Waar ben je naar op zoek?

3 marinades voor jouw spareribs

Maak van jouw spareribs een feestje

De lekkerste spareribs op de barbecue, 3 fijne marinades

Ben jij een barbecue aan het plannen, maar weet je niet goed wat je op de barbecue moet gooien? Snappen wij! Er is namelijk veel, enorm veel keuze qua barbecuevlees. En om dan voor bepaalde soorten vlees te kiezen, kan een grote uitdaging zijn. Gelukkig weten wij daar wel raad mee! Want voor jouw barbecue kan één vleessoort zonder twijfel niet ontbreken. De sparerib.

Één van de meest populaire en (naar onze mening) lekkerste barbecuevlees soorten. Lekker kluiven met je handen. Zet wat water op tafel of reinigingsdoekjes, zodat je snel je handen weer schoon kunt maken. Vul de spareribs aan met wat aardappeltjes en salade en je serveert een heerlijk maal.

Het mooiste? Ook jij kan spareribs heel eenvoudig bereiden. WIj helpen je hiermee. Met een aantal lekkere marinades ben jij er klaar voor om de sparerib-koning te worden van jouw gezelschap.

3 lekkere vegetarische bbq toppers!

Marinade numero Uno! Chinese marinade

Als je een avondje gaat eten bij een chinees restaurant, smaken die spareribs voor jou dan ook altijd geweldig? Dan is deze chinese marinade echt iets voor jou. Wat heb je nodig voor deze marinade?

Houd je wel van een beetje pittig? Voeg dan ook nog 2 eetlepels hete saus, sambalsaus of tabasco toe.

Hoe maak je de marinade?

Meng alle ingrediënten lekker door elkaar in een kom. Houd hierbij de helft van de honing even apart. Vervolgens doe je de helft van deze lekkere marinade in een boterhamzakje samen met de spareribs en plaats dit voor tenminste 4 uur in de koelkast.

Tip: doe dit al een dag van te voren, dan kunnen de spareribs lekker een hele nacht in de marinade liggen. Keer de spareribs af en toe wel even om, zodat ze goed gemarineerd worden.

De andere helft van je marinade meng je met de bewaarde honing. Dit wordt de saus die je er lekker overheen kunt gieten. Hebben de spareribs een lange tijd (het liefst een hele nacht) in de marinade gelegen? Dan mogen de spareribs uit het zakje worden gehaald en mag de overtollige marinade van de spareribs worden verwijderd. Dep de spareribs vervolgens goed droog met keukenpapier. Je spareribs zijn nu klaar voor de BBQ.

De klassieke sparerib marinade

De samenstelling van deze ingrediënten zorgt voor een heerlijke smaaksensatie op de spareribs. Hiermee tover jij de ‘gewone’ spareribs om in een (nog lekkerdere) lekkernij. De ingrediënten die jij nodig hebt voor deze klassieker zijn:

Hoe maak je de marinade?

Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg vervolgens de bruine suiker toe, zodat de ingrediënten gekaramelliseerd worden. Laat dit even lekker pruttelen. Voeg nu de worcestersaus, tomatenketchup, honing en wijnazijn toe en breng dit alles zachtjes aan de kook. Houd je kookpit dus ook laag vuur.

Staat de marinade ongeveer 5 minuutjes te koken, dan is de marinade klaar! Leg de spareribs vervolgens in de pan en laat ze een paar uur lekker marineren. De marinade kan zo goed in de spareribs strekken. Is de marinade goed ingetrokken? Laat ze dan even uitlekken, dep goed droog en ze kunnen de BBQ op.

Pikante marinade, voor de echte liefhebber

Ben jij fan van pikant eten? Of komen er gasten die hier niet genoeg van kunnen krijgen? Dan is deze marinade echt perfect. Want met deze marinade zet jij de pikante-eter (en alle andere gasten) even in het zonnetje!

Deze marinade vergt niet heel veel aan voorbereidend werk. Het is belangrijk dat de spareribs lekker mals en knapperig zijn. Voor deze marinade heb je niet veel nodig, namelijk:

Hoe maak je de marinade?

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en smeer de spareribs vooral niet te zuinig in. En ook hier geldt weer, laat dit alles wat uren intrekken. Vervolgens uitlekken en dep goed droog, zodat de spareribs klaar zijn voor de grill!

Marinade klaar, op de barbecue met die spareribs

De marinade is klaar, tijd om de spareribs op de grill te leggen. Heb je een houtskoolbarbecue? Perfect, want om eerlijk te zijn worden de spareribs op deze bbq toch echt het lekkerst. Het is belangrijk dat de temperatuur van de barbecue constant is. Dus altijd tussen de 95 en 120 graden Celcius. Leg de spareribs dan ook pas op de grill als deze temperatuur bereikt is.

Is de grill warm? Leg de spareribs dan niet direct boven het middelpunt, maar leg ze aan de zijkant en laat ze lekker rustig fijn garen. En leg de botjes naar beneden. Leg je ze direct boven het vuur, dan wordt de buitenkant gaar maar de binnenkant niet. En dat is echt niet aan te raden.

Heb je nog wat saus over? Smeer ze hier dan af en toe nog even extra mee in, zo om de 20 minuutjes. Laat de spareribs een geruime tijd garen. Denk aan zo’n 40 – 50 minuten. Checken of ze gaar zijn? Till de spareribs op en kijk of deze gaan scheuren, want dan zijn de spareribs klaar om gegeten te worden.

Bestel spareribs bij Slagerij van Guilik

Spareribs voor op de barbecue bestel je natuurlijk bij Slagerij van Guilik. Onze spareribs worden op ambachtelijke wijze bereid in onze eigen keuken. Goed vlees voor een betaalbare prijs! 

Ben jij benieuwd hoe je lekker spareribs kunt bereiden? Ook daar hebben we een leuke blog over geschreven. 

Slinger jij de barbecue aan en ga jij je gasten spareribs serveren? 

Wat is jouw favo kant- en- klaar maaltijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.