Waar ben je naar op zoek?

Tips om jouw BBQ zomerklaar te maken

Maak jouw BBQ zomerklaar met deze tips

Als je denkt aan zomer, dan denk je aan luie dagen, zonovergoten middagen en natuurlijk de heerlijke geur van een brandende BBQ. Zo nu en dan laten de eerste zonnestralen zich alweer zien. En dat betekent: aansteken die BBQ! 

Maar voordat het zover is, is het noodzaak om je BBQ zomerklaar te maken. Wij geven je een aantal handige tips. Met deze tips is jouw BBQ gegarandeerd klaar voor een zomer vol gezellige, smaakvolle avonden!

Tip 1: Kijk jouw bbq van top tot teen goed na

Jouw BBQ is de afgelopen tijd waarschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt en juist die fase kan zorgen voor problemen. Onderdelen kunnen gaan roesten of zelfs breken. En er kunnen onderdelen zijn die beschadigd zijn. Kijk dus goed of alles nog in goede staat is. Is de BBQ nog stevig? Is er niks kapot? En repareer waar nodig óf schaf een nieuwe BBQ aan als deze niet meer te redden is.

Maak je BBQ schoon

Tip 2: Maak de BBQ goed schoon

De BBQ heeft in de schuur, tuin of onder een afdakje gestaan en is hoogstwaarschijnlijk behoorlijk vies geworden. Maak jouw BBQ even goed schoon met een vochtige doek en ontneem al het stof met een stoffer. Deze is bovendien ook erg handig om de laatste asdeeltjes in het geval van een houtskool BBQ te verwijderen. 

Tip 3: Werkt alles nog goed?

Controleer alle functies van je BBQ. Denk hierbij aan de ontsteker bij gasbarbecues en de luchttoevoerkleppen. Alles moet soepel werken om straks lekker te kunnen genieten van je barbecue-ervaring. Als iets hapert, kijk dan of je het zelf kunt repareren of dat het misschien tijd is voor een vervangend onderdeel.

Tip 4: Roosters schoonmaken

De roosters zijn het hart van je barbecue; hier gebeurt de magie. Verwijder alle oude etensresten met een stevige borstel. Voor een diepe reiniging kun je de roosters een nacht laten weken in een mengsel van warm water en afwasmiddel. Dit helpt om ingebrand vet en hardnekkige resten te verwijderen. Lees hier meer instructies over hoe je je barbecue-rooster grondig kunt schoonmaken.

rooster bbq schoonmaken

Tip 5: Goed laten drogen

Na het schoonmaken is het belangrijk om de BBQ en de roosters goed te laten drogen. Vocht kan roest veroorzaken, dus plaats de roosters op een zonnige plek of in een goed geventileerde ruimte. Zo zorg je ervoor dat je BBQ in topconditie blijft.

controleer de gasfles van de bbq

Tip 6: Inspecteer en vervang gasfles of slang

Controleer de gasfles en de slang bij gasbarbecues op eventuele slijtage of beschadigingen. Het is belangrijk dat deze onderdelen in goede staat zijn om lekken en gevaarlijke situaties te voorkomen. Vervang ze onmiddellijk als je slijtage of beschadigingen vindt.

Tip 7: Voorbereiden op het eerste gebruik

Voordat je de BBQ voor het eerst aansteekt, is het goed om alle bewegende delen te smeren en de binnenkant van je BBQ licht in te oliën. Dit helpt om roestvorming te voorkomen en maakt het schoonmaken na het barbecueën gemakkelijker.

Tip 8: Zorg voor sfeer

Nu je BBQ klaar is voor de zomer, is het tijd om na te denken over de sfeer in je tuin. Zorg voor comfortabele zitplekken, voldoende verlichting voor als het donker wordt en natuurlijk een goede selectie van muziek om de sfeer er goed in te houden.

bbq sfeer maken

Tip 9: Last but not least, kies het juiste vlees voor je BBQ

Een barbecue is pas echt compleet met smakelijke stukken vlees! Of je nu houdt van een sappige steak, perfect gemarineerde spareribs of smaakvolle filetlapjes, kwaliteit maakt het verschil. Voor de beste BBQ-pakketten die gegarandeerd zorgen voor water in de mond, kun je kijken bij ons ruime assortiment BBQ pakketten.  Zo zorg je ervoor dat je gasten nog lang napraten over die onvergetelijke smaken van jouw barbecuefeest!

Ook genieten van smakelijke stukken vlees van Slagerij van Guilik ? Neem dan een kijkje bij ons ruime assortiment BBQ pakketten.

Heb jij nog tips voor een geslaagde BBQ? Laat hieronder je reactie achter! Eet smakelijk!

Meer inspiratie? Lees onze overige blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drankenpakket Totaal

Het All-in Drankenpakket is € 15,- per persoon. Hiervoor krijgt u een ruime hoeveelheid drinken aangeleverd waarvan u onbeperkt gebruik mag maken tijdens uw barbecue of buffet. Alle ongeopende producten en statiegeld artikelen moeten retour. Voor € 15,- bent u dus geheel ontzorgd. We leveren voldoende drinken aan voor minimaal 3 uur. Heeft u meer nodig dan kunnen we dit overleg bijleveren.

Alles wordt gekoeld aangeleverd. Wilt u alles makkelijk koel houden: Huur een koelaanhanger of huur een koelkast!

Wij leveren hierbij voldoende glaswerk, bestaande uit frisdrank-, wijn- en Heineken bierglazen. En wij doen de afwas voor u!

Tegen een meerprijs van € 2,50 per persoon kan u Heineken bier van de tap krijgen! U krijgt een complete tap met toebehoren geleverd met daarbij natuurlijk voldoende Heineken fusten van 20 liter. Ook hier geldt, alles (gebruikt en niet gebruikt) gaat retour.

VANAF 20 PERSONEN EN ALLEEN IN COMBINATIE MET EEN BUFFET, BBQ OF UITGEBREIDE HAPJES