Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Barbecueën op vakantie
Ga goed van start met onze tips

6 tips voor een geslaagde vakantie BBQ

In de zomervakantie gaan we massaal op reis om op te laden en te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. De een gaat op een vliegvakantie en de ander kiest voor een vakantie op de camping of een vakantiepark.

Sta je dit jaar op de camping of op een vakantiepark? Op jouw vakantie kan een lekkere barbecue natuurlijk niet ontbreken! Geniet van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht en ontdek lokale ingrediënten en stukken barbecue vlees. Het maakt je vakantie-ervaring echt compleet!

Om jouw vakantie BBQ tot een succes te maken, geven we je een aantal handige tips voor een zorgeloze barbecue op jouw vakantieadres.

Tip 1: Stem je vakantie BBQ af op de vakantiebestemming

Een zorgeloze vakantie barbecue begint bij een barbecue die past bij de omgeving en de ondergrond van je vakantiebestemming. Sta je dit jaar op een camping? Ga dan bijvoorbeeld voor een draagbare gasbarbecue. Deze hebben meestal stevigere poten en zijn erop gemaakt om stabiel te blijven staan. Op een vakantiepark is de ondergrond vaak wat harder en stabieler, waardoor meerdere barbecues geschikt zijn om mee te nemen.

Houd er wel rekening mee dat de barbecue in de kofferbak past en misschien nog wel het belangrijkste, check vooraf of je wel mag barbecueën op jouw vakantieadres en met welk type. In sommige droge gebieden mag je bijvoorbeeld geen gebruik maken van een kolenbarbecue vanwege brandgevaar.

BBQen op de camping

Tip 2: Neem de juiste BBQ accessoires mee

Naast een passende barbecue is het verstandig om ook de benodigde barbecue accessoires mee te nemen. Het kan namelijk best lastig zijn om alles in het buitenland te vinden. Zorg er daarom voor dat je de juiste tangen, spatels, aanmaakblokjes, wegwerp servies en andere essentiële accessoires meeneemt naar je vakantiebestemming. Maar, denk ook aan een gasfles of voldoende briketten. Zo heb jij alles bij de hand om een heerlijke vakantie BBQ te starten.

Tip 3: Zelf barbecue vlees meenemen of ter plekke halen

Bij een vakantie BBQ hoort natuurlijk ook goed barbecue vlees en lekkere barbecue bijgerechten. Je kunt ervoor kiezen om het barbecue vlees en de bijgerechten mee te nemen in de kofferbak. Afhankelijk van je vakantiebestemming. Wel is het hierbij belangrijk dat je het barbecue vlees en bijgerechten koel en verpakt bewaard in een koelbox.

Toch raden wij aan om het barbecue vlees en bijgerechten ter plekke te halen om bederf te voorkomen. Zo geniet je van heerlijke lokale vlees, kip- of visspecialiteiten voor op de barbecue. Het zal je ongetwijfeld een nieuwe barbecue ervaring geven met nieuwe verrassende smaken.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een heerlijk barbecuepakket van Slagerij van Guilik te laten bezorgen op jouw vakantieadres. Wij leveren namelijk ook op campings en vakantieparken. Bekijk bij onze servicegebieden of wij in jouw vakantieregio leveren. Staat je regio er niet tussen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Tip 4: Experimenteer met kruiden

Tijdens je vakantie is het een perfecte gelegenheid om te experimenteren met nieuwe kruiden en sauzen, dit om je barbecue gerechten nog meer smaak te geven. Verken de lokale specerijen en smaakmakers die kenmerkend zijn voor de regio of het land waar je verblijft. Op deze manier geeft je een verrassende twist aan je barbecue! Probeer verschillende combinaties op verschillende soorten vlees om zo je nieuwe favoriete smaak van de barbecue te ontdekken!

Natuurlijk kun je ook onze kruiden en sauzen meenemen van Grate Goods waar je mee kunt experimenteren op barbecue gerechten.

Vakantie Barbecue met BBQ worsten

Tip 5: Houd het barbecueën veilig

Een barbecue-ongelukje kan altijd gebeuren, ook op de camping of op een vakantiepark. Zorg er daarom voor dat je de barbecue niet in de directe omgeving van je tent of vakantiehuisje plaatst. Je wilt tenslotte voorkomen dat briketten of kolen zich verspreiden in jouw tent. Plaats je barbecue vooral uit de wind om te voorkomen dat je in de barbecue rook komt te zitten. En voor extra veiligheid, vooral met kinderen in de buurt, kun je een emmer water bij de hand houden.

Maak je gebruik van een gasbarbecue? Zorg er dan voor dat de gasfles op een stevige ondergrond staat en niet kan omvallen om een gaslek te voorkomen!

Banner vakantie BBQ

Tip 6: Creëer extra gezelligheid

Een barbecue op zich zelf is natuurlijk al hartstikke gezellig, maar waarom zou je niet wat extra gezelligheid toevoegen? Neem een muziekbox mee of een paar spelletjes zoals een kaart- of dobbelspel of misschien wel een badminton set. Is er nog ruimte in de kofferbak? Neem dan ook kussentjes mee voor comfort of pak wat citronella kaarsen in om muggen te weren, altijd handig!

Ook genieten van een barbecue pakket van Slagerij van Guilik tijdens jouw vakantie in Nederland? Zie hier gemakkelijk in of wij in jouw vakantieregio bezorgen.

Heb jij nog tips voor een geslaagde vakantie BBQ? Laat hieronder je reactie achter! Eet smakelijk!

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES