3. Bereiden in de oven
  4. Spareribs gaar
  5. Groente bij spareribs
bereiden van je spareribs

Spareribs bereiden

Spareribs zijn erg populair en zeker als deze goed en mals bereid worden. Een sparerib wordt meestal in zijn geheel bereid. Zet het vuur laag en laat ze langzaam gaar worden.

Een alternatief voor spareribs bereiden in de oven is spareribs op de barbecue roosteren of spareribs garen in de oven.

Een heerlijke marinade voegt zeker iets toe aan de smaak van de spareribs. Hiervoor kun je kiezen tussen een pittige marinade of een zoete variant.

Je bent deze blog gaan lezen, omdat je graag zelf de lekkerste spareribs wilt maken. Dus bij deze een aantal tips voor de voorbereiding van spareribs in de oven. Aan de slag en spareribs bereiden!

Slagerij van Guilik over spareribs bereiden

Ferdi van Guilik vertelt: “De spareribs die wij bereiden worden eerst 2 uur getumbeld in onze geheime marinade. Tumbelen is een proces waarbij de ribs samen met de marinade in een ketel worden gedaan.

In de ketel zit een mengarm, zodat de marinade en het vlees goed en gelijkmatig verdeeld worden. De ketel wordt ook onder vacuüm gezet. Hierdoor trekt de marinade door het hele vlees heen. De hele rib krijgt de fijne smaak en dus niet alleen de buitenkant”.

Tips voor het bereiden van spareribs in de oven:

Spareribs bereiden? Dit zijn de stappen:

Er zijn een aantal stappen die je altijd doorloopt voor je de spareribs in de oven legt. We noemen even kort de stappen, voordat we je het hoe-en-waarom vertellen:

Vergeet de marinade niet!

In de wereld van marinades is er veel mogelijk. En dat geldt zeker in de combinatie ‘spareribs marineren’. Zoals al gezegd is er een keuze tussen zoet of pittig, met alle soorten smaken er tussen. Afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden.

Daarnaast is er een keuze tussen een droge marinade of een natte marinade. Bij de droge variant gaat het alleen om een smaak toevoegen. Een natte marinade zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. En zorgt dat de hele sparerib extra smaak krijgt en niet alleen de buitenkant. Ook de binnenkant. Bij een droge variant krijgt alleen de buitenkant extra smaak.

Op internet staan veel recepten voor spareribs. Het is een kwestie van proberen. Een natte marinade is een mengsel van kruiden, specerijen en water, olie of ketjap. Een bekende droge marinade is de dry rub.

Voor de beste smaak marineer je de spareribs een avond van tevoren. Dan kan de marinade goed intrekken.

Wil je wat leuke tips voor marinades? Check dan hier even onze marinade tips!

spare ribs

Spareribs garen in de oven. Waar let ik op?

De spareribs zijn voorbereidt en klaar om de oven in te gaan. Maar op hoeveel graden?, hoelang? en zijn er nog andere zaken waar ik op moet letten? Wij geven je de antwoorden:

Wanneer is de sparerib gaar?

Of een sparerib gaar is kun je herkennen aan een aantal eigenschappen. Het vlees is aan het eind van de botten teruggetrokken. De ribben kunnen makkelijk uit elkaar getrokken worden. En de sparerib buigt, zodra je deze oppakt met een tang.

Van Guilik vertelt verder over het proces: “De spareribs gaan 90 minuten in de oven op 115 graden Celsius. We doen dit op een lage temperatuur met extra vocht. Dit zorgt voor extra malse spareribs. Door het langzame garingsproces wordt het super mals en valt het vlees makkelijk van het bot af.

Na het garen worden de spareribs direct terug gekoeld in onze chill blaster. Door het vlees gelijk terug te koelen blijft de smaak het beste bewaard. Én krijgen bacteriën geen kans en blijft het product langer vers. Als laatste worden de ribs nog ingesmeerd met onze bekende aflak, voor de finishing touch, zodat de smaak helemaal af is.”

Groente bij spareribs

Je kunt spareribs de hoofdrol geven bij de avondmaaltijd met heerlijke groenten erbij of als onderdeel van het avondeten. Spareribs als hapje bij de borrel kan natuurlijk ook.

De meeste groenten passen wel bij spareribs. We geven je een paar ideeën: roerbakgroenten, wortelen, broccoli, paprika of tomaten. Maar een heerlijke frisse salade met aardappels is natuurlijk ook een fijne combinatie.

groente bij spareribs Slagerij van Guilik

Hoe lang kun je spareribs bewaren?

Vandaag spareribs gekocht (in de supermarkt), dan blijven ze nog 2 tot 3 dagen goed. Houd daarbij goed de houdbaarheidsdatum in de gaten. Bewaar ze in ieder geval in de koelkast.

De spareribs kun je ook gewoon invriezen. Dan zijn ze tot ongeveer 6 maanden houdbaar. Gegaarde en gemarineerde spareribs kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

Ben je er klaar voor?

Heb je alle tips in huis om te starten? Wil je nog iets weten, stel gerust jouw vraag onderaan de blog.
En nu eerst spareribs bereiden en daarna, mmmm smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES