Slagerij van Guilik

Waar ben je naar op zoek?

Gourmet ideeën voor de kerst

Gourmetten met de
feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur en gourmetten is en blijft tijdens de feestdagen erg populair. Kerst, Pasen of Pinksteren, het maakt niet uit. Je hoeft geen uren in de keuken te staan en tijdens het eten zit je gezellig met iedereen aan tafel. Daarom wil je natuurlijk dat er voor iedereen wat lekkers op tafel staat en dat alle tafelgenoten heerlijk kunnen genieten van het eten!

Het fijne van gourmetten is dat je het van te voren goed kunt voorbereiden, maar waar begin je? Bij Slagerij van Guillik begrijpen we dit als geen ander. Daarom helpen we je graag een eindje op weg. We hebben een aantal tips voor je opgeschreven, zodat je goed voorbereid samen aan het feestdiner kunt zitten.

Natuurlijk kun je ons altijd een bericht sturen met vragen, maar met deze tips kom je ongetwijfeld al een heel eind!

Gourmetten met kerst? Met deze 5 tips kan het niet mis gaan.

Ter inspiratie geven we 4 tips om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken tijdens de feestdagen. Én om de supermarkt dit jaar misschien iets minder te bezoeken rond de feestdagen.

GOURMET TOTAAL SINTERKLAAS

Tip 1: Gourmetten met de feestdagen? Wat ga jij serveren?

De uitdaging is natuurlijk om het gourmetten met kerst of een andere feestdag voor iedereen naar het zin te maken. Een mooie, volle, gezellige gedekte tafel met voldoende eten. Je kunt van te voren natuurlijk even rondvragen waar de voorkeuren naar uitgaan en vervolgens een boodschappenlijstje maken. Tevens zorg je voor lekker gevarieerd eten. Zo sluit je zeker aan op de smaken van de gasten.

Hier kan best veel tijd in gaan zitten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een gevarieerde gourmetschotel te bestellen. Online of bij de slager. Zo maak je het jezelf makkelijk en zorg je voor voldoende variatie. Bij Slagerij van Guilik kun je verschillende gourmetpakketten bestellen voor de kerst.

Nog een knaller aan het eind, na het gourmetten? Sluit de avond af met een heerlijk samengesteld ijsbuffet of dessertbuffet. Wil je overigens ook de drankjes erbij bestellen of andere heerlijke bijgerecht. Ook dat kan bij Slagerij van Guilik. Alles is makkelijk en eenvoudig online te bestellen. Én zo weet je zeker dat je gasten niks missen! Én jij niet in een overvolle supermarkt hoeft rond te lopen.

Tip 2: Hoeveelheid gourmet vlees heb ik nodig?

Eten weggooien is natuurlijk zonde. Helaas weet je niet van te voren hoeveel iedereen gaat eten. Gelukkig kunnen wij door onze ervaringen hier wel redelijk inschatten hoeveel vlees per persoon eet. Afhankelijk van grote of kleine eters. Geef aan ons door voor hoeveel gasten je een gourmetschotel nodig hebt. Én eventuele andere bijzonderheden, bijvoorbeeld vegetarisch, wel of geen varkensvlees etc. Wij stellen vervolgens een mooi pakket samen, zodat je zeker weten genoeg vlees en bijgerechten hebt. Blijft er toch vlees over? Even kort aanbakken en direct in de koelkast wegzetten. Dan kun je het de volgende dag nog lekker bij de lunch, borrel of het avondeten erbij zetten.

Tip 3: Het bakken van het gourmetvlees

Gourmetten is opzich best eenvoudig, maar het vlees moet wel goed gaar zijn. Laat daarom de plaat eerst goed heet worden. Zet de gourmetset al aan voor je aan tafel gaat.

Om het vlees aan te bakken kun je olijfolie of (kruiden)boter gebruiken. Let wel op, olijfolie kan spetteren, dus ben je met kinderen, dan is het veiliger om boter te gebruiken. Laat het vlees lekker garen op de plaat en draai het af en toe om. Een trucje om te checken of het vlees goed gaar is? Maak een klein sneetje in het vlees om de binnenkant te controleren! Biefstuk mag rood zijn en goed gegaard kippenvlees is mooi wit van binnen.

Tip 4: Gourmetten met kerst, geef je eigen touch eraan

Bij Slagerij van Guilik kun je verschillende gourmetpakketten online bestellen. Je kunt deze schotels aanvullen met heerlijke, frisse salades. Kijk ook eens bij onze salades.

Maar wellicht heb jij zelf een fantastisch recept als aanvulling bij het gourmet. Bijvoorbeeld een familierecept die traditioneel altijd met kerst gemaakt wordt. Het is altijd leuk, verrassend en vooral lekker om nog zelf dingetjes toe te voegen. Als je er maar geen stress van krijgt, want het is toch echt wel de bedoeling dat iedereen het naar het zin heeft. Ook de organisatie ;)!

Tip 5: Gourmet geur uit je huis krijgen

Na zo’n lekkere en gezellige avond gourmetten met kerst kan de geur wel heel erg blijven hangen. Je ruikt het vooral de dag erna. Hier zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Om deze geur van te voren al wat te minderen is het altijd verstandig om een raam of deur op een klein kiertje te zetten. De geur kan tijdens de avond al een beetje weg en zo ventileer je ook meteen de ruimte.
Daarnaast kun je een bakje met azijn aan de kook brengen. Zet een schaaltje azijn op een rechaud met een waxinelichtje, zodat het azijn opgewarmd wordt. De etenslucht wordt door de azijngeur verdrongen. Vind je deze geur te heftig? Dan is een alternatief om aantal kruidnagels in een sinaasappel te prikken.

Al met al kom je zo toch al een heel eind. In de voorbereiding, het moment van gourmetten en de tijd na het gourmetten! Het belangrijkste is natuurlijk om te genieten met de mensen om je heen en van het lekkere eten.

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES