Een BBQ zonder vlees?

Vegetarische barbecue,
wat is lekker?

Zitten jullie te denken aan een barbecue? Met een leuk gezelschap genieten van veel verschillende lekkernijen en vooral veel, heel veel, eten? Snappen wij! Wij Nederlanders zijn niet mis van een lekker barbecuetje, vooral niet als de zon schijnt.

Wanneer mensen denken aan een barbecue wordt er al snel aan vlees gedacht, wat logisch is. Echter heeft de vegetarische keuken ook enorm veel te bieden. Zo wordt het huidige assortiment vegetarische producten steeds groter. Hierdoor is er ook steeds meer mogelijk in de gerechten en is het echt niet moeilijk om de vlees en vis weg te laten op jouw barbecue. En het mooiste? De meeste gerechten zijn erg eenvoudig om te maken!

Met onze gerechten zet jij ongetwijfeld een net zo smaakvolle barbecue op tafel dan ‘standaard’ met vlees. Inspiratie nodig? Wij helpen je met deze 4 gerechten die niet mogen missen op jouw vegetarische barbecue!

3 lekkere vegetarische bbq toppers!

1. Vegetarische spiesjes

Het eerste gerecht is niet gelijk het minste, namelijk vegetarische barbecue spiesjes! Deze spiesjes kan je volledig naar eigen wens samenstellen. Je kunt er dus je creativiteit in kwijt. Ga bijvoorbeeld voor een groentespies met lekkere stukken groenten als courgette en tomaat.

Of kies voor een mix tussen groente en vegetarisch vlees. Met bijvoorbeeld champignon, paprika en heerlijke vegetarische balletjes. De veelzijdigheid aan mogelijkheden van vegetarische spiesjes zorgen gegarandeerd voor heerlijke én smaakvolle creaties.

Onze favoriet? Een heerlijke groente spies met rode paprika, aubergines, courgettes en cherrytomaatjes. Snijd deze ingrediënten in blokjes en rijg ze aan een spiesje. Simpel toch?! Grill ze vervolgens 10 minuten op de barbecue en jullie kunnen genieten van een heerlijk vegetarisch spiesje!

Tip: leg de losse satéstokjes van te voren even in water. Als je deze namelijk droog grilt heb je kans op splinters. Daarnaast zijn ze op deze manier makkelijker om te draaien.

groente bij spareribs Slagerij van Guilik

2. Vegetarisch broodje hamburger

Het volgende gerecht is een lekkernij die niet kan ontbreken op een barbecue. En dat is wel te verstaan het broodje hamburger! Een echte klassieker. Natuurlijk is de vlees variant van het broodje hamburger een populaire maaltijd bij eigenlijk alle barbecues.

Echter is deze vegetarische variant minstens net zo smaakvol. Bestel jouw vegetarische hamburger eenvoudig bij Slagerij van Guilik voor de beste kwaliteit.

Het bereiden van dit vegetarische broodje hamburger is gelijkerwijs erg gemakkelijk om te bereiden. Je hebt hiervoor nodig: 4 Italiaanse bollen, 4 vegetarische hamburgers, 2 avocado’s, ijsbergsla, rode ui en olijfolie. Leg de hamburgers op de barbecue en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar bakken.

Voeg een scheut olijfolie toe aan de binnenkant van de Italiaanse bollen en laat deze 2 minuten ‘bakken’ op de barbecue voor lekker knapperige broodjes. Lepel ondertussen de pit uit de avocado en snijd deze verder in reepjes.

Leg de hamburger tussen de Italiaanse bol en voeg de avocado, rode ui en ijsbergsla toe. Geniet van een heerlijk vegetarisch broodje hamburger.

3. Gepofte aardappel

Nog meer lekkers voor op de vegetarische barbecue! Deze volgende lekkernij is echt een unieke maaltijd die ongetwijfeld in de smaak gaat vallen bij jouw gasten. Het is smaakvol, knapperig en ook nog eens gezond.

Wat wil je nog meer? Door een aardappel te laten poffen op een barbecue zorg je voor een knapperige buitenkant en lekker malse binnenkant. Daarnaast kan je variëren met de vulling. Zo kan je het elke keer weer anders klaarmaken.

Ook deze lekkernij is erg eenvoudig te bereiden. Maak ten eerste de aardappel goed schoon. Als dit is gelukt kan je de aardappel in zilverfolie op de barbecue leggen. Het is aan te raden het pakketje aan de zijkant, en niet midden boven het vuur, van de barbecue te leggen.

Zo kan de aardappel op een rustig tempo lekker garen en verklein je de kans op verbranding. Leg de aardappel zo’n 30 tot 40 minuten op de barbecue. Test of het gaar is met een vork. Is dit het geval? Haal de aardappel van de barbecue en vul deze tenslotte met lekkere kruidenboter of een klodder kruidenboter voor een heerlijke vulling.

Eet smakelijk!

4. Vleesvervangers

Een vegetarische barbecue hoeft niet alleen met groenten en fruit. Er komen vandaag de dag steeds meer vleesvervangers beschikbaar. Perfect dus om van te genieten tijdens een vegetarische barbecue.

Wij zijn grote fan van een barbecue mix van zowel groenten als vegetarisch vlees.

Zo behoud je de veelzijdigheid van een barbecue. Daarnaast is het gebruik van vleesvervangers erg eenvoudig en wordt de barbecue dus niet lastiger dan het hoort te zijn. Bij Slagerij van Guilik kan je terecht voor heerlijk vegetarisch vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES