Tuinfeest organiseren thuis?

Gezellig. Leuk. Eindelijk!

Tuinfeest
organiseren thuis?

We hebben er een lange tijd alleen over mogen dromen. Een tuinfeest geven stond tijden op de lijst ‘niet toegestaan’, vanwege de corona pandemie. En het blijft natuurlijk een lastige.

Maar gelukkig komt er ruimte én mogelijkheden. Er zijn weer (kleine) bijeenkomsten, (kleinschalige) evenementen en (bescheiden) feestjes toegestaan.

Tuinfeest geven?

Heb jij alweer een feestje bezocht? Of een gezellige verzorgde barbecue met familie of vrienden georganiseerd? In deze blog delen we 5 ideeën voor het geven van een tuinfeest. Maak van jouw tuinfeest een echt ‘knalfeest’!

Heb je hier al aan gedacht?
Lees mee en doe bruikbare ideeën op voor de organisatie van jouw tuinfeest!

tuin feestelijk aangekleed

Waarom een tuinfeest geven?

De vraag die vaak volgt na een uitnodiging is het ‘waarom ga je een tuinfeest geven?’. We willen een feestje, of in dit geval een tuinfeest, graag toewijzen aan iets. Maar waarom? Er is toch altijd wel een reden (te bedenken) om een feest te geven toch?

Van een eenvoudige, gezellige borrel met hapjes samen met vrienden, familie of je collega’s tot aan een groots georganiseerd feest, bijeenkomst of event. In deze blog tikken we even kort het to-do lijstje aan om een tuinfeest te organiseren. En onthoud 1 ding – het hoeft niet altijd groot(s), maar een goede voorbereiding is het halve werk!

Ballonnen, vlaggetjes en meer tijdens feest in jouw tuin

Bij een feestje horen ballonnen, vlaggetjes en meer. Weet jij al wanneer je een tuinfeest gaat geven? Waar het tuinfeest gaat plaatsvinden? Kortom, er zullen ongetwijfeld omstandigheden zijn waar je vooraf al op in kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan het weer!

Naast heerlijk, vers bereid eten leveren, kan Slagerij van Guilik jou verder helpen in de voorbereiding. Naast een volledig verzorgde catering, verhuren wij ook verschillende verhuurartikelen. Je laat je tuinfeest toch niet in het water vallen?

Hapje, drankje of iets anders?

Een tuinfeest geven? Daar hoort natuurlijk een hapje en een drankje bij. Maar waar kies je voor? Met een heerlijke barbecue zit je altijd goed. Super leuk, iedereen loopt een beetje door elkaar, waardoor je ook meer mensen even spreekt.

Of ga je toch voor een buffet. Bijvoorbeeld een Italiaans buffet voor op een warme zomerdag. Of juist een heerlijk stamppottenbuffet voor in het najaar, want ook dan kun je gewoon een tuinfeest geven hoor. Of zit je meer te denken aan tapas-achtige hapjes, dan kun je kiezen voor een heerlijke hapjesschotel of lekkere snacks.

Natuurlijk kun je via Slagerij van Guilik ook de drankjes regelen! Vul een grote bak, emmer of iets dergelijks met ijsklontjes, zet de drankjes erin en klaar. Iedereen voorzien. En het staat ook nog gezellig!

Compleet verzorgd tuinfeest organiseren thuis of elders?

Heb jij al een leuke locatie in gedachte voor jouw tuinfeest? We noemen het een tuinfeest, maar de locatie kan natuurlijk overal. Mogelijk is je tuin eigenlijk veel te klein, wonen er teveel buren die mogelijk overlast kunnen ervaren of heb je helaas alleen een balkon.

Bij een tuinfeest geven gaat vooral om de sfeer die je wilt neerzetten. Ga je een tuinfeest thuis organiseren? Houd er dan rekening mee dat je ook iets hebt als het weer omslaat. Denk aan de woonkamer, een tent, een kachel of heerlijke fleece dekens. Dan ben je altijd voorbereidt.

BBQ tuinfeest geven in de winter, kan dat?

Als iemand zegt ‘ik ga een tuinfeest geven’ associeer je dat wellicht met een warme (na)zomerdag, je hebt je zomerse kleren aan, slippertjes en geniet van een fris drankje en heerlijke hapjes van de barbecue of van het buffet.

Maar heb jij er al eens aan gedacht om een tuinfeest te geven in de winter? Why not? Slagerij van Guilik zorgt dat jouw gasten het niet koud krijgen. Je zet een tent neer, maakt gebruik van heaters of gezellige houtkachels en kleedt de locatie gezellig aan.

Misschien ga je in dit geval niet voor de hapjes die passen bij een zomerdag. Maar ga je juist voor een heerlijk wintergerecht. Bel ons met jouw tuinfeest-ideeën en wij denken met je mee over een passend gerecht, buffet of hapjes. Een winter tuinfeest geven kan per slot van rekening gewoon hoor!

Een tuinfeest geven kan altijd!

Geïnspireerd door deze blog? Lees dan ook zeker onze blog over een geslaagde barbecue.
Of lees de blog ‘8 dingen die je nodig hebt voor een perfect tuinfeest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES