Waar ben je naar op zoek?

Wanneer is jouw barbecue geslaagd?

Waarom barbecueën we eigenlijk? Of anders gezegd waarom vinden we barbecueën zo leuk? Het blijkt dat iedereen wel eens de barbecue aanzet. Vooral als het wat warmer weer wordt. Bij de vraag ‘waarom’ blijkt dat mensen met barbecueën het gevoel van vakantie vieren ervaren. Gezelligheid. Vrijheid en ontspanning. Samen.

In deze blog delen we graag een aantal ideeën in de voorbereiding op een geslaagde barbecue, een gezellige barbecue!

Jubileum feestje

Een gezellige barbecue organiseren
is niet moeilijk!

Niet zo handig met het voorbereiden van een barbecue? Of heb je inspiratie nodig? Met de volgende tips helpen we jou in de goede richting naar een geslaagde barbecue.

De voorbereiding is het belangrijkste, de sfeer kun je aanzetten met gezellige versieringen en eventueel muziek.

En de gasten, die maken het feestje compleet.

# Hét boodschappenlijstje.

Wie komen er eten? Met hoeveel personen ga je barbecueën? Zijn er allergieën of dieetwensen? Met of zonder kinderen? Dit zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen bij de eerste stap in de voorbereiding ‘het organiseren van een gezellige barbecue’.

Maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje of to-do-list. Of geef al je wensen aan ons door en wij regelen het allemaal voor je!

# BBQ met allergieën, dieetwensen of vegetarisch?

Allergieën, dieetwensen of vegetarische wensen? Dat is een leuke uitdaging, maar zeker niet ingewikkeld. Denk eens aan gegrilde groenten.

Daarnaast zijn er genoeg vleesvervangers, ook geschikt voor de barbecue. Zoals een vegetarische vegaburger of een groenteburger.

Al eens een portobello gevuld met roerbakgroente en geraspte kaas? Vouw dit in aluminiumfolie en dan even op de grill.

Heerlijk! Voor iedereen.

Vraag dus gerust aan je gasten of er wensen zijn. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

barbecue

# Barbecueën met of zonder kinderen?

Kinderen eten vaak niet zoveel als volwassenen. Een volwassenen eet ongeveer 400-500 gram vlees (4 á 5 stuks vlees p.p). Voor kinderen kun je ongeveer de helft rekenen.

Bij het samenstellen van een barbecuepakket is het leuk om te variëren. Satéstokjes, worstjes, hamburgers, biefstuk etc. Onze pakketten bestaan uit meerdere soorten vlees, zodat er ruime keuze is voor een ieder.

Voor kinderen is het leuk om een spies te maken van (knak)worstjes, een vrolijke, gekleurde fruitsalade en een stokbroodje met een lekkere dip. En ter afsluiting nog even marshmallows roosteren boven de BBQ. Dat mag natuurlijk niet ontbreken.

# Koude drankjes!?

Koud drinken is fijn bij een BBQ op een mooie, warme zomerdag. Krijg je gasten? Zet dan gezellige bakken met ijsklontjes neerzetten om het drinken in koud te houden. Iedereen kan zelf pakken.

En zo krijg je een gezellige loop van mensen. Zo spreek je ook nog eens iemand :).

Een fijne aanvulling is om zelf limonade te maken van citrusfruit. Snij wat komkommer of limoen stukjes en doe dit in een grote kan met water. Het water krijgt een heerlijke frisse smaak.

Al eens gedacht om stukjes fruit in te vriezen? Voeg deze als ijsklontjes toe in een glas water. Zeker de moeite waard!

Barbecue Zakelijk Personeelsfeest

# Een goede voorbereiding is het halve werk. voor een gezellige barbecue.

Weet je wanneer de BBQ gaat plaatsvinden? Je kunt al best wat zaken voorbereiden. Veel barbecuesauzen kunnen een dag van tevoren gemaakt worden. En dat geldt ook voor veel salades. En anders kun je natuurlijk ook prima kiezen voor een heerlijke kant-en-klaar salade. Kijk ook eens bij ons barbecueassortiment voor ideeën.

# Onverwachte BBQ?

Wordt een warme dag onverwachts afgesloten met een BBQ? Met een paar tips ben je hier altijd op voorbereid. Zorg dat je overigens altijd wat drankjes, sauzen en eventueel een afbakstokbrood thuis op de plank hebt liggen.

Daarnaast kun je met een kort bezoekje aan één van onze slagerijen in een Boni supermarkt op een eenvoudige manier een heerlijke, gezellige barbecue organiseren:

Gezellige barbecue organiseren?

Wil je nog meer weten over het organiseren van een gezellige barbecue? Lees onze blogs over een lekker stukje biefstuk op de BBQ, vlees voor de BBQ en de soorten houtskoolbarbecues.

Voor meer inspiratie bezoek onze barbecue blogs.

Veel is vooraf te regelen en te organiseren. Maar laat het ook een beetje gebeuren. Het hoeft niet perfect! Jij hebt al gezorgd voor een fijne voorbereiding.

Onze belangrijkste tip voor een gezellige barbecue organiseren:

GENIET!

Kunnen wij je nog ergens mee helpen?

Ga jij voor een zelfgeorganiseerde barbecue of kunnen wij je nog ergens mee helpen? Wij hebben verschillende barbecuepakketten vanaf 4 personen. Wij helpen je graag bij de organisatie van een grote of een kleine barbecue. Bel of mail ons gerust!

In onze slagerijen kan je ook zelf je vlees uit de toonbank kiezen of vraag de slager naar extra mogelijkheden.

Je kunt het natuurlijk ook online te bestellen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze barbecuemogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES