Waar ben je naar op zoek?

Een lekker beenhammetje!
Het ideale feestgerecht

Een lekker beenhammetje klaarmaken,
hoe doe ik dat?

Een beenhammetje uit de oven. Perfect om te serveren met de feestdagen. Van Pasen tot aan de Kerstdagen. Een fijn gegaarde beenham is voor iedereen een feest aan tafel!

En veel heb je niet nodig om een beenham klaar te maken. Wat smaakmakers en een goede oven, dat is het! Owja en een portie geduld, want het beenhammetje moet wel een tijdje in de oven. Maar die tijd kun jij goed gebruiken om bijvoorbeeld andere gerechten klaar te maken die jij samen met het beenhammetje gaat serveren.

Wil jij er zeker van zijn dat jouw beenham op de juiste wijze bereid wordt? Bekijk hieronder dan direct onze stappen voor het bereiden van jouw beenhammetje. Zo weet jij in één oogopslag hoe jij een beenhammetje klaar kunt maken.

Hoe jouw beenhammetje klaarmaken?

Het begint natuurlijk allemaal bij de voorbereiding. Haal de beenham een half uur van te voren al uit de koelkast, zodat de deze op kamertemperatuur kan komen. Laat het vet aan de beenham zitten. Zo kan de beenham ook niet uitdrogen in de oven.
Giet een smaakmaker naar keuze over jouw beenham. Bijvoorbeeld een zelfgemaakt honingmosterd sausje. En vergeet een takje tijm niet! De finishing touch voor de perfecte beenham.

Laat de beenham vervolgens even rusten en verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Heb jij een hetelucht oven? Zet deze dan op 160 graden. Als de oven is voorverwarmd, dan zet je de beenham erin. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie. Houd de bereidingstijd aan van zo’n 40-45 minuten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het gewicht en vorm van de beenham. Reken voor een rauwe beenham ongeveer 10 minuten per 100 gram vlees.

Bedruip de ham af en toe eens met het verrukkelijke vocht en spreek hem lief toe. Geloof ons nu maar, dat proef je terug!

Is de speklaag goudbruin? Dan is jouw beenhammetje klaar. Twijfel je? Gebruik dan een kernthermometer. Als deze 65 graden aangeeft, dan mag de beenham uit de oven. Haal de beenham uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem 15 minuten rusten. Snij hem dan met een vlijmscherp mes in mooie dunne plakken en smullen maar!

Je kunt een beenham met vele gerechten serveren. Wat wij zelf erg lekker vinden is grove ovengroenten voorzien van spruiten, bonen, broccoli en verse noten. En gebakken aardappelen doen het natuurlijk ook altijd goed.

Beenham online bestellen?

Wij hebben verschillende beenhammetje die je online kunt bestellen. Een naturel beenham 700 gram die jij zelf op smaak kunt brengen. Of een beenham met honing/mosterd dressing 700 gram voor als je geen zin hebt in het zelf op smaak brengen van je beenham.

En voor de families, vriendengroepen of anders hebben wij een halmrollade en beenham combi. En dat is pas een echt groot beenhammetje!

Je kunt jouw favo beenham eenvoudig online bestellen op onze website.

2 opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES